Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF'de sert sahte performansı

alperserttas

Aktif Üye
Katılım
7 Ara 2015
Mesajlar
381
Tepkime puanı
349
Puanları
63
Yaş
32
Konum
İzmit
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lrfci olup da eline bir şekilde bu küçük pahalı sahtelerden tutuşturulmayan kalmadı herhalde. İnanılmaz bir şekilde şişirildi. Birçok kişinin bu sahteleri daha bu işe yeni başlarken, lrf takımıyla birlikte aldığını görüyoruz. Güzelce reklam edildi. Olmazsa olmazmış gibi gösterildi. Daha kamış tutmayı bilmeyen adamlara paso bunlar önerildi. 2 gramlık sahteye 50 lira vermeye çekinen de kalmadı artık. Sonra ne oldu? Küçük bir kısım bunların hakkını verdi. Diğerleri de ya çalıştıramadı ya da oraya buraya taktırıp elindekinden oldu. Hakkını verebilecekseniz alın. Eğer doğru kullanabiliyorsanız güzel sonuçlar alınabiliyor ama diğer ihtimali de mutlaka gözden geçirin. Reklamların kurbanı olmayın..
güzel bir konuya değinmişsiniz. Aslında bu başlığı açarken de bunu düşündüm. iş yaptırabileceğimi düşündüğüm halde iş yaptıramadım. ben belli bir seviye LRF bildiğimi düşünen biriyim. Bakıyorum da herkesin çantasında bir kaç tane birden var. Bunu görünce acaba bir tek ben mi iş yaptıramıyorum bu furya nedir böyle diye merak ettim. varsa iş yaptıranlardan da fotoğraf ve aksiyon taktikleri alayım dedim.
 
Katılım
12 Ocak 2013
Mesajlar
93
Tepkime puanı
126
Puanları
33
Yaş
45
Bende aldım denedim ama olumlu bi sonuç alamadım.aksiyon veremedim,hızlı çekince takla atıp geliyor.. Ne varsa silikonda var bence
 

alperserttas

Aktif Üye
Katılım
7 Ara 2015
Mesajlar
381
Tepkime puanı
349
Puanları
63
Yaş
32
Konum
İzmit
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yurameki'den bahsediyorsanız (gagasız olan) kontrolü zor bir sahtedir. Jig minnow diye geçiyor, vurdurarak aksiyon alıyor. Hızlı sarımda takla atar. Gramajı boyutlarına göre muadillerinden biraz ağır ama derinlik uygunsa çok ağır sarımda kafa sabit, kuyruk kısmı sallanarak geliyor. Bu aksiyon sonuç verecektir. Sığ sularda kullanacaksanız dikkatli olmakta fayda var.

Toto serisi ise hakkını verebileni abat edecek bir seri. Benzer boyut ve ağırlıklarda çok sahte var piyasada ama dediğim gibi hakkını vereni boş çevirmez kolay kolay. Kerametin büyük kısmının renklerinde olduğunu düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 47236
siz hangi renklerde nasıl verim aldınız mesela. hangi derinlikteki meralarda kullanıyorsunuz gece gündüz zaman olarak hangi zamanda tercih ediyorsunuz. Hangilerini kullanıyorsunuz
 

alperserttas

Aktif Üye
Katılım
7 Ara 2015
Mesajlar
381
Tepkime puanı
349
Puanları
63
Yaş
32
Konum
İzmit
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu sorunun cevabı bayağı derin ama parlak renkler gündüz vakti çalışıyor. Sahtenin huyunu bildikten sonra derinliğe ve dip yapısına göre gerekli aksiyonu kendiniz ayarlıyorsunuz zaten.

Ekli dosyayı görüntüle 47237
Bu sahte spin sahtesine benziyor. LRF ağırlığında mıdır. bir de hangi merada hangi sahteleri tercih ediyorsunuz birazcık bilgi koparsak sizden:)
yada hangi sahteleri tercih ediyorsunuz.
 

trkc

Daimi Üye
Katılım
20 Eyl 2015
Mesajlar
803
Tepkime puanı
3,801
Puanları
93
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bu sahte spin sahtesine benziyor. LRF ağırlığında mıdır. bir de hangi merada hangi sahteleri tercih ediyorsunuz birazcık bilgi koparsak sizden:)
yada hangi sahteleri tercih ediyorsunuz.
Fotoğraftaki sahte 6cm 6.5gr olması lazım. Genelde erimi iyi sahteleri tercih ediyorum. Denizde bilindik aksiyonlar verimli oluyor ama tatlı suda her zaman yemiyor. Ordaki açığımı da balığın bol olduğu bir meraya 4-5 kere gidip antrenman tadında avlar yaparak kapattım. Bütün sahtelerimi tek tek, farklı farklı aksiyonlarda denedim. Balığın huyunu bildiğim için tahmin ettiğime yakın sonuçlar aldım. Mesela düz sarım bir balıkta işe yararken başka bir balıkta düz sarımda sadece kuru bir takip oluyor. Sahte batan bir model mi yüzen bir model mi onun da etkisi var. Batan tipler biraz daha ağır olduğu için erimi iyi diyorsunuz ama bu sefer de sığ yerde insanı zora sokuyor. İşin şurasının önemli bir detay olduğunu düşünüyorum. Sahteyi atıp misinayı biraz sarıp gergin hale getirdikten sonra hemen düz sarıma başlamadan önce kamışla bir iki tık tık şeklinde alakasız vuruş yapmanın faydasını görüyorum. Bu vuruşlar sahteyi düz sarımdakinden farklı açılara çeviriyor ve sahtenin parıltısı farklı yönlere dağılıyor. Sarıma başlamadan bu vuruşun hemen üstüne balık aldığım dahi oldu. Sahtenin kör noktalarında kalan balıkları da etkileyip tahrik ettiğini düşünüyorum ve bu vuruşları sarım esnasında ara ara tekrarlıyorum. Berrak sularda balığı görerek çok av yapma fırsatım oldu. Bütün hamleleri takip ederek hangi aksiyona nasıl tepki alacağım hakkında da az çok bir fikrim oluştu.
Ama genel olarak herkes iyi bir takımım olsun, iş yapan bir sahtem olsun da gidip tutayım modunda. Ben en azından hangi yöntemlerle balık tutamayacağımı deneyerek öğrendim. İş yapan sahteleri de verilecek aksiyonları da zaman içerisinde sıfır çeke çeke tecrübe etme fırsatım oldu. Bunlar bakmaktan ziyade uygulayıp deneme yanılma yöntemiyle öğrenilecek şeyler. Hem bu şekilde bilindik yöntemlerin dışına çıkarak kendi tarzınızı oluşturmuş olursunuz. Gözümün önünde olmasına rağmen ne yaptıysam kandıramadığım balıklar var. Hiçbir yöntemin fayda etmediği çok garip bir durum. Sırada onu çözmeye niyetim var.
 

enginson

Daimi Üye
Katılım
28 May 2014
Mesajlar
4,987
Tepkime puanı
8,218
Puanları
113
Yaş
42
Konum
istanbul
Adı
Engin ÖLÇER
ben duo ile eski av partnerim bir abim sayesinde tanıştım. ithalat işine girmişti daha ilk numuneler geldiğinde renklerine hayran kalmıştım. o zamanlar LRF ne bilmiyorum. en çok ta dikkatimi tetraworks serisi çekti ama spin takımım buna uygun olmadığını biliyordum. aradan bayağı zaman geçti LRF olayını öğrendim araştırıyorum. başta kendime ucuz olsun diye okuma dead ringer 5-20 gr atarlı kamış aldım ama bunun LRF ye uygun olmadığını sonradan anladım.
Özgür abiyle konuşup tetra works sahtelerden almak istediğimi söyledim o zamanlar seafari satıyordu gittim toto42 zebra ve ikakko zebra aldım.
upload_2016-11-10_10-6-38.png
deneme amaçlı kuleliye gittim. önce silikon denedim ama atışlar başarısızdı. makinam da çok dandik lineaeffe bir makine 2000 lik. sonra şu sahteleri deneyeyim dedim. önce ikakko yu taktım baltım bu at çek için değil de daha çok jig gibi aksiyon vererek kullanılması lazım dedim . 3 ve ya 4. atışımdı dipten zıplata zıplata aksiyon veriyorum bir balık bindi ama nasıl bir şey kalama aldı bu arada makinanın kalamasını da ayarlamamışım nasıl kalama alıyor sanki beyaz köpek balığı yakaladım. kalamayı sıkana kadar balık tahminen taş altına girdi. çok uğraştım balık kafa atıyor yan tarafta amcalar oğlum çeksene diyor ama misinama da güvenemiyorum 50 tl lik sahte kopacak diyorum balıktan vazgeçtim bari sahteyi kurtarayım derken çat misina koptu. tahminen eşkinaydı. o sırada denizde küçük gümüşlerin oynak yaptığını gördüm ya zargana dedim ya da dişli. taktım toto42 yi at çek 3. atışımdı bir tane ince zargana aldım. bunun arkasından 2 tane daha aldım. ard arda 3 tane zargana yakaldım. çok hoşuma gitti ama benim ufaklık durmayınca eve dönmek zorunda kaldım. baktım bu kamışla LRF olmuyor zor oluyor kamışı değiştirmeye karar verdim. özgür abiyi aradım kamış makine ve bütün olta malzemeleri konusunda çok sağlam bilgi sahibidir. otur sabaha kadar anlatır. bana dedi şimdilik kamış alma ben yakında çok güzel LRF kamışalrı getireceğim. sana ayarlarım bir tane. markası ne dedim favorite dedi ilk defa duyuyorum. geldiğinde haber verdi gittim aldım birde makine al ama dedi senin makine kötü onu da dead ringer 1000 verdi başta küçük gözüktü ama sonra baktım zaten daha büyük makinada olmaz dedim.
Üsküdar sahile indim hemen o gece ilk yaptığım av mono misina sarılı o gece verimsiz geçti ama bir kaç balık kandırmayı başardım.
upload_2016-11-10_10-8-48.png

