Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Hatırası

müthişaman

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
332
Puanları
83
Konum
İstanbul
Adı
Emre
Uzaklardan, çok uzaklardan, ellerin ve ayakların henüz ulaşmadığı bir yerden, denizden yeni çıkmış levrek kokusu, kekik kokusu, deniz kokusu, yosun ve kış kokusu ile döndüm İstanbul’a. Giderken duyduğum çoşku ve heyecanın yerini dönerken hüzün almış, beni şehre çeken yolun sonunda avın yenilgisi avcının zaferine madalya olmuştu. Kaçanı yakalamak levreğin, levreği yakalamak, kandırmak da avcının hüneri. Bütün hünerlerimi gösterdim ona, tüm yeteneğimi. Beş senelik spin tecrübem ne kadar iyi ise o kadar iyi idim. Ayağımın dibinden geçen, beni son anda fark ederek ödü bir yerlerine karışıp derinlere kaçan korkak arkadaşının yanından koparıp aldım onu. Sonrası, evde zafer pozları, avcının elinde objektiflere verilen mağlubiyet hatırası, mağrur avcının övünmeleri…

Denizden çıkarıp elime aldığımda bütün vücudunu alan titreme ve ürperişin ardından şaşkın gözlerle avcısına bakışlar. Sırtının dikenlerini, solungaçlarının en keskin yerlerini dikmeler. Kendini tüm gücüyle kasarak tehditkar duruşlar. Ben, onun bu halini görmek, makinem, kamışım ve ipimle, makaramın ambreyajından çıkan en güzel sesi duymak için kilometreler gelmiş levrek avcısı, şimdi onun ölü bedeninin resimlerini arkadaşlarına gösterecek, tutmak, atmak ve çekmekle ilgili tebrik ve takdirleri toplayacağım .Bu sezon başından beri beni bu balığa karşı bu kadar romantik, bu kadar duygusal yapan şeyi henüz bilmiyorum. Ancak bu durum bende bir tür melankoli, avdan sonra yaşadığım ağır pişmanlık şeklinde nüksetmeye başladı.

İstanbul’da, Karadeniz kıyılarında levrek familyasını kandırma turlarımda Power Pro ipime iyice ısınmış ,örgüye karşı önyargılarımı yavaş yavaş kırmaya başlamıştım. Sezon başında, eylül ve ekim aylarında edindiğim yeni su üstü ve batılgan kandırıcılarımla yeterince egzersiz ve av yapmıştım. Asıl mesele bunları Kuzey Ege’de levrek avında çalıştırmak, çinekop, sarıkanat ve levrekte iddiasını ispatlayan kandırıcıları Çanakkale’nin levreklerine yutturabilmekti. Reyonda gösterdikleri görsel performansı denizde de gösteremeyen, avı değil avcıyı kandıran, ışıl ışıl, yanarlı dönerli, al beni, al beni diye bağıran, levrekten çok cebimize tuzak kandırıcılarımla yola revan oldum.

Çanakkkale, levrek avcılarının mabedi. Köpük köpük dalgaları, levrek vadeden kumsalları ile bizi kendine çeken büyülü şehir. Sabahın kör zamanında ,saat beş gibi gözlerimi açtım. Dışarısı kapkaranlık, buz gibi. Pencereyi açmamla kapamam aynı oldu. Çayımı demledim, kahvaltımı yaptım. Çamaşırı, bulaşığı topladım. Saat altı buçuk oldu. Bu sefer kapıyı açtım. Manzara aynı…

Avda yanıma alacağım çantayı karıştırdım. Hepsini yatmadan önce özenle seçerek çantama koymuştum. Yarıdan çoğu suüstü kandırıcılar. Birkaç Maxrap, birkaç Daiwa ,gerisi yeni moda Shimano ağırlıklı suüstüler. Saat yediye çeyrek var. Çizmemi, beremi, kaşkolumu, eldivenimi, montumu kuşanıp içine şıkır şıkır kandırıcılarımı doldurduğum çantam omzumda ava revan oldum. Yürürken kandırıcıların çıkardığı tıkırtıdan huylanan bir köpek ulumaya, havlamaya başladı. Oralı olmadım .Hoşt, kışt, höst diyerek kendisini bertaraf etmeye çalıştımsa da bu sefer o pek oralı olmadı. Bir gün bu köpekler beni haşat edecekler.



Attım, çektim, zaman geçti, yoruldum. Denizin içinde, bir taşın tepesindeyim. Taştan kıyıya parelel çalışıyorum. Bin metrelik kısa bir kumsalın, aynanın içini tarıyorum. Dalgaların kumları havalandırıp suyu bulandırdığı bir noktaya aralarla atışlar yapıyor, meraya girmiş olan levrekleri kandırıcının sesine çağırıyorum. On dakika önce kıyıda iken aynı noktada kısa ve etkisiz bir vuruş aldım. Şimdi aynı yeri balığa görüntü vermeden, levreğin yayılma yönünde yokluyorum .Açığa çalıştığım birkaç atıştan sonra kıyıya,aynı noktaya ilk atışımda levrek bulanık suların içinden kandırıcıya atladı. Kısa bir inatlaşmanın ardından, saat onu az geçerken, levrek kendini kumların üzerinde buluverdi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

agartan

Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
27,720
Tepkime puanı
15,600
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
Adı
Şeref
Tebrikler Emre
Çok keyifli bir hikaye.
Anlaşılan küçük bir memleket kaçamağı yapmışsın.. :)
 

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
1,073
Tepkime puanı
111
Puanları
63
Konum
İzmir
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Emre,
Bir çok duyguma tercüman olmuş bir yazı. Ellerine sağlık.
Bence yakala&bırak av zamanınız gelmiş.
Artık bak ne güzel yakalamışımları değil, bak ne güzel salmışımları tebrik edelim;)Ne dersin?
Sevgi ve selamlarımla...
 

goldboy52

Aktif Üye
Katılım
18 Haz 2012
Mesajlar
447
Tepkime puanı
231
Puanları
43
Konum
ORDU
Adı
MURAT AYDIN
Roman tadında bir yazı ve sunum olmuş duygulara tercüme olmuşsun..teşekkürler ustam...
 

Fatih Koç

Daimi Üye
Katılım
25 Eki 2010
Mesajlar
1,233
Tepkime puanı
53
Puanları
0
Yaş
48
Çok güzel ve çok manidar olmuş beee :)
Tutana kadar sanki düşmanımız, tuttuktan sonra da candostumuz oluveriyor..
Sen yinede fazla melankoliye bağlama da güçlü bir savaşçıdan olmasın bizim taraf. :)
sevgi ve selamlar Emre..
 

SworDFish48

Aktif Üye
Katılım
23 Kas 2012
Mesajlar
298
Tepkime puanı
10
Puanları
18
Yaş
39
Konum
Bodrum/Mugla
Bayiliyorum roman tadinda av hikayelerine, ellerine tecrubelerine saglik.
Tebrikler,harikasin;)
 

helaldılı

Daimi Üye
Katılım
7 Mar 2011
Mesajlar
676
Tepkime puanı
112
Puanları
43
Konum
kocaeli gebze
Adı
adem demirtaş
Kan Grubu
O Rh Negatif
Tebrikler Emre,avcılığından pişirmesine,anlatımından resimlemesine aşık olduğun bu balığın,bizlere aktarmandaki ustalığın ileriki yıllarda nasıl bir şekil alacağını merak ediyorum doğrusu,en güzel avlar senin olsun.
 

GokhanSacakli

Aktif Üye
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
126
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Yaş
48
Konum
ADANA
Adı
Gökhan Saçaklı
Tebrikler Müthiş anlatım. Levreğe de Aman vermemiş... Daha güzelleri ve heyecanlı avlar dilerim.
 

ambrosia

Daimi Üye
Katılım
11 Kas 2011
Mesajlar
782
Tepkime puanı
183
Puanları
43
Yaş
49
Ne kadar güzel bir yazı olmuş...keşke bende yazabilsem ama bu da bir yetenek işte. Ellerine sağlık Emre...Bahadır abinin dediğini yakın zamanda ben yapmaya çalışacağım çünkü Levrek...başka bir şey...hele o gözleri...
 

sabora

Daimi Üye
Katılım
8 May 2010
Mesajlar
1,726
Tepkime puanı
187
Puanları
63
Yaş
50
Konum
Kocaeli
Adı
Sabahattin BORA
Tebrikler Emre. Çok güzel anlatmışsın duygularını. Bu yazıları okudukça, Levrek'e olan ilgim iyice artıyor. Umarım yakın zamanda ben de böyle raporlar açabilirim.