Anasayfa Kimler Online Bugünün Mesajları Forumları Okundu Kabul Et
Go Back   Balık Avı Amatör ve Sportif Olta Balık Avcılarının Buluşma Noktası Balık Sevdam > BALIK YEMEKLERİ VE ÇEŞİTLERİ > Tatlı ve Tatlı Tarifleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünkü Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Tatlı ve Tatlı Tarifleri Balık yedikten sonra üzerine güzel bir tatlı gider değil mi? Sevdalılar...Afiyet olsun...

Cevapla
 
Sayfayı Paylaş LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-05-2010, 00:10 AM   #1
Kıdemli Üye
 
BİROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: İSTANBUL
Yaş: 45
Mesajlar: 4.121
Konular: 31
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Thumbs up Birol Ustadan ev yapımı Tramisu (tiramisu) tarifi (Fotolu)

Birol Ustadan muhteşem tramisu tarifi (fotolu)
www.baliksevdam.com - Birol Ustadan ev yapımı Tramisu (tiramisu) tarifi (Fotolu)
Ev yapımı tramisuya kim hayır diyebilir ki. O muhteşem lezzetten üç-beş dilim yemek ister insan.
Ama bunu dışarıda bir cafede yaparsanız , çok On TL.lik hesap ile karşı karşıya kalırsınız.
Çözüm bunu evde kendi kendimize yapmak.Ama nasıl,ben beceremem böyle şeyleri diyorsanız,www.baliksevdam.com ‘dan dev hizmet.
Sizlere uzun yıllardır yaptığım ve yapımını eşimede öğrettiğim (artık o yapıyor) tramisu tarifini fotoğraflı olarak sunuyorum.
Belki ilk kez yaptığınızda istediğiniz gibi olmayacak ama önemli değil sonrakiler gayet güzel olacak.Gözünüzde büyütmeyin,yapımı gayet kolay.
İşte başlıyoruz;

Gerekli Malzemeler :
-Pastaban : Koyu ve açık renk olarak 2 modeli var, koyu olanı alın.
-Labne: 1 adet
-Nescafe:2 çorba kaşığı
-Süt: 2 su bardağı
- yumurta sarısı : 2 tane
-vanilin:1 tane
-şeker: 1 çay bardağı ve 2 çorba kaşığı
-Un : 2 çorba kaşığı
-Kakao : pastaların üstüne serpmek için olanlardan (nesquick olandan değil) .



Gerekli Ekipman:
- Tramisuyu koymak için Pasta Fanusu
- Süzgeç
- Çırpma teli
- Tencere,kaşık ,bardak vs.

Tramisu 3 aşamada yapılır.
1-) Kekini (pastaban) ıslatma aşaması
2-) Kremasını hazırlama
3-) Hazırlanan Kremayı yayma ve kakaolama.



YAPILIŞI:

AŞAMA 1 : Kekin ıslatılma aşaması:

Büyükçe bir bardağa (1,5 su bardağı boyutunda) 2 çorba kaşığı nescafe ve 2 çorba kaşığı şeker konur.





Üstüne kaynar su ilave edilir ve karıştırılır.Böylece bol şekerli ve bol nescafeli bir kahve elde etmiş oluruz.Bu karışım ile 2 parçadan oluşan kekimizin her bir parçasının üst yüzeylerini tamamen ıslatıyoruz.
Bu resimdeki kekin alt parçasının üst yüzeyi kaşık yardımı ile ıslatılıyor



Bu resimde ise üst parçanın üst yüzeyi ıslatılıyor



Tamamen yüzey ıslatılmalı kuru yer kalmamalı



Böylece 1.Aşamayı bitirmiş oluyoruz.Buradaki ıslatma amacı kekin yumuşaması ve ağızda dağılması.Ayrıca kremayı kuru satıha sürersek,
kremanın içindeki sıvıyı emer ve kaskatı bir krema ile karşı karşıya kalmak işten bile değil.
İşte bu 2 sebepten kekimizin üst satıhlarını (krema dökeceğimiz satıhlar) ıslatıyoruz.şimdi 2 safhaya geçiyoruz.


AŞAMA 2: Kremanın hazırlanması.
Bir tencereye 2 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un,2 yumurta sarısı, 1 çay bardağı şeker ve 1 paket vanilin eklenir ve
orta ateşte hatta kısık ateşe yakın bir ateşte devamlı karıştırarak kaynayıp katılaşması sağlanır.



Sürekli karıştırarak yavaş yavaş katılaşıp fokurdamaya başlayınca ateşten alın.
10 dakikalığına soğumaya bırakın.Zira bu hazırlanan bu kremanın içine labnemizi katacağız.
Krem peynir formatındaki labne kaynar kremaya katılıp bozulmaması için 10 dakika kadar
Soğumaya bırakıyoruz.Süre mevsime göre değişir, kışın balkona birkaç dakikalığına bırakmak yeter .
Bizde bu bekleme anında boş durmuyoruz ve o ana kadar kullanılan ekipmanı hemen yıkayıp
Temiz bir mutfak ile eşimizin karşısına çıkıyoruz ki yıldızlı 10 puan alalım.Bir kadının mutfağını dağıtmak , ölümlerden ölüm beğenmekle eşdeğerdir.
Neyse ılık kıvama gelen kremaya labnemizin tüm paketini katıp ,çırpıyoruz.Tamamen karışması gereklidir.

Gerkirse el blendırı kullanın karıştırmak için.Artık kremamız hazır ve hemen son aşamaya geçebiliriz.



AŞAMA 3 : Hazırlanan kremayı yayma ve kakaolama

İşte asıl maharetin ve emeğin gösterileceği aşama.Hazırladığımız kremanın %40-45ini
Alt tabanın üst yüzeyine ,yani ıslattığımız yere döküp yayıyoruz.İsteğe göre yaydığımız kremanın üstüne çukulata damlaları tabir edilen minik çukulata parçalarından da serpiştirebiliriz.



tüm satıhı kaplamak gerek



Bu işlem bitince diğer kek parçası yani üst kapak olan kremalandırdığımızın üstüne kapatılır.



Tencerede kalan %55-60 kadar kremamız üst yüzeye dökülerek düzgünce yayılır.



Kenarlardanda taşırıp kenar yüzeylerinde krema ile kapatılması sağlanır.
Bu aşamada kekin görünen hertarafı krema ile kaplanmış olmalı.



Artık son bir iş kaldı,onuda yapınca tramisu yapımı bitiyor.Bu son işlemde üst yüzeyi bir
Süzgeç yardımı ile kakao ile kaplayacağız.
Süzgeçimizi tramisunun üstüne getiririz ve süzgeçin içine biraz kakao dökeriz . Hafif hareketlerle sallayarak süzgeçten kremanın üstüne dökülmesini sağlarız.



Tüm üst yüzeyi kakao ile bu şekilde kaplamamız lazım ama ince bir satıh olarak.Serpilecek kakaonun kremanın gözükmeyecek kadar kalınlıkta olması yeterli, fazlası baskın tad oluşturur.



Artık tramisumuz hazırdır.



Fanus kapağını kapatıp ,doğru buzdolabına.


En az 5-6 saat buzdolabında dinlenmesi ve kremanın oturması gerekmektedir.Ben genelde akşamları yapıp dolaba atıyorum ve ertesi sabaha yemeye başlıyorum.
İsteğe bağlı olarak kanyak (konyak) katılabilinir.1.aşamadaki keki ıslatmak için hazırladığımız nescafenin içine kanyakta katabilirsiniz.Ama ben hiç denemedim,zira tramisuyu çocuklarımla yiyorum.

Evet arkadaşlar ,maliyeti seçeceğiniz malzemelerin markalarına göre 5 ile 10 TL arasında olacak muhteşem bir ev yapımı tramisuyu elimden geldiğince anlaşılır bir biçimde anlatmaya çalıştım.İlk kez denediğinizde eciş bücüş olsa bile yılmayın.Birkaç kez yaptıktan sonra ne kadar kolay hazırlanabileceğini sizde göreceksiniz.
Tramisunun çok düzgün formda olmadığını görürseniz hayal kırıklığına uğramayın,zira ben bile hala dümdüz bir üst yüzey oluşturamıyorum.Cafelerde gördüğümüz o jilet gibi görünümlülere takılmayın,önemli olan lezzetidir.

Not: Fotoğraflar 3 yaşındaki oğlum ve 7 yaşındaki kızım tarafından çekilmiş olup,Cep tel ile ancak bu kadar oluyor

Hepinize afiyet olsun.
__________________
BİROL 1969
İSTANBUL 0RH-

http://i54.tinypic.com/2ppdjsx.gif

BİROL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 00:15 AM   #2
Moderatör
 
Focaiano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: İstanbul, ŞİŞLİ
Yaş: 29
Mesajlar: 4.619
Konular: 72
Teşekkürleri: 1
15 Mesajı, 19 Teşekkür Aldı
Standart

Abi ellerinize sağlık birgün tatmak kısmet olur İnşallah
__________________
Selahattin
31.01.1985
0rh+
İstanbul & Bursa




Açmış olduğum konularım

''Avlayacaksan en zayıf geyiği avla, çünkü sağlam olanlar yeni neslin devamını sağlayacaktır.''

Bir Kızılderili Atasözü


Focaiano isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 00:21 AM   #3
Kıdemli Üye
 
Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: Ankara, Bandırma
Yaş: 33
Mesajlar: 1.559
Konular: 16
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

Nihayet süper tarif geldi. Yalnız abi hanıma senin yaptığını söyleyince " o zaman sen yap da ben yiyeyim" demez mi
__________________
ESKİ LEVREKOVİÇ
Volkan A Rh (+) 1980

Ne kadar çok imza, o kadar çok balık...
Benimki kaç santim öğrendim, seninki kaç santim?

http://bit.ly/l7aPpe

Volkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 00:23 AM   #4
Kıdemli Üye
 
BİROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: İSTANBUL
Yaş: 45
Mesajlar: 4.121
Konular: 31
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
focaiano Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi ellerinize sağlık birgün tatmak kısmet olur İnşallah
Birgün tatmak için değil, yapman için tarif verdim

Alıntı:
Levrekoviç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nihayet süper tarif geldi. Yalnız abi hanıma senin yaptığını söyleyince " o zaman sen yap da ben yiyeyim" demez mi
Eee Volkan'ım sende yap tramisuyu kap balığa gitme iznini
linktekini unutma http://baliksevdam.com/vb/showthread.php?t=342
__________________
BİROL 1969
İSTANBUL 0RH-

http://i54.tinypic.com/2ppdjsx.gif

BİROL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 00:25 AM   #5
Kıdemli Üye
 
Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: Ankara, Bandırma
Yaş: 33
Mesajlar: 1.559
Konular: 16
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
BİROL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Birgün tatmak için değil, yapman için tarif verdim


Eee Volkan'ım sende yap tramisuyu kap balığa gitme iznini
linktekini unutma http://baliksevdam.com/vb/showthread.php?t=342
Zor günler için cepte
__________________
ESKİ LEVREKOVİÇ
Volkan A Rh (+) 1980

Ne kadar çok imza, o kadar çok balık...
Benimki kaç santim öğrendim, seninki kaç santim?

http://bit.ly/l7aPpe

Volkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 00:28 AM   #6
Moderatör
 
İrfan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: Bursa /Mudanya/Osmangazi.
Yaş: 37
Mesajlar: 3.732
Konular: 37
Teşekkürleri: 7
7 Mesajı, 12 Teşekkür Aldı
Standart

Abi işte bu süpersin beklenen tarif geldi sonunda isimde çok yakışmış.BİROL USTA.bu güzel tarif için teşekkürler elerine sağlık en kısa zamanda bende yapıyorum.
__________________
İrFaN
Bursa/osmangazi
A(rh)+ 1977




Mevzu bahis VATANSA gerisi teferuat.!!!

İrfan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 00:28 AM   #7
Kıdemli Üye
 
Surffishing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: Balıkesir
Yaş: 41
Mesajlar: 4.649
Konular: 19
Teşekkürleri: 0
0 Mesajı, 0 Teşekkür Aldı
Standart

Birol valla nefis görünüyor..Ellerine sağlık..
Ben yaparım ama bu tatlıyı ustasından yemek lazım.
__________________
Erdal
Balıkesir
A(rh)+ 1972

"TIK"la balığı büyüt.Greenpeace

Nolongerregestireted 2..

Surffishing isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 00:28 AM   #8
Administrator
 
Hamdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: İstanbul Pendik / Kadıköy
Yaş: 39
Mesajlar: 12.810
Konular: 256
Teşekkürleri: 396
198 Mesajı, 334 Teşekkür Aldı
Standart

Birol abi organizasyonlarımız da kapış kapış yenen tatlının tarifide süper olmuş. Eline sağlık. İlk organizasyonda bolca yaparsın artık
__________________
Hamdi Tekbıyık
08/08/1974 Facebook
Balık Avı Videolarım
Facebook Balık Sevdam
İstanbul
0 RH(-)



Baliksevdam.com


Hamdi isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 00:30 AM   #9
Kıdemli Üye
 
BİROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: İSTANBUL
Yaş: 45
Mesajlar: 4.121
Konular: 31
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

Valla siz resimlere takılırken ,ben birazdan o resimdekinin tadına bakayım
__________________
BİROL 1969
İSTANBUL 0RH-

http://i54.tinypic.com/2ppdjsx.gif

BİROL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2010, 00:30 AM   #10
Administrator
 
Hamdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: İstanbul Pendik / Kadıköy
Yaş: 39
Mesajlar: 12.810
Konular: 256
Teşekkürleri: 396
198 Mesajı, 334 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
BİROL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla siz resimlere takılırken ,ben birazdan o resimdekinin tadına bakayım
Sırf bu tarif için Tatlılar başlığı açtım
__________________
Hamdi Tekbıyık
08/08/1974 Facebook
Balık Avı Videolarım
Facebook Balık Sevdam
İstanbul
0 RH(-)



Baliksevdam.com


Hamdi isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
tiramisu tarifi, tramisu tarifi


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turna Temizleme Pişirme Tarifi CarpHunter06 Balık Avı Videoları 4 08-02-2012 15:42 PM
Balık Graten Sebzeli tarifi C@feran Kabuklu ve Kabuksuz Su Ürünleri yemekleri 0 12-07-2011 12:45 PM
Doğum Günün Kutlu Olsun Birol Abi Hamdi Sohbet 40 08-04-2011 23:20 PM
Kıyıdan hangi balığa hangi iğne kullanılmalı (fotolu) bartıntrakonyası İğneler, İğnelerin Anatomisi , İğne Çeşitleri İle Nerede Kullanılabileceği Hususları 5 30-06-2010 00:27 AM
Birkaç Karides Tarifi.. Focaiano Kabuklu ve Kabuksuz Su Ürünleri yemekleri 19 07-05-2010 00:51 AM


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:51 AM.


Balık Balık Avı Organizasyonlar Olta Misina lüfer Makina Levrek Sazan Turna Kamış Tekne Çapari Balık Avı Videoları Fotoğraflı Balık Avı Hikayeleri
Powered by vBulletin® Version 3.7.1 .
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
By Hamdi Tekbıyık
Reklam Malzemeleri