upload_2016-11-10_10-9-16.png

toto42 heryerde kullanamıyorum kalabalık oldumu kopar diye kimse yokken atıyorum.
bir gece balığın diğte olduğunu akıntıdan sahteyi dibe indiremediğimi farkettim o sırada totoshad sahte gelmişti hemen aldım ve onlada bir kaç balık kandırmayı başardım.
upload_2016-11-10_10-11-8.png

seafariye her gittiğimde tetraworks serisini inceledim bu sefer ebikko dikkatimi çekti.
upload_2016-11-10_10-11-56.png

ebikko yu yaza doğru mayıs ayında denemiştim.

yine bir akşam seafariye gittim baktım duo yu bırakmış özgür abiyi aradım dedi böyle böyle ben kendim mağaza açıcam. sonra baktım lurefans diye bir sahte tam LRF lik sahteler fiyatları da uygun bir tane deneme amaçlı aldım. çubukluya gittim bir kaç gün sonra. baktım yaprak çok suda sürekli silikonlarımı doğruyorlar. şu sahteyi bir deneyeyim dedim. sahte 5 atıştan 3 ü balıkla sonuçlandı tabi hepsi iade. jig tarzı bir sahte komple demir. atış erimi fena sayılmaz aksiyonu çok güzel.
upload_2016-11-10_10-15-9.png

son olarak tetraworks bivi almaya karar verdim. onu da geçen hafta test ettim aksiyonu çok güzel. onunla henüz tek balık alabilim.

upload_2016-11-10_10-16-9.png

biraz uzun oldu ama :) komple paylaşayım dedim.
bu arada kendo baby jig de kullandım ama onunla bu zamana kadar toplasan 2 balık anca almışımdır. çok balık alanalr varmış ama bana denk gelmedi açıkçası.
 

enginson

Daimi Üye
Katılım
28 May 2014
Mesajlar
4,987
Tepkime puanı
8,218
Puanları
113
Yaş
42
Konum
istanbul
Adı
Engin ÖLÇER
Bu sahte spin sahtesine benziyor. LRF ağırlığında mıdır. bir de hangi merada hangi sahteleri tercih ediyorsunuz birazcık bilgi koparsak sizden:)
yada hangi sahteleri tercih ediyorsunuz.
Alper bu sahte bence düonun en güzel serisi ryuki diye geçiyor ben her gittiğimde inceliyorum ama henüz almadım. videolarını izledim renkleri ve aksiyonu başarılı
 

Ekli dosyalar

alperserttas

Aktif Üye
Katılım
7 Ara 2015
Mesajlar
381
Tepkime puanı
349
Puanları
63
Yaş
32
Konum
İzmit
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Fotoğraftaki sahte 6cm 6.5gr olması lazım. Genelde erimi iyi sahteleri tercih ediyorum. Denizde bilindik aksiyonlar verimli oluyor ama tatlı suda her zaman yemiyor. Ordaki açığımı da balığın bol olduğu bir meraya 4-5 kere gidip antrenman tadında avlar yaparak kapattım. Bütün sahtelerimi tek tek, farklı farklı aksiyonlarda denedim. Balığın huyunu bildiğim için tahmin ettiğime yakın sonuçlar aldım. Mesela düz sarım bir balıkta işe yararken başka bir balıkta düz sarımda sadece kuru bir takip oluyor. Sahte batan bir model mi yüzen bir model mi onun da etkisi var. Batan tipler biraz daha ağır olduğu için erimi iyi diyorsunuz ama bu sefer de sığ yerde insanı zora sokuyor. İşin şurasının önemli bir detay olduğunu düşünüyorum. Sahteyi atıp misinayı biraz sarıp gergin hale getirdikten sonra hemen düz sarıma başlamadan önce kamışla bir iki tık tık şeklinde alakasız vuruş yapmanın faydasını görüyorum. Bu vuruşlar sahteyi düz sarımdakinden farklı açılara çeviriyor ve sahtenin parıltısı farklı yönlere dağılıyor. Sarıma başlamadan bu vuruşun hemen üstüne balık aldığım dahi oldu. Sahtenin kör noktalarında kalan balıkları da etkileyip tahrik ettiğini düşünüyorum ve bu vuruşları sarım esnasında ara ara tekrarlıyorum. Berrak sularda balığı görerek çok av yapