Anasayfa Kimler Online Bugünün Mesajları Forumları Okundu Kabul Et
Go Back   Balık Avı Amatör ve Sportif Olta Balık Avcılarının Buluşma Noktası Balık Sevdam > BALIK YEMEKLERİ VE ÇEŞİTLERİ > Balık Yemekleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünkü Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Balık Yemekleri Her balığın kendine has pişirme şekli vardır. Izgara, tava, fırın ya da buğulama... Her avcının da kendi yöntemleri ve gelişmiş bir damak tadı vardır.. Bunlar birleşince ortaya eşsiz balık tarifleri çıkar! Izgara levrek, lüfer ızgara, kalkan, Fener şiş, Akya güveç! Afiyet olsun!

Cevapla
 
Sayfayı Paylaş LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-06-2010, 20:55 PM   #1
Aktif Üye
 
TEKNOTURK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: ΪѕтλивυĽ
Mesajlar: 844
Konular: 160
Teşekkürleri: 0
7 Mesajı, 18 Teşekkür Aldı
Standart Kurutulmuş-isli Et'i nasıl yapabiliriz? Hiç kendisi yapan var mı?

Bira v.b. yanında güzel bir mezeymiş. Tabi ben alkol tüketmiyorum ama normal haliyle çok seviyorum. Bundan dolayı bilindik bişey fakat yapılışı çok zormuş.
www.baliksevdam.com - Kurutulmuş-isli Et'i nasıl yapabiliriz? Hiç kendisi yapan var mı?
İnternette arattığım kadarıyla bu işi profesyonel yapanlar,eti bir hafta tuza gömüyorlar serinde sonrasında hiç hava kaçırmayan bir orada dumana maruz bırakıyorlar. Daha başka işlemleri de vardır elbet, sunumuna göre dövmesi falan da oluyormuş.

Boşnakların, balkanlarda yaşıyanların yaptığı güzel bir yiyecek...

Merak ettiğim ise şu, kendimiz yapamaz mıyız bunu acaba? Ateş ve is için müsait bir bahçemiz varsa, yapımınad başarılı olaiblir miyiz. Bu soruyu soruyorum çünkü, bu yiyeceği hala evinde hazırlayan insanlar vardır diye düşünüyorum. Hep profesyonelce yapılacak değil ya, illa ki evinde bu geleneği yaşatanlar da vardır.


Kızılderililerin bufalo etlerini bir ateşin-dumanın etrafına kafes gibi örülen ağaç dallarına, parmak kalınlığında doğranmış şekilde serip, kuruttuğunu izlemiştim.

Kızılderililerin yöntemi gayet pratik ve yapılabilir göründü gözüme Tabi bir hafta tuzda bekleyen et parçalarını, duman etrafına dizerek yapayım diyorum ben.

Ne dersiniz başarılı olur muyum, yoksa ziyan mı ederim eti Memlekete gidince uygulamaya koyacağım. İşe yarar mı acep???


__________________
  • "Sıcak Fırsatlar ve İkinci El" bölümü kurallarını okudunuz mu?

ΞRKΛΝ
ƮΞKNʘƮURK


TEKNOTURK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-06-2010, 22:36 PM   #2
Aktif Üye
 
coredon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: İstanbul
Yaş: 36
Mesajlar: 815
Konular: 25
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

İşe yaramazsa kızartırsın Erkan
__________________
Allah'tan gelene eyvallah Allah'a kavuşanada eyvallah

VATANIMDA NÜKLEER İSTEMİYORUM.TEMİZ ENERJİ TEMİZ VATAN

coredon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-06-2010, 22:39 PM   #3
Aktif Üye
 
TEKNOTURK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: ΪѕтλивυĽ
Mesajlar: 844
Konular: 160
Teşekkürleri: 0
7 Mesajı, 18 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
coredon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İşe yaramazsa kızartırsın Erkan
Et olsun da, her türlü gideri var onun
__________________
  • "Sıcak Fırsatlar ve İkinci El" bölümü kurallarını okudunuz mu?

