Duyuruyu Kapat
Google Gözat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Bu makinayı kullanan varsa yorum bekliyorum lütfen

Konu, 'Makineler, Olta Makaraları Özellikleriyle Açıklamaları' kısmında Alık balık tarafından paylaşıldı.

  1. Alık balık

    Alık balık Aktif Üye

    Kayıt:
    2 Haziran 2014
    Mesajlar:
    566
    Beğeniler:
    367
    Şehir:
    istanbul
    Daiwa windcast 4000 QD, arkadaşlar bu makinayı kullanan yada daha önce kullanmış kişilerin yorumlarını bekliyorum, tuzlu suya uygun olmadığını söylüyorlar ama ben hiçbir yerde buna rastlamadım

    LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  2. Sponsorlu Bağlantılar
  3. karantina14

    karantina14 Aktif Üye

    Yaş:
    30
    Kayıt:
    6 Ocak 2014
    Mesajlar:
    324
    Beğeniler:
    157
    Şehir:
    İstanbul
    Benim cefaker makinem. 3,9 devirli 78 cm sarımı olan 4 bilyeli ve örgüye uygun makinedir. Ben sürekli 200 ve 220 gram ile at çek yaptığımdan makineyi hor kullandım ama asla kilitlenme olmadı. 78 cm sarımı duyan rapala çalıştıramazsın dedikçe ben balık aldım :D ayrıca ip için ekstra sığ kafası vardır.
    Benim beğenmediğim 2 yeri var oda kol topuzu ve misina rulmanının 2 adet plastikten olması. Onlarıda 10 ya da 20 tl gibi cüzzi rakamlarla değiştirdin mi tamamdır. Bu arada kol uzunluğu 8,5 cm olduğundan çok güçlüdür.
     
  4. Alık balık

    Alık balık Aktif Üye

    Kayıt:
    2 Haziran 2014
    Mesajlar:
    566
    Beğeniler:
    367
    Şehir:
    istanbul
    Vallahi okan bey bir hastalıktır aldı beni, evde 2 makinam var, üzerine gittim birde bunu aldım, özellikle yedek kafa uzak atışlar için mükemmel biçimli geldi bana, 78cm sarımı çok görenler, birde benim diğer makinada 5.7 devir 92 Cm sarımı duysalar ne derler bilemiyorum, neyse Allah sonumu hayır etsin

    LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  5. HastaRuH

    HastaRuH Daimi Üye

    Kayıt:
    29 Mart 2013
    Mesajlar:
    1.067
    Beğeniler:
    391
    Şehir:
    Tekirdağ
    Uzun sarım makina alayım diyordum levrek için.
    Amaç kolu yavaş çevirip az yorulmak :)

    Lüfer de çok işe yatıracak hızlı sarım yapmaktan yoruluyordum :)

    Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Haziran 2014
  6. karantina14

    karantina14 Aktif Üye

    Yaş:
    30
    Kayıt:
    6 Ocak 2014
    Mesajlar:
    324
    Beğeniler:
    157
    Şehir:
    İstanbul
    Ben elindeki makinelerin ne olduğunu bilmiyorum ve hedef balığınıda bilmiyorum. Şöyle bir tavsiye vereyim. Ben böyle hataları fazla yapmadım sağolsun usta abiler sayesinde. aldığında iyi birşey alki hem dayanıklı olsun hemde işine yarasın. Hal böyle oluncada maalesef kesenin ağzını açmak lazım. Zaten dediğin gibi bu bir hastalık sonra başlasın para biriktirmeler takım yapmalar :)
    İyi makinedir temizlik ve bakımlarını yaparsan işini görür. Boğazda avlanacaksan zaten benim şahsi fikrim 4,1 in üstüne çıkmaman. (AT çek için)
     
  7. Alık balık

    Alık balık Aktif Üye

    Kayıt:
    2 Haziran 2014
    Mesajlar:
    566
    Beğeniler:
    367
    Şehir:
    istanbul
    Makinalardan diğer ikisi awa shima aqualis skystar 65 ve okuma salina 3 10000 5.7, 65 kafa, aslında ikisinden de çok memnunum ama uzak atış için yapısı itibariyle daiwa göz doldurdu bende, hedef balığa gelince İstanbul boğazı malum, çapari istavrit, Rapala çinekop, lüfer vs

    LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. karantina14

    karantina14 Aktif Üye

    Yaş:
    30
    Kayıt:
    6 Ocak 2014
    Mesajlar:
    324
    Beğeniler:
    157
    Şehir:
    İstanbul
    Uzak atış için konik kafa bir şey al. bütçen ne kadar ve beklersen ne kadar olur. ona göre öneri vereyim. Bu arada kamış ya da kamışların nedir. Herşey makine değil. Mesela ip mi misinamı kullanıyorsun. Atış şeklin nasıl vs.
     
  9. karantina14

    karantina14 Aktif Üye

    Yaş:
    30
    Kayıt:
    6 Ocak 2014
    Mesajlar:
    324
    Beğeniler:
    157
    Şehir:
    İstanbul
    Bu arada 78 cm i duyan çok demiyor düşük diyor ;)
     
  10. Alık balık

    Alık balık Aktif Üye

    Kayıt:
    2 Haziran 2014
    Mesajlar:
    566
    Beğeniler:
    367
    Şehir:
    istanbul
    Vallahi üstadim her ağızdan farklı bir ses, bende 92 Cm duyan da o hıza balık mi yetişir, alsan bile dökerek gelir vs vs. Ama rahat rahat çekiyorum geldiği zaman bana mısın demiyor

    LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  11. Alık balık

    Alık balık Aktif Üye

    Kayıt:
    2 Haziran 2014
    Mesajlar:
    566
    Beğeniler:
    367
    Şehir:
    istanbul
    Üstadım kamış okuma salina 3 tele surf 4.30, 250 gr atar, misina örgü power pro super 8 slick 0.19 beyaz, tabi şok ile kullanıyorum, atış şekli üzerinde hala çalışıyorum, henüz sabit bir pozisyona baglayamadim duruşu ama en rahat ettiğim kafa üzerinden, bütçe 500 TL şimdilik,

    LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi