Kıyıdan Kefal Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı ve Uygulamalı Teknikleri' kısmında says tarafından paylaşıldı.

  1. says

    says Aktif Üye

    Yaş:
    20
    Kayıt:
    10 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    240
    Beğeniler:
    10
    Şehir:
    Ankara
    Sponsorlu Bağlantılar
    Kefal Balıkçılığı Genellikle Yemli Yapılır.Kefal Balıkçılığında Kullanılan Takımlardan Birisi Kefal Takımı (Kıbrıs Takımı) 10-15 İğneden Yapılan Bir Takımdır.Ekmeğin Beyaz Kısmı Avuç İçimize Gelecek Şekilde Konulur.Kabuklu kısmı üstte kalır bu kısma takımın fırdondusu getirilerek Ekmek Sarılır ve Ekmeğin Üzerinede İğneler Saplanır.Kefal Tutulması Zor Olmayan Bir Balıktır Kefal Çaparilerlede Tutulabilir.Bu Balığı Yakalamak İçin 1-2 tane el oltası alın ve Kıbrıs takımı ile Denize Atın bekleyim illaki balık geliyor ve Güzel oluyor.

    [​IMG]

    [IMGALIGN="http://img200.imageshack.us/i/dsc01426u.jpg/"]Kıbrıs Takımı[/IMGALIGN]
    Kefal Takımı Fotosu ..

    Biraz Acemice Olabilir Ama Bende Bir Paylaşımda Bulunmak İstedim.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Mayıs 2010
    hakan4117 bunu beğendi.
  2. says

    says Aktif Üye

    Yaş:
    20
    Kayıt:
    10 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    240
    Beğeniler:
    10
    Şehir:
    Ankara
    Sponsorlu Bağlantılar
    Balıkçılık Kurallarına göre Çapari Hariç Bir takımda Fazla İğne Bulunduramıyoruz Ama Bu Durum Ayrı 10-15 İğne İle TEk Bir Balık Yakalıyorsunuz.

    Eğer Takımınızı Kendiniz Yapmak İsterseniz
    Küçük Kefaller için 8 iğneli takım.Mustad’ın 8 Numara Çapraz Beyaz İnce İğnesi.
    Ufak ve Ortaboy Kefaller için, 10 iğneli takım.Yine Mustad’ın 4 numara Kendal flatted nickel plated iğnesi.
    Büyük Kefaller için ise, Tek iğneli Takım Kullanabilirsiniz.
     
    hakan4117 bunu beğendi.
  3. MehmetAliYILDIZ

    MehmetAliYILDIZ Aktif Üye

    Kayıt:
    10 Haziran 2010
    Mesajlar:
    209
    Beğeniler:
    6
    Şehir:
    İstanbul
    Merhaba,
    Bu hafta sonu kefale niyetlendim ve kıbrıs oltasıyla küpeli takım denilen takımlardan yaptım.
    Ekmekleri bir güzel hazırladıktan sonra attım takımlarımı suya.
    Mekan olarak Büyükçekmece gölünün denize açılan ağzına yakın bir yer seçtim kendime. Sudaki takımların bulunduğu kısımlara da kendimi göstermeden bekledim.
    Ara ara ekmekleri tazeledim. Fakat olmadı. Sadece bir kefal kıyıya almak üzereyken iğneden kurtuldu.
    İğneleri ekmeğe dik dik gömdüm genelde bahsi geçen numaraları kullandım. Ve bir iki kere de ekmeğimi tamamen bitirmişlerdi.
    Acaba hata yaptığım bir nokta var mıydı merak ediyorum.
    Saygılarımla,
     
    hakan4117 bunu beğendi.
  4. Rıza Kaya

    Rıza Kaya Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    117
    Beğeniler:
    1
    valla ben taş fırın dedikleri hani odun ekmeği diyoruz ona çok süper geliyo derim normal ekmeği mübarek sanki biliyo ekmeğin dışını dışa getiriyorum kokusunu alıyo bir iki iğne dışarda bırakıyorum ekmek serbest olduğu için yada öle sandığı için:) daha sıkı mücadele ediyo gözünden kuyruğundan ille bi yerinden takılıyo ben böyle yakalıyorum tabi normal boy bunlar tavsiye ederim
     
    hakan4117 bunu beğendi.
  5. MehmetAliYILDIZ

    MehmetAliYILDIZ Aktif Üye

    Kayıt:
    10 Haziran 2010
    Mesajlar:
    209
    Beğeniler:
    6
    Şehir:
    İstanbul
    Rıza abi ben de hususi fırından taze ekmek aldım hem de taş fırın ekmeği.
    :)
    Kısmet.
     
    hakan4117 bunu beğendi.
  6. çağrıbey

    çağrıbey Üye

    Yaş:
    26
    Kayıt:
    11 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    53
    Beğeniler:
    2
    Mehmet abi kibrisa igneleri sacakli olarak baglarsan daha avci olur. Sacakli olarak bagladiktan sonra ekmegin uzerine sar oylece birak. sadece son igneyi mantara sapla.kefal varsa bos cekmezsin yalniz balik yakalandiktan sonra hemen cekmezsen takim dolasir.

    [​IMG]
     
    hakan4117 bunu beğendi.
  7. MehmetAliYILDIZ

    MehmetAliYILDIZ Aktif Üye

    Kayıt:
    10 Haziran 2010
    Mesajlar:
    209
    Beğeniler:
    6
    Şehir:
    İstanbul
    İyiymiş denemek lazım.
    Peki ekmeğe saplamadan boşta mı kalacak iğneler?
    Selamlar.
     
    hakan4117 bunu beğendi.
  8. agartan

    agartan Moderatör Yönetici

    Yaş:
    48
    Kayıt:
    30 Nisan 2010
    Mesajlar:
    14.834
    Beğeniler:
    2.251
    Şehir:
    İstanbul
    Teşekkürler Erdoğan
    Kıbrıs tüm denizlerimizde kullanılan ve hazırlanması en kolay olan takımlardan biri.
    En güzel tarafı da herzaman ve heryerden bulunabilen ekmekle kullanılıyor olması..
     
    hakan4117 bunu beğendi.
  9. agartan

    agartan Moderatör Yönetici

    Yaş:
    48
    Kayıt:
    30 Nisan 2010
    Mesajlar:
    14.834
    Beğeniler:
    2.251
    Şehir:
    İstanbul
    Bunu biraz daha detaylandırabilirseniz ne güzel olur..
     
    hakan4117 bunu beğendi.
  10. çağrıbey

    çağrıbey Üye

    Yaş:
    26
    Kayıt:
    11 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    53
    Beğeniler:
    2
    simdi resim ekledim. igneler bosta kalacak kefal ekmegi emerken igneleride agzina alacak. sadece son igne mantara saplanacak. Birde ekmegin dalgayla gezmemesi icin gezer kursun eklenebilir.
     
    hakan4117 bunu beğendi.
  11. Sponsorlu Bağlantılar

Sayfayı Paylaş