ΞRKΛΝ
ƮΞKNʘƮURK


TEKNOTURK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-06-2010, 23:50 PM   #4
Aktif Üye
 
tutarfatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: İstanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 280
Konular: 7
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

Boşnak bir kankam var kendisi bu şekilde yapılmış pastırma ve sucuk getirmişti. Gerçekten harika bir tadı var. Onun getirdikleri dışarıdan alınmış ürünlerdi ama kendisi halen köylerde yapıldığını söylemişti. Kardeşim sen ypmayı dene sonra getir ben bi tadına bakayım olmuş mu Küçük bir tavsiye et antrikot olsun. Tahminim daha yumuşak olur böylece
__________________
Fatih Tutar
1978
İstanbul

tutarfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-06-2010, 23:53 PM   #5
Kıdemli Üye
 
Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: Ankara, Bandırma
Yaş: 33
Mesajlar: 1.558
Konular: 16
Teşekkürleri: 0
4 Mesajı, 8 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
tutarfatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Boşnak bir kankam var kendisi bu şekilde yapılmış pastırma ve sucuk getirmişti. Gerçekten harika bir tadı var. Onun getirdikleri dışarıdan alınmış ürünlerdi ama kendisi halen köylerde yapıldığını söylemişti. Kardeşim sen ypmayı dene sonra getir ben bi tadına bakayım olmuş mu Küçük bir tavsiye et antrikot olsun. Tahminim daha yumuşak olur böylece
Fatih antirokotu çiğ yesek yine güzel olur yahu
__________________
ESKİ LEVREKOVİÇ
Volkan A Rh (+) 1980

Ne kadar çok imza, o kadar çok balık...
Benimki kaç santim öğrendim, seninki kaç santim?

http://bit.ly/l7aPpe

Volkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 00:01 AM   #6
Aktif Üye
 
tutarfatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: İstanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 280
Konular: 7
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
Levrekoviç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fatih antirokotu çiğ yesek yine güzel olur yahu
Vallaha haklısın Küçükken annem sırf benim için tuzlu et kuruturdu. Çerez gibi yerdim. Şimdi aklıma geldi canım çekti yine. Geçenlerde uçakla aktarma yapmak yapmak için İstanbul'a gelmişti. Bir ara elime bir peçete tutuşturdu. İnan hiçbirşey demeden gözlerim parladı " anne kuru et mi? " dedim. Dİrek nokta atışı Hanıma bile vermeden oracıkta yiyiverdim Bencillik yapabildiğim çok nadir konulardan biri sanırım bu
__________________
Fatih Tutar
1978
İstanbul

tutarfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 00:02 AM   #7
Aktif Üye
 
TEKNOTURK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: ΪѕтλивυĽ
Mesajlar: 844
Konular: 160
Teşekkürleri: 0
7 Mesajı, 18 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
tutarfatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Boşnak bir kankam var kendisi bu şekilde yapılmış pastırma ve sucuk getirmişti. Gerçekten harika bir tadı var. Onun getirdikleri dışarıdan alınmış ürünlerdi ama kendisi halen köylerde yapıldığını söylemişti. Kardeşim sen ypmayı dene sonra getir ben bi tadına bakayım olmuş mu Küçük bir tavsiye et antrikot olsun. Tahminim daha yumuşak olur böylece
Evet öyle olcak, sırt bölgesinden olması gerekiyomuş Pastırmalık et gibi olcakmış, ne kadar yağsız o kadar iyi. İşin prof. yönetemi anlatılmış nette ama "ben yaptım, ettim" diyenlerin yazısı yok

Ben hele bi üretime geçeyim, çakmak cebimde bile taşırım kuru eti Çikilata bigi yeriz birlikte




Ben ortaokuldayken, ara ara amcamlarla kuzu koyun alıp keserdik, kasaptan et almaktansa. İşte bigün kuzunun yemine 250 gramlık bi poşet "çemen otu" karıştırmıştım. Kuzuyu kesince direk pastırma gibi olcaktı eti sözde
Sonra bi ton azar işitmiştim annemden, kuzuyu de kesmekten vazgeçtiler 1-2 ay daha yaşadı kuzu. Ama 1-2 gün kuzunun bağlı olduğu ahır felaket çemen kokmuştu

Lütfen bunu kendi kuzunuza denemeyin, hiç işe yaramıyor
__________________
  • "Sıcak Fırsatlar ve İkinci El" bölümü kurallarını okudunuz mu?

ΞRKΛΝ
ƮΞKNʘƮURK


TEKNOTURK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 00:04 AM   #8
Kıdemli Üye
 
Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: Ankara, Bandırma
Yaş: 33
Mesajlar: 1.558
Konular: 16
Teşekkürleri: 0
4 Mesajı, 8 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
tutarfatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vallaha haklısın Küçükken annem sırf benim için tuzlu et kuruturdu. Çerez gibi yerdim. Şimdi aklıma geldi canım çekti yine. Geçenlerde uçakla aktarma yapmak yapmak için İstanbul'a gelmişti. Bir ara elime bir peçete tutuşturdu. İnan hiçbirşey demeden gözlerim parladı " anne kuru et mi? " dedim. Dİrek nokta atışı Hanıma bile vermeden oracıkta yiyiverdim Bencillik yapabildiğim çok nadir konulardan biri sanırım bu
İnsan anne babasının bu acayip düşüncelerini, ancak çocuğu olunca anlıyor. Aktarmada bile kuru et, vallahi süpermiş
__________________
ESKİ LEVREKOVİÇ
Volkan A Rh (+) 1980

Ne kadar çok imza, o kadar çok balık...
Benimki kaç santim öğrendim, seninki kaç santim?

http://bit.ly/l7aPpe

Volkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 00:23 AM   #9
Aktif Üye
 
tutarfatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: İstanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 280
Konular: 7
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
TEKNOTURK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet öyle olcak, sırt bölgesinden olması gerekiyomuş Pastırmalık et gibi olcakmış, ne kadar yağsız o kadar iyi. İşin prof. yönetemi anlatılmış nette ama "ben yaptım, ettim" diyenlerin yazısı yok

Ben hele bi üretime geçeyim, çakmak cebimde bile taşırım kuru eti Çikilata bigi yeriz birlikte




Ben ortaokuldayken, ara ara amcamlarla kuzu koyun alıp keserdik, kasaptan et almaktansa. İşte bigün kuzunun yemine 250 gramlık bi poşet "çemen otu" karıştırmıştım. Kuzuyu kesince direk pastırma gibi olcaktı eti sözde
Sonra bi ton azar işitmiştim annemden, kuzuyu de kesmekten vazgeçtiler 1-2 ay daha yaşadı kuzu. Ama 1-2 gün kuzunun bağlı olduğu ahır felaket çemen kokmuştu

Lütfen bunu kendi kuzunuza denemeyin, hiç işe yaramıyor
Küçükken dolaptan et aşırır çatala batırıp milangazda pişirirdim.( O zamanlar ocağın adı milagazdı ) Annemin yanık çatalları farketmesi üzerine kendime kurban olarak bir tane bıçak seçmiştim. Onunla pişirip mutfağın bir köşesine saklıyordum. Şimdi çocuklarımıza kızdığımız yaramazlıklarına bakıyorum da pek masum yavrucaklar...
__________________
Fatih Tutar
1978
İstanbul

tutarfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 00:28 AM   #10
Aktif Üye
 
tutarfatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: İstanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 280
Konular: 7
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
Levrekoviç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsan anne babasının bu acayip düşüncelerini, ancak çocuğu olunca anlıyor. Aktarmada bile kuru et, vallahi süpermiş
Haklısın dostum insan baba olunca anlıyor. Şimdi kızım uykudan kalkıp baba patates istiyorum dese üşenmem kalkıp kızartırım. Bazen mümkün olmayan şeyler istiyor. Mesela tost makinası yokken tost istemek gibi. Ekmeği koyuyorum teflona üste basıyorum tabakla tost yapıyorum Annem küçükken bana sihirli gibi gelirdi. Benim isteyip de onun yapamadağı birşey hatırlamıyorum. Bir şekilde birşeyler icad eder mutlaka yapardı. Acaba ben de onun gibi sihirli olabilecek miyim çok merak ediyorum...
__________________
Fatih Tutar
1978
İstanbul

tutarfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zoka ile Kalamar avlarım, nasıl yakalanır, nasıl pişirilir. Orhan Küçükbiçmen Deniz Canlıları ve Balık Çeşitlerine Genel Bakış 30 24-04-2013 03:08 AM
.. Türk işi Japon işi bu avı yapan iki kişi :) .. Fatih Koç Balık Avı ile İlgili Fotoğraflı Av Hikayeleri 75 16-01-2012 13:43 PM
Bu nasıl bir canavardır scofield Balık Avı Videoları 8 30-12-2011 00:59 AM
Sizce nasıl? Ali42 Sohbet 11 24-06-2011 12:03 PM
Raspa Yapan Sargozlar......... Sargoz35 Balık Avı Videoları 3 03-08-2010 13:13 PM


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:16 AM.


Balık Balık Avı Organizasyonlar Olta Misina lüfer Makina Levrek Sazan Turna Kamış Tekne Çapari Balık Avı Videoları Fotoğraflı Balık Avı Hikayeleri
Powered by vBulletin® Version 3.7.1 .
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
By Hamdi Tekbıyık
Reklam Malzemeleri