Zargana en lezzetli nasıl pişirilir?

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında aconitum26 tarafından paylaşıldı.

  1. aconitum26

    aconitum26 Yeni Üye

    Yaş:
    35
    Kayıt:
    15 Ekim 2011
    Mesajlar:
    5
    Beğeniler:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Sponsorlu Bağlantılar
    Zargana yı tavadamı yoksa fırındamı pişirmeli yoksam ateşin üstünde mi? pişirirken neler yapmalı damak tadı ve tecrübesi bol olan ustalardan tavsiyeler bekliyorum.Sevgi ve saygılarımla...
     
  2. onder

    onder Aktif Üye

    Yaş:
    36
    Kayıt:
    1 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    712
    Beğeniler:
    53
    Sponsorlu Bağlantılar
    Zargana buğulama veya tavada kızartma olur. Bundan başka yapılışları pek yavandır. Avcı olmasına rağmen eti çok yağsızdır.
     
  3. aconitum26

    aconitum26 Yeni Üye

    Yaş:
    35
    Kayıt:
    15 Ekim 2011
    Mesajlar:
    5
    Beğeniler:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    peki o acımsı tadı nasıl yok ederiz üstad ?
     
  4. oktay16

    oktay16 Moderatör Yönetici

    Yaş:
    35
    Kayıt:
    31 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    4.121
    Beğeniler:
    325
    Şehir:
    BURSA
    Acı değil Hakan,avcı demiş önder .:)

    Ben genelde tavada bol yağda, az pişmiş severim zarganayı, hatta en sevdiğim lezzetlerdendir, fosfor oranı yüksek bir balıktır. Çocuk varsa yedirmeyi ihmal etme Hakan;) Afiyet olsun.
     
  5. onder

    onder Aktif Üye

    Yaş:
    36
    Kayıt:
    1 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    712
    Beğeniler:
    53
    evet avcı yazmak istemiştim özür dilerim.
     
  6. lost_zombie

    lost_zombie Daimi Üye

    Yaş:
    47
    Kayıt:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğeniler:
    74
    Şehir:
    İSTANBUL
    Zargana hele iri zargana harika ızgara olur eylul ekim ayında yakalananlar yaglı oldugu için o dönem ızgarasını tavsiye ederim.Pek çok kişinin özellikle hanımları sevmediği , ön yargı kurbanı bir lezzettir zargana, çoğunluk yılana benziyor der , yemez bir kısım kişilerse eti yeşil bune der yemez.Yemek kitaplarında bile çok az bahsedilir ondan,üstsu balığıdır dip balıkları kadar cıva barındırmaz, etinirenginden dolayı uydurmamıdır yoksa gercekmidirbilmem fosfor deposu derler. Benim için yakalaması da yemesi de lezzeti de doyumsuz bir balıktır.Özkan zarganayı daha iyi anlatır aslında :)
     
  7. caberia

    caberia Aktif Üye

    Yaş:
    32
    Kayıt:
    2 Haziran 2010
    Mesajlar:
    688
    Beğeniler:
    64
    Şehir:
    istanbul
    tavaya atıldığında ortaya çıkan yeşil renginden dolayı çoğu kadının aldığı balıkçının başında paraladığını bilirim --bayat balık satmışın hiç yakışıyomu esnaf adamsın ! çemkirmelerine :)
     
  8. Aybata74

    Aybata74 Aktif Üye

    Yaş:
    40
    Kayıt:
    30 Nisan 2010
    Mesajlar:
    736
    Beğeniler:
    10
    Şehir:
    İstanbul
    Zarganayı uzun oltada Lüfere sunmak bence en iyisi, evde bir kere denedim dahada denemem :) Tutanada saygım sonsuz, yiyenede....
     
  9. beetl38

    beetl38 Üye

    Yaş:
    34
    Kayıt:
    26 Nisan 2012
    Mesajlar:
    66
    Beğeniler:
    4
    Şehir:
    istanbul
    Zargana tavada çok güzel olur. Annem kılçıklarını ayıklar bir hamsi boyunda keser kesilenleri tek tek ya da birbirine yapıştırarak tepsiye yaymış olduğu un a batırır. VE ÇOK LEZZETLİ OLUYOR. HELE ENEZ' İN ZARGANALARI...:)
     
  10. duzensiz

    duzensiz Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.065
    Beğeniler:
    12
    küçükler tava irisi ızgara ;)
     
  11. Sponsorlu Bağlantılar

Sayfayı Paylaş