Anasayfa Kimler Online Bugünün Mesajları Forumları Okundu Kabul Et
Go Back   Balık Avı Amatör ve Sportif Olta Balık Avcılarının Buluşma Noktası Balık Sevdam > DENİZLERİMİZDE YAŞAYAN CANLILAR, BALIK AVI VE AV TEKNİKLERİ > Deniz Canlıları ve Balık Çeşitlerine Genel Bakış
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünkü Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Deniz Canlıları ve Balık Çeşitlerine Genel Bakış Denizlerimizi binlerce tür canlıyla paylaşıyoruz. Balıklar, kabuklular, bitkiler, yosunlar, yumuşakçalar…İşte onlardan bazıları bu başlık altında bekliyor sizi!

Cevapla
 
Sayfayı Paylaş LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-03-2011, 13:40 PM   #1
Kıdemli Üye
 
Orhan Küçükbiçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 1.506
Konular: 130
Teşekkürleri: 0
4 Mesajı, 6 Teşekkür Aldı
Standart Zoka ile Kalamar avlarım, nasıl yakalanır, nasıl pişirilir.

Kalamar avı hakkında,
www.baliksevdam.com - Zoka ile Kalamar avlarım, nasıl yakalanır, nasıl pişirilir. Kalamar avının çok zevkli bir av olduğunu söyleyebilirim, kalamarı avlamasını ve yemesini çok severim, Kuzey ege'de Sivrice'de yapmış olduğum balık avları içersinde olan , kalamar avlarımdan ve kalamar takımlarından bahsetmek istiyorum...









Sırtı ile kalamar avında kullandığım takım çok basit, bir kalamar zokası, 035 asso ön misina 10 metre kadar, küçük bir fırdöndü ve normal ana misina, elle veya kamış ile gayet güzel avlanabilirsiniz, toplam denize salacağınız misina 20 metre civarında olabilir, kalamar sessizliği çok sever, av esnasında çok sessiz olmanız gereklidir, önemli uyarı, bu arada fosforu azalan zokanızı kuvvetli bir lambaya tutarak parlak hale gelmesini sakın unutmayın,...


Daha ziyade zoka ile avlanan kalamarlar, akşam üzerleri güneşle birlikte, açıklarda , yemlenmek için kıyıya gelirler, bizlerde tekne ile sırtı çekerek kalamarları avlamaya çalışırız,Sivrice limanımızın ön tarafındaki döküntü taşlara kadar gelen kalamarlar ay aydınlığında parlayan foşforlu zokalara saldırlar ve zokaya yapışırlar, bu esnada çok yumuşak davranıp, aniden çekmemek, hereket etmemek gerekir, zira kalamar yemine iki uzun vantuzlu bacakları ile saldırır ve yakalar,bu arada zokayada yakalanır, tabi sert çekişlerde bu bacaklar kopabilir, işte kalamarın vantuzlu iki uzun bacağı....

yavaş yavaş çekip tekneye yavaşça alınır, eğer kalamar çok büyükse kepçe kullanılır, kalamar tekneye yanaştığı zaman korkudan mürekkep veya suyunu fişkırtır, buna çok dikkat etmek lazım, tekneye alırken kolunuzu mümkün olduğu kadar uztarak yan bir şekilde almanız, sizi simsiyah olmaktan kurtarır, hemen bir kovanın içersine bıraktığınız kalamarın zokadan çıkarması çok kolaydır,
bilemezseniz çok zorluk çekersiniz, kalamarın yakalamış olduğu zokayı iğneleri yukarı şekilde gelecekmiş gibi ters tutmanız,
resimde görünen zokayı ters çevirdiğiniz taktirde kalamar zokadan kurtulacaktır.



kalamarı hemen zokadan kurtaracaktır, kovanın içersinde bütün siyah mürekkebini bırakacaktır...
Kalamarlarımız hazır, işte buradalar.....


balıkçı barınağımızda arkadaşlarımızda sofrayı kurmuşlar,
şimdi kalamar soteyi hazırlayabiliririz...


Bir tavaya, biraz zeytinyağı orta ateşte ısınan yağın içersine , önceden kıyılmış temizlenmiş sarımsakları,bolca doğranmış soğanları, yeşil ve kırmızı taze büberleri gene kıyılmiş taze soğanları biraz kavurduktan sonra, küçük parçalar halinde hazırlanmış kalamarları ilave edip , tuzunu , karabüberin, kekik arzuya göre köri gibi çeşitli baharatlarıda ileve edip,kavurmaya 15 dakika devam ediyorsunuz, iki bardak sıcak suyuda ekleyip, çok ağır bir ateşte pişmeye bırakıyorsunuz, 45 dakika sonra, sıcak servis yapıyorsunuz, sizein ellerinizi bağlayacaklar, benim de ayaklarımı, anlaştık.....


Kalamar avı açık denizlerdede yapılır, fakat bizim bulunduğumuz Kuzey egede
iki çeşit kalamara rastlarız, biri bildiğimiz beyaz akıllı kalamar, tabir ettiğim, 3 veya 4 kiloya kadar gelebilen bildiğimiz kalamarlar, diğer kalamarlar ise bir karış boyunda, deli kalamar olarak tabir edilen lezzeti ve ekonomik bir fazla değeri olmayan kanal kalamarlarıdır, daha ziyade kılıç balığı gibi büyük balıkları yemleri olan bu kalamarları avlamak çok basittir, tekneden sarkıtacağınız zokalara hemen gelen bu kalamarlardan bir gecede çok miktarlarda avlayan balıkçılar vardır, işte bunlara deli kalamar derler....


Kalamarlar gündüzleri,genel olarak kıyıdan 200, 300 metre açıklara kadar olan eriştelerin, deniz otlaının içersinde saklanarak yaşarlar, baradan gelen küçük yemlerle beslenirler, karides, teke gibi yemlerin peşinde koştururlar, akım zamanlarında ise çok miktarlarda gurup halinde dolaşırlar , önüne ne gelirse saldıran bu kafadan bacaklılarıda yakalamak bize düşer, çapari takımı gibi hazırladığımız kalamar takımının en ucuna bir ağırlık takılır,




ben buraya 150 gr bir porselen kalamar zokası takıyorum, 65 cm arayla, hafif ve küçük olan kalamar zokalarını bağladığımız 30 cm civarındaki kösteklerimizi 65 cm araylal bedenin üzerine dizeriz. üç veya dört adet , kullanacağın kadar, köstek ve bedenleri 040 misinadan, normal mercan takımı gibi bağlıyorum, en üst tarafa bir fırdöndü, ile takımı bu şekilde hazırlıyorum,...



Çok bereketli avlarımızdaki havadan bahsetmek istiyorum, denizi çalkantılı ve rüzgarın biraz esmesi kalamar avı için çok ideal,bana göre havanın kapalı olmasıda bir avantaj diyebilirim, kalamar avını gerçekleştirdiğimiz meramızın, denizin dibinin erişteli olduğunu çok iyi biliyoruz, arada sırada otları takıldığı kalamar takımını temizlerken otluk olan alanda belli olmuş oluyor...
Takımımızı hazırladık motorumuzu stop ettirdik, kendi halınde giden teknemizden takımımızı dibe kadar indirdik, şimdi yapacağımız hareket dibe değen takımımızı bir iki metre aşağı yukarı, ağır hareketlerle oynatmak, eğer kalamar varsa mutlaka bu şekilde oynayan teke,, kardes görüntüşündeki sahte yemlere, zokalara atlayacaklardır, önemli olan ilk kalamarı yakalmak sonra arkasının gelme ihtimali fazlalaşacaktır, Kalamarlae her ne dense her gün istikrarlı av vermezler, bunun çeşitli nedenleri söylenebilir, bana göre ilk yarım saat te kendini belli ederler, havanın ve deniz akıntılarının en büyük faktör oldığunu söyleyebiliriz....



Böyle güzel bir avın sonuda ne yapalım, bana göre masamız hazır, bu arada küçük olan kalamarları arzuya göre temizlemeden, ben öyle seviyorum, yanan ızgaranın üzerine atıyoruz, biraz kızardıktan sonra hemen tabağımız, normal olarak temizlenmiş orta şeffaf olan kemiği çıkartılmış kalamarıda ızgaraya atabilirsiniz, Ahhhh ulen ahhhhh, gelde yeme.......

Kalamar avından kalan kalmarları derin dondurucuya atarız, orada kalan kalamarlardan istediğimiz kadar çıkarıp,Kalamar dolması veya kalamar tavada yapabiriz...
Şener albayım teknede balık pişirirken.




Sivrice 'de Liman konuk evi, balık rastorantının sahibi Sener albayımızdan kalamar dolması tarifini alıyoruz, Sivrice usulü Kalamar dolması ve Kömürde peynirli kalamar ızgara....Şener albayım anlatıyor.

KALAMAR DOLMASI

Sevgili arkadaşlarım 2 gün evvel kalamarın peynirli ızgara dolmasını yapmıştım bugünde tencere de kalamar Dolması tarifini vereyim.

MALZEME: (4Kişilik) 12 adet ufak boy kalamar,2 ad büyükboy soğan,tuz karabiber yenibahar birer tatlı kaşığı dolusu kuş üzümü ve iç fıstık,bir çay bardağı zeytinyağı,dereotu,karbonat,iki yemek kaşığı şeker 1 ad limon.yarım su bardağı pilavlık pirinç

YAPILIŞI: Kalamarların içleri temizlenip derisi soyulur kolları kalamar tavası için ayrılarak soğutucuda başka gün için saklanır.Ayıklanan kalamarlar çukurca bir kaba konulur üzerine bir tatlı kaşığı karbonat bir yemek kaşığı şeker ve tuz ekilir üzerine limonun suyu sıkılarak elle yoğrularak karışım enaz 1 saat bekletilir.
Diğer yandan soğanlar yemeklik doğrannır tencereye konur üzerine zeytinyağı dökülerek kısık ateşte kavrulur pembeleşmeğe yüz tutunca,pirinç sudan geçirilerek ilave edilir ve karıştırılır,içersine tuz,şeker karabiber,yenibahar ,fıstık ve üzüm katılır bir çay bardağı su ilave edilerek dibi tutmaması için karıştırılır ve iç pilav hazır edilierek altı kapatılır üzerine ince kıyım dereotu konur.
Hazırlanan bu iç lalamarlara doldurulur ve biber dolması yapar gibi tencereye dizilir bir miktar yağ ve su ilave edilerek dolma pişirir gibi pişirilir kalamarlara çatal kolayca saplanınca ateş kapatılır ve tencereeden tabağa alınan kalamar dolması sıcak veya ılık olarak servis yapılır.Afiyet olsun.

Sevgili Arkadaşlarım bugün sizlere istek üzerine Kalamar dolmasının peynirlisini yapacağım.
MALZEME: (4Kişilik) 8 adet orta boy kalamar,200gr B.Peynir,200gr Taze Kaşar peynir,5-6 ad.Taze yeşil biber,1 demet maydonoz,1 demet dereotu,1 çay kaşığı karbonat,1 ad limon.1 tatlı kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz ve karbonat 8 adet kürdan,mangal ve mangal kömürü,tel ızgara.

YAPILIŞI:Kalamarlerın kolları ayrıldıktan sonra içi ve derisi temizlenip yıkanır ve durulandıktan sonra çukurca bir kaba konularak üzerine tuz,limonsuyu,şeker,karbonat ilave edilerek yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır.
Ayrı bir kap içersine Beyaz peynir,çok ince kıyılmış yeşil biber,maydonoz,dereotu konur kırmızı biber ile taze kaşar rendelenerek ilave edilir ve hamur yoğrulur.Malzeme içimiz şimdi hazırlanmıştır.
Marine edilmiş tüp kalamarların içersi bu malzeme ile doldurularak uç kısmı kürdan ile kapatılır.Mangal yakıldıktan sonra tel ızgaraya dizilen kalamarlar kömür ateşinin harı geçirildikten sonra ağır ateşte pişirilerek sofraya servis yapılır.

NOT:Kalamarların bacakları kalamar kızartması için başka bir güne saklanılmak üzere buzdolabı poşetine konularak dondurucuda saklanır.Afiyet olsun









Böyle bir yazıyı hazırladım, buradaki yazdıklarım, banim uygulamalarımdan ve birikmiş deneyimlerinden olup, kendi düşüncelerimdir, her yğidin bir yoğurt yiyişi vardır ya.... beni de böyle kabul ettğiniz için hepinze güzel kalamar avları dilerim haydi rastgele, afiyet olsun, aman fazla kalamar yemeyin.....
Hoşçakalın sizlere de rastgele...
__________________
Balık Avlarım da Kullandığım Teknikler ve Detaylar için Tıklayınız

Orhan Küçükbiçmen
Doğum yerim: 14 Ocak 1950 İst. Karagümrük
Yaşadığım yer: Çanakkale-Balabanlı Köyü- Sivrice

Orhan Küçükbiçmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesajı beğenenler:
oltadaçipura (19-10-2014)
Alt 18-03-2011, 14:32 PM   #2
Kıdemli Üye
 
löngöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: İZMİR,AKYAKA
Yaş: 58
Mesajlar: 1.786
Konular: 57
Teşekkürleri: 0
9 Mesajı, 9 Teşekkür Aldı
Standart

bu güzel bilgiler için teşekkürler Orhan abi....
en iyi avı hangi ayda verir,en verimli avlanma mevsimi nedir?
__________________
Bülent
o rh +
izmir
1956

her balığa enaz bir kere üreme şansı tanıyalım.

löngöz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-03-2011, 16:01 PM   #3
Administrator
 
Hamdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: İstanbul Pendik / Kadıköy
Yaş: 40
Mesajlar: 13.540
Konular: 268
Teşekkürleri: 1.715
694 Mesajı, 1.289 Teşekkür Aldı
Standart

Orhan abi harika bir konu daha

Emeklerine sağlık.
__________________
Hamdi Tekbıyık
08/08/1974 Facebook
Balık Avı Videolarım
Facebook Balık Sevdam
İstanbul
0 RH(-)



Baliksevdam.com


Hamdi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-03-2011, 16:13 PM   #4
Üye
 
GündüzGezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2010
Bulunduğu yer: İzmir
Yaş: 36
Mesajlar: 78
Konular: 4
Teşekkürleri: 0
1 Mesajı, 1 Teşekkür Aldı
Standart

Orhan baba harikasın, hem nasıl avlanılacağını hemde nasıl pişireleceğinin tarifini vererek sadece ustalığının yakalamak olmadığını tekrar bizlere gösterdin.
Bu arada koordinatlarını verirsen kalamarlar bitmeden 2 şişe kapıp geleyim hemen Orhan baba
Sağlıcakla kalınız. Rastgelsin.
__________________
Şenol ÖZTÜRK / 33 / 0 Rh+
"Gece Balıkçısı"

GündüzGezen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-03-2011, 16:35 PM   #5
Moderatör
 
agartan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Bulunduğu yer: İstanbul
Yaş: 48
Mesajlar: 14.618
Konular: 56
Teşekkürleri: 141
1.286 Mesajı, 2.107 Teşekkür Aldı
Standart

Ooof of of off..
Nasıl görüntüler onlar öyle Orhan Abi.
Kalamaaar kalamar diye inlerken bir de bu görüntüleri görmek hiç iyi olmadı valla.

Geri kalan bilgiler için de teşekkürler, ellerine sağlık
__________________



Şeref
İstanbul
0 RH+
1965


Stop Wishing, Go Fishing



agartan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-03-2011, 11:48 AM   #6
Kıdemli Üye
 
Orhan Küçükbiçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 1.506
Konular: 130
Teşekkürleri: 0
4 Mesajı, 6 Teşekkür Aldı
Standart

Alıntı:
löngöz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu güzel bilgiler için teşekkürler Orhan abi....
en iyi avı hangi ayda verir,en verimli avlanma mevsimi nedir?

Daha ziyade ay aydınlığında akşam üzerleri ve geceleri av verir belirli şu aylar diyemeyeceğim, sevgiler, hoşçakal.
Ekim kasım aralık aylarında ve nisan mayıs haziran aylarında tutmuşluğumuz var. sevgiler, hoşçakal.
__________________
Balık Avlarım da Kullandığım Teknikler ve Detaylar için Tıklayınız

Orhan Küçükbiçmen
Doğum yerim: 14 Ocak 1950 İst. Karagümrük
Yaşadığım yer: Çanakkale-Balabanlı Köyü- Sivrice

Orhan Küçükbiçmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-03-2011, 12:01 PM   #7
Kıdemli Üye
 
Vedat Abayoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: ASSOS Antik liman,Çanakkale
Yaş: 66
Mesajlar: 1.077
Konular: 64
Teşekkürleri: 5
32 Mesajı, 105 Teşekkür Aldı
Standart

Sevgili Orhan
Harika tarifler yapmışsın.
Ama bizlere zararlı biliyorsun.
Tombullukbaşımıza bela,helede bu yaşta.
Sevgiyle kal
Vedat Abayoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-03-2011, 12:03 PM   #8
Üyelik İptal
 
Üyelik tarihi: Oct 2010
Yaş: 38
Mesajlar: 1.221
Konular: 39
Teşekkürleri: 0
7 Mesajı, 7 Teşekkür Aldı
Standart

Ey büyük insan ...
N de güzel tadından yenmez bir konu paylaşmıssın abi yine..
Çok teşekkürler Orhan abicim, bu güzel şeylerin o mangaldaki görüntüleri ble iştahımı kabarttı inan..
Özel bir çaba sarfetmeden birçok kalamar ve sübye yakaladım sahte yemlerle levrek, lüfer turna sahteleriyle yani..
Ama özellikle Kalamaravı yapmak isteyenlere arşivlik bi kaynak hazırlayıp sunmuşsun abim sağolasın..
Selamlar Fethiyeden..
Fatih Koç isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-03-2011, 12:46 PM   #9
Kıdemli Üye
 
lost_zombie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: İSTANBUL
Yaş: 47
Mesajlar: 1.435
Konular: 105
Teşekkürleri: 0
26 Mesajı, 69 Teşekkür Aldı
Standart .

Orhan abi kahvaltıda yiyesim geldi kalamarı, İstanbulda okadar şanslı değiliz bu konuda, her zaman bulamıyoruz dondurulmuşlar haricinde.

Dolma tarifini ilk fırsatta yapıcam, Vallahi şalaklarım aktı
Aman fazla yemeyin derken ne acıdan söylüyorsun abi merak ettim.
__________________
Nejat BİLECEN
CTP
Uzmanı
GRAFİKER
YAŞ 47
İSTANBUL


Orfoz, lagos kurtuldu / lüfer için kara göründü / şimdi eyleme katıl / göster gücünü http://bit.ly/nUQuAr

lost_zombie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-03-2011, 13:32 PM   #10
Aktif Üye
 
özcan bolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Bulunduğu yer: istanbul/ümr
Yaş: 38
Mesajlar: 883
Konular: 8
Teşekkürleri: 0
1 Mesajı, 1 Teşekkür Aldı
Standart

vay canım çekti şimdi agabey istanbulda hava soğuk ve yağmur var dil kalamar zaten yok istavrite bile çıkamıyoruz saygılar sevgiler
özcan bolat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sinarit avlarım hakkında, nasıl avlanır ve kullandığım takımlar. 24 Mart 2011 Sivrice Orhan Küçükbiçmen Tekneden Balık Avcılığı ve Genel Teknikleri 44 03-10-2013 00:00 AM
Çanakkale'de durumlar nasıl ? avcihan Bölgeler ve Avlaklar, Nerelerde Balık Avlanır 0 02-01-2012 17:37 PM
Bu nasıl bir canavardır scofield Balık Avı Videoları 8 30-12-2011 00:59 AM
Sizce nasıl? Ali42 Sohbet 11 24-06-2011 12:03 PM
Bu kombinasyon nasıl ? coredon Olta Takımları ve Olta Çeşitlerine Genel Bakış 10 29-01-2011 23:53 PM


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:05 AM.


Balık Balık Avı Organizasyonlar Olta Misina lüfer Makina Levrek Sazan Turna Kamış Tekne Çapari Balık Avı Videoları Fotoğraflı Balık Avı Hikayeleri
Powered by vBulletin® Version 3.7.1 .
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
By Hamdi Tekbıyık
Reklam Malzemeleri