Anasayfa Kimler Online Bugünün Mesajları Forumları Okundu Kabul Et
Go Back   Balık Avı Amatör ve Sportif Olta Balık Avcılarının Buluşma Noktası Balık Sevdam > BALIK YEMEKLERİ VE ÇEŞİTLERİ > Balık Yemekleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünkü Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Balık Yemekleri Her balığın kendine has pişirme şekli vardır. Izgara, tava, fırın ya da buğulama... Her avcının da kendi yöntemleri ve gelişmiş bir damak tadı vardır.. Bunlar birleşince ortaya eşsiz balık tarifleri çıkar! Izgara levrek, lüfer ızgara, kalkan, Fener şiş, Akya güveç! Afiyet olsun!

Cevapla
 
Sayfayı Paylaş LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-08-2012, 23:58 PM   #1
Yeni Üye
 
aconitum26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2011
Bulunduğu yer: İstanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 5
Konular: 1
Teşekkürleri: 0
0 Mesajı, 0 Teşekkür Aldı
Standart Zargana en lezzetli nasıl pişirilir?

Zargana yı tavadamı yoksa fırındamı pişirmeli yoksam ateşin üstünde mi? pişirirken neler yapmalı damak tadı ve tecrübesi bol olan ustalardan tavsiyeler bekliyorum.Sevgi ve saygılarımla...
__________________
Sabreden derviş .....

aconitum26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2012, 00:35 AM   #2
Aktif Üye
 
onder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Yaş: 35
Mesajlar: 663
Konular: 17
Teşekkürleri: 8
17 Mesajı, 23 Teşekkür Aldı
Standart

Zargana buğulama veya tavada kızartma olur. Bundan başka yapılışları pek yavandır. Avcı olmasına rağmen eti çok yağsızdır.
__________________
Önder/17-10-1978/İstanbul 0Rh(+)

Onlar, kendi küçük dünyalarında mutluydular. Ta ki insan ırkı ortaya çıkıp avlanmayı öğreninceye kadar...

onder isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2012, 01:03 AM   #3
Yeni Üye
 
aconitum26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2011
Bulunduğu yer: İstanbul
Yaş: 35
Mesajlar: 5
Konular: 1
Teşekkürleri: 0
0 Mesajı, 0 Teşekkür Aldı
Standart

peki o acımsı tadı nasıl yok ederiz üstad ?
__________________
Sabreden derviş .....

aconitum26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2012, 02:29 AM   #4
Moderatör
 
oktay16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2010
Bulunduğu yer: BURSA
Yaş: 34
Mesajlar: 3.966
Konular: 38
Teşekkürleri: 171
97 Mesajı, 134 Teşekkür Aldı
Standart

Acı değil Hakan,avcı demiş önder .

Ben genelde tavada bol yağda, az pişmiş severim zarganayı, hatta en sevdiğim lezzetlerdendir, fosfor oranı yüksek bir balıktır. Çocuk varsa yedirmeyi ihmal etme Hakan Afiyet olsun.
__________________
Oktay
08.10.1979
BURSA
0 Rh+



Forumda Mesaj Yazma ve Türkçeyi Doğru Kullanma Kılavuzu


Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir.
Balzac


oktay16 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2012, 02:41 AM   #5
Aktif Üye
 
onder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Yaş: 35
Mesajlar: 663
Konular: 17
Teşekkürleri: 8
17 Mesajı, 23 Teşekkür Aldı
Standart

evet avcı yazmak istemiştim özür dilerim.
__________________
Önder/17-10-1978/İstanbul 0Rh(+)

Onlar, kendi küçük dünyalarında mutluydular. Ta ki insan ırkı ortaya çıkıp avlanmayı öğreninceye kadar...

onder isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2012, 11:23 AM   #6
Kıdemli Üye
 
lost_zombie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: İSTANBUL
Yaş: 46
Mesajlar: 1.431
Konular: 101
Teşekkürleri: 0
9 Mesajı, 13 Teşekkür Aldı
Standart .

Zargana hele iri zargana harika ızgara olur eylul ekim ayında yakalananlar yaglı oldugu için o dönem ızgarasını tavsiye ederim.Pek çok kişinin özellikle hanımları sevmediği , ön yargı kurbanı bir lezzettir zargana, çoğunluk yılana benziyor der , yemez bir kısım kişilerse eti yeşil bune der yemez.Yemek kitaplarında bile çok az bahsedilir ondan,üstsu balığıdır dip balıkları kadar cıva barındırmaz, etinirenginden dolayı uydurmamıdır yoksa gercekmidirbilmem fosfor deposu derler. Benim için yakalaması da yemesi de lezzeti de doyumsuz bir balıktır.Özkan zarganayı daha iyi anlatır aslında
__________________
Nejat BİLECEN
CTP
Uzmanı
GRAFİKER
YAŞ 47
İSTANBUL


Orfoz, lagos kurtuldu / lüfer için kara göründü / şimdi eyleme katıl / göster gücünü http://bit.ly/nUQuAr

lost_zombie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2012, 15:15 PM   #7
Aktif Üye
 
caberia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: istanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 663
Konular: 29
Teşekkürleri: 1
25 Mesajı, 38 Teşekkür Aldı
Standart

tavaya atıldığında ortaya çıkan yeşil renginden dolayı çoğu kadının aldığı balıkçının başında paraladığını bilirim --bayat balık satmışın hiç yakışıyomu esnaf adamsın ! çemkirmelerine
__________________
Karada doğdum,dağda büyüdüm,denizde öleceğim...
Mustafa ÖZCAN
brh (+)
A.hisarı

caberia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-08-2012, 14:21 PM   #8
Aktif Üye
 
Aybata74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: İstanbul
Yaş: 40
Mesajlar: 730
Konular: 12
Teşekkürleri: 9
3 Mesajı, 3 Teşekkür Aldı
Standart

Zarganayı uzun oltada Lüfere sunmak bence en iyisi, evde bir kere denedim dahada denemem Tutanada saygım sonsuz, yiyenede....
__________________
Gökhan Polat
10.04.1974
İstanbul / Şişli - Şile / Meşrutiyet


Aybata74 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-08-2012, 18:40 PM   #9
Üye
 
beetl38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Bulunduğu yer: istanbul
Yaş: 34
Mesajlar: 60
Konular: 1
Teşekkürleri: 0
1 Mesajı, 1 Teşekkür Aldı
Standart

Zargana tavada çok güzel olur. Annem kılçıklarını ayıklar bir hamsi boyunda keser kesilenleri tek tek ya da birbirine yapıştırarak tepsiye yaymış olduğu un a batırır. VE ÇOK LEZZETLİ OLUYOR. HELE ENEZ' İN ZARGANALARI...
__________________
Murat YAVUZ(ARH+)
Hasbahçe Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti.
Uğurmumcu M. Orhangazi C. No:183 Sultangazi/İSTANBUL
tel :0212 475 82 30
fax :0212 475 90 42
www.hasbahceyapi.com.tr

beetl38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-08-2012, 20:38 PM   #10
Kıdemli Üye
 
duzensiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Mesajlar: 1.063
Konular: 64
Teşekkürleri: 0
2 Mesajı, 2 Teşekkür Aldı
Standart

küçükler tava irisi ızgara
__________________
Hüseyin SUSULU · 1984 · İSTANBUL
Facebook: fb.me/huseyin.susulu
BLOG: lifeforfishing.weebly.com

Açtığım konular ve raporlarım...

Denizin üstünde ala bulut, yüzünde gümüş gemi, içinde sarı balık, dibinde mavi yosun... Kıyıda bir çıplak adam, durmuş düşünür...


duzensiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
en, lezzetli, nasıl, pişirilir, zargana


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zoka ile Kalamar avlarım, nasıl yakalanır, nasıl pişirilir. Orhan Küçükbiçmen Deniz Canlıları ve Balık Çeşitlerine Genel Bakış 30 24-04-2013 03:08 AM
örümcek agı ile zargana avı deepderin Balık Avı Videoları 7 15-09-2011 18:18 PM
Zargana... Uğur Yücel Genel Konular 1 21-06-2011 09:34 AM
Lezzetli Fırsat :) Domino's Pizzada kampanya 21-27 Şubat 2011 SUNAY GÜNGÖR Sıcak Fırsatlar ve İkinci El 1 22-02-2011 22:22 PM
Bana göre yeryüzünün en lezzetli balığıdır 'sardalya'... tysonmn Balık Yemekleri 20 11-12-2010 14:39 PM


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:36 PM.


Balık Balık Avı Organizasyonlar Olta Misina lüfer Makina Levrek Sazan Turna Kamış Tekne Çapari Balık Avı Videoları Fotoğraflı Balık Avı Hikayeleri
Powered by vBulletin® Version 3.7.1 .
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
By Hamdi Tekbıyık
Reklam Malzemeleri