Kopsika ( Limonda pişmiş hamsi)

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında Focaiano tarafından paylaşıldı.

  1. Focaiano

    Focaiano Moderatör Yönetici

    Yaş:
    29
    Kayıt:
    2 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    5.157
    Beğeniler:
    443
    Şehir:
    Şişli, İstanbul
    Sponsorlu Bağlantılar
    Değerli Ustadlarım,

    Ben balığı yalnızca pişmiş sevmem hafif tuzda limonda pişmiş ya da çiğ soya sosuna batırarak da gayet lezzetli olduğuna inananlardanım.

    Bu tarifim birçok insanın damak zevkine uyacaktır sadece biraz sabırlı olmak gerekiyor..

    Malzemeler:

    Hamsi ( 0.5 kg veya daha fazla)

    2 limonun suyu

    Tuz
    Tercihe göre ben tane karabiber ve taze kişniş de koyuyorum bulabildiğim zaman..


    Hamsilerimizin kılçıklarını ayıklayalım. Bol suda kanları iyice temizlenene kadar hem bekletelim hem yıkayalım. Kan olmaması çok önemli. Daha sonra çukurca bir kaba önce bir kat hamsi üzerine bolca tuz( kaya tuzu da olabilir) ve sonra tekrar bir kat hamsi gelecek şekilde dizelim. Hamsilerin iç tarafı yukarı doğru bakacak.. En son katın üzerine de tuzumuzu serptikten sonra bolca limon suyumuzu hamsilerin üstünü örtecek kadar koyalım. Üzerini folyoyla kapatıp hafifçe bir ağırlık da koyup ,baskı yapacak şekilde, 4 gün buzdolabında bekletelim. Daha sonra yiyeceğimiz kadarını alıp üzerine tercihen zeytinyağı ve sirke döküp afiyetle yiyelim:)
     
  2. enis59

    enis59 Daimi Üye

    Yaş:
    34
    Kayıt:
    1 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.206
    Beğeniler:
    1
    Sponsorlu Bağlantılar
    teşekkürler tarif için
     
  3. Focaiano

    Focaiano Moderatör Yönetici

    Yaş:
    29
    Kayıt:
    2 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    5.157
    Beğeniler:
    443
    Şehir:
    Şişli, İstanbul
    Ben teşekkür ederim :)
     
  4. Sponsorlu Bağlantılar

Sayfayı Paylaş