kefal avı sevenlere farklı bir olta....

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı ve Uygulamalı Teknikleri' kısmında löngöz tarafından paylaşıldı.

  1. löngöz

    löngöz Daimi Üye

    Yaş:
    58
    Kayıt:
    5 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.786
    Beğeniler:
    12
    Şehir:
    İZMİR,AKYAKA
    Sponsorlu Bağlantılar
    arkadaşlar,malum kefal olmayan sularımız yok gibidir,ve her yerde farklı avlanma türleri vardır...bende zaman zaman kullandığım bir olta türünü anlatmak istiyorum.
    Yalnız bu oltayı kullanmak için rüzgarın arkanızda olması gerekir yada yandan rüzgarın oltayı götüreceği yer seçmeliyiz...yani kıyıdan attığınızda olta size doğru gelmemesi gerekir..
    bu oltanın yapımı çok basittir..

    seçiceğimiz misina beden için kefalin büyüklüğüne göre 0.20 ve 0.26 çekeri yüksek misina
    kollar için 0,18-015 arası çekeri yüksek misina

    bir kasnağa 30-50 mt misina saralım,,kollar 4 adet hazırlıyalım,2adeti 20cm,biri 30 cm,diğeri 40 cm olmalı uçlarına ince kefal iğnelerinden 6-8 cm liklerden kullanalım,,dört adet kolu üstlerini aynı hizaya getirelim..alt kısımda iğnelerin biri uzun biri kısa ikisi daha kısa aynı hizaya gelecektir.
    bu kolları ana misinaya yukarı gelecek şekilde bağlayalım,dörtünüde aynı anda bağlayalım,,bağlarken mercan oltasında kol bağlar gibi ana misina ve kolların uçları 3 defa halkadan geçirilecek şekilde bağlanmalıdır..

    doğal olarak kolları iğneye bağlarken ve ana misinaya bağlarken ikisi 15cm,biri 25 cm,uzun olanıda 40 cm me düşecektir..oltamız budur..

    bu oltayı nasıl kullanacağız?
    ekmeğin alt kısmından 5 cm kare şeklinde ve iç kısmı dolgun olacak şekilde bir parça alalım..iğneleri ekmek kabuğunun üsttünden aynı delikten iki defa geçirelim,tabii dört iğneyide farklı köşelerden iki defe ,,uzun olanıda ortadan iki defa geçirip,,kabuğun altından ampul gibi sarkıtalım..ve iğneler ekmek içi ile yemleyelim.
    iğneleri bağladığımız ana misina daki düğüm ekmeğin üstünde yani suyun üstünde kalacaktır ve balığı rahatsız etmeyecektir,bu takımı yemleyip suya attığımız zaman rüzgarda arkamızda olacağından kasnağı yavaş yavaş acarak daha önceden yemlediğimiz yere doğru gitmesini sağlarız,,zaten balık bu yeme geldiğinde kabuğun altındaki dolgun ekmek içi yavaş yavaş dağılacaktır, bizim sarkan iğneli ekmek içleri ile iç ,çe olacak ve balık birini kapacaktır ve yakalandığında ekmek dağılacak ve bir iki iğne balığa geçmiş olacaktır...
    herkese rastgelsin..
    Selahattin yanıma geldiğinde bunu videoluda anlatabiliriz....:):)


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Haziran 2011
  2. löngöz

    löngöz Daimi Üye

    Yaş:
    58
    Kayıt:
    5 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.786
    Beğeniler:
    12
    Şehir:
    İZMİR,AKYAKA
    Sponsorlu Bağlantılar
    aynı yöntemi daha uzağa atabilmek için ortasından tel geçen iki ucunada misina bağlanabilen dolgun lastik top kullanabiliriz,,toptan sonra 80-100 cm lik misina parçası ile koları bağlamak gerekir,atarkende havada bir kaç defa çevirip öğle atılmalıdır,,rastgele...:)
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Haziran 2011
  3. HUNTERFATHER

    HUNTERFATHER Aktif Üye

    Yaş:
    49
    Kayıt:
    13 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    150
    Beğeniler:
    59
    Sevgili Bülent bey çok güzel bir takım olduğu şüphe götürmez , bizim Karadeniz'de çok işimize yarayacağı aşikardır.Ama sizden ricam yeni başlayan arkadaşlar için bir çizimde ilave edebilirseniz çok makbule geçeçektir.Saygılar...
     
  4. SaRsLaN

    SaRsLaN Üye

    Yaş:
    30
    Kayıt:
    5 Şubat 2011
    Mesajlar:
    45
    Beğeniler:
    0
    Şehir:
    İstanbul - Ordu
    Bilgi için teşekkür ederiz abi. Üstün abinin dediği gibi çizim olursa süper olur.
     
  5. agartan

    agartan Moderatör Yönetici

    Yaş:
    48
    Kayıt:
    30 Nisan 2010
    Mesajlar:
    14.851
    Beğeniler:
    2.274
    Şehir:
    İstanbul
    Denenp başarı elde etmiş takımlar çok önemli.
    Bu işe gönül verenleri deneme yanılma yollarına sokmadan, saç baş yoldurmadan avlanmayı sağlayabilirler. :)
    Paylaşım için teşekkürler Bülent Abi
    Bu anlatımı çizim ve/veya fotoğraflarla desteklersen tadından yenmez olur.

    ps: Eğer yükleyemiyorum diyorsan fotoları bana mail at, ben halledeyim.
     
  6. löngöz

    löngöz Daimi Üye

    Yaş:
    58
    Kayıt:
    5 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.786
    Beğeniler:
    12
    Şehir:
    İZMİR,AKYAKA
    karadenizli arkadaşlar sanırım kefal bol sizin sularda bu oltayı daha net anlamak istediniz,, iki çizim koyduk, umarım hazırladığım videoyuda yakında yüklerim...
     
  7. agartan

    agartan Moderatör Yönetici

    Yaş:
    48
    Kayıt:
    30 Nisan 2010
    Mesajlar:
    14.851
    Beğeniler:
    2.274
    Şehir:
    İstanbul
    Ekmek takılı halini de fotoğraflamanı bekliyorum Bülent Abi.
    O da olunca tam olacak..
     
  8. löngöz

    löngöz Daimi Üye

    Yaş:
    58
    Kayıt:
    5 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.786
    Beğeniler:
    12
    Şehir:
    İZMİR,AKYAKA
    kefal konusuna ekmek takılı halini koyacağız, videoda var olmazsa resim yükleriz...
     
  9. HUNTERFATHER

    HUNTERFATHER Aktif Üye

    Yaş:
    49
    Kayıt:
    13 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    150
    Beğeniler:
    59
    Eliniz kolunuz dert görmesin,video ve yeni resimleri sabırsızlıkla bekliyoruz.
     
  10. agartan

    agartan Moderatör Yönetici

    Yaş:
    48
    Kayıt:
    30 Nisan 2010
    Mesajlar:
    14.851
    Beğeniler:
    2.274
    Şehir:
    İstanbul
    Ekmek takılmış fotoğrafları da ekleyince konu kusursuz oldu, anlaşılmayan hiçbir şey kalmadı.
    Eline sağlık Bülent Abi
     
  11. Sponsorlu Bağlantılar

Sayfayı Paylaş