Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fethiye'nin Fethi - 3.Gün Final Raporu - 18 Kasım 2013

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Katılım
26 May 2013
Mesajlar
6,225
Tepkime puanı
2,614
Puanları
113
Yaş
55
Konum
İstanbul-Silivri/Selimpaşa
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Süleyman bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan bir video oldu. Jig disiplini hakkında bilgi ve fikir sahibi olmak isteyenler için altın değerinde bir çalışma olmuş. Doğrusu büyük emek ve vakit harcamışsın. Öncelikle bu paylaşımın için teşekkür ve tebrik ediyorum. Sonrasında bu disiplinle alakalı 1-2 soru sormak istiyorum. Jiglerde takılı tekli kancaların jigin üst kısmında olduğunu görüyorum. Bu standart bir kullanımmıdır yoksa kancalar dibe takılmasın diye yapılmış bir uygulamamıdır? Eğer dibe takılmasın diye yapılıyorsa bu takımın avcılığını etkiler mi? Bir de neden üçlü değilde tekli kancalar kullanılır?
Murat merhaba,

Öncelikle içimi ısıtan güzel yorumların için ben de sana teşekkür ederim

Jigging avına gönül vereli uzun zaman oldu ama işlerin yoğunluğu ya da gittiğimiz yerlerin uygun avlaklar olmaması sebebiyle çok fazla üzerine düşemediğim bir disiplin oldu. Ancak, yeni aldığım ani bir kararla nundan sonra yapacağım balık avlarım genelde Jig üzerine olacak. Ara ara da deep drop yapmayı planlıyorum, bunu zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz ;)

Bu bağlamda hazırlamış olduğum bu çalışmalar henüz tam anlamıyla "altın" değerinde değiller. 14-17 Aralık tarihlerinde edineceğim tecrübeler doğrultusunda daha akılda kalıcı ve anlaşılır paylaşımlar hazırlmaya çalışacağım. O zaman senin deyiminle "altın" değerinde olabilecekler

Sorularına dilim döndüğünce cevap vermeye çalışacağım. İğneler (assist hook) genel olarak Jig'in üst kısmından takılıyor. Bir ya da iki iğne kullanmak avın ve avcının durumuna göre değişebiliyor. Asıl amaç dibe takılmasını engellemenin dışında avcı balıkların Jig'e saldırma yönüyle alakalı, genelde avcı balıklar kafadan yeme saldırıyorlar. Jigging tek iğne ile bile avcı bir sistem ama iki iğneli olması verimi arttırabiliyor. Üçlü iğne takılması sakıncalı bir durum oluşturmaz ancak üçlü iğneyi assist hook gibi yukarıdan takamazsın, ancak Jig'in alt kısmından takabilirsin ama bu sefer de Jig değil Pilk yapmış olursun ve 50-100-TL vererek aldığın Jig'lerini dibe taktırman kaçınılmaz olabilir. Bu konu çok kapsamlı, daha detaylı anlatacağım :)

Müsait zamanda görüşelim, sana kafayı yedirteyim :D:D:D
 

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Katılım
26 May 2013
Mesajlar
6,225
Tepkime puanı
2,614
Puanları
113
Yaş
55
Konum
İstanbul-Silivri/Selimpaşa
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Süleyman abi, bütün günü özetleyen harika video ve fotoğraflar paylaşmışsın emeğine sağlık.
Ayrıca akyanın tutulma esnasındaki soğukkanlılığın ve özellikle sigarandan vazgeçmemen bana tebessüm ettirdi :) resmen balığa meydan okuyorsun ki oda senin bu rahat tavrını görünce kendini ellerine teslim etmiş zaten :)

Daha güzellerini birlikte tutmak dileği ile paylaşım için teşekkür ederim.
Öncelikle, yorumun için teşekkür ederim Harun'cum ;)

Aslına bakacak olursak bu av diğer avlarımdan farklı değildi benim için ama yanımda Alaeddin ağabey olduğundan sanırım ilk iki gün hırs yaptım ve bu beni strese soktu. Son gün kaçırdığım balık ya da kandırmadığım balıktan sonra moralim iyice sıfırladı. Sonra kendime geldim ve standart moduma geçtim. Sonrasında da bu durumum ortama yansıdı ve kısmetimizi tekneye almak zor olmadı ;)

Sigara konusu çok enteresan, videoda bahsetmişim ama ses zayıf kaldığı için anlaşılmıyor. Hırsım yüzünde sabah kahvaltımı bile yapmadan öğleni buldurmuştum. Sonra standart moduma geçince yemeğimi yedim ve üzerine sigaramı yakarak mola verdim. Tam bu sırada altımızda balık olan yere gelmişiz. Deniz Kaptan bana üç kere oltamı suya indirmemi söyledi ama ben rahat rahat sigaramı içeceğimi söyledim. Üzerine balık yakalandı ama ben yine sigaramdan vazgeçmedim. Aslında görüntülerde buna çok dikkat etmeye özen gösteririm ama bu sefer farklı bir durum ortaya çıktı, yapacak bir şey kalmadı

Yeni çalışmalarımda bu konuya özellikle dikkat edeceğim. Mümkün oldukça böyle sahnelere şahit olmayacaksınız. Bu arada ilk gün yaptığımız avda balık oltama yakalandığında o an ağzımdaki sigarayı deniz tükürmüştüm. Yaptığım büyük bir hataydı ve bu bağlamda tüm sevdalı dostlarımdan özür diliyorum. Denizlerimizi temiz tutma konusunda çok hassas davranan birisi olarak böyle bir yanlışı nasıl yaptığımı halen sorguluyorum

Güzel av güncelerinde buluşmak dileğimle, sağlıcakla kal Harun...
 

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Katılım
26 May 2013
Mesajlar
6,225
Tepkime puanı
2,614
Puanları
113
Yaş
55
Konum
İstanbul-Silivri/Selimpaşa
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Süleyman bey paylaşım için çok teşekkürler. Bu karlı kış günlerinde içimizi ısıtan, izlerken bile heyecanlandığımız çok güzel bir sunum olmuş. İlerleyen zamanlarda bende aranıza katılmayı çok isterim. Görüşmek dileğiyle...
Konuya katılımın ve yorumun için ben de sana teşekkür ederim Cenk :)

Umarım böyle bir programda birlikte oluruz ve balıklarımızı yakalarız ;)

Her zaman rast gelmesi dileklerimle, sağlıcakla kal...
 

a.sevinç

Aktif Üye
Katılım
28 Haz 2013
Mesajlar
256
Tepkime puanı
105
Puanları
43
Yaş
50
Biz yaparsak olur Hacım

Sen de gelseydin videolar tadından yenmezdi Hacım ;)

Bu sefer güzel bir babayARO gelecek diye düşünüyorum Hacım ve o zaman Silivri'den duyacaksın :D

Ve, AMİN :harika:
Bu konuya bu sunuma bakipta emeğe saygı adina birseyler yazmamak..cok nankör bir durum olurdu. Ellerine emeğine saglik tekrardan.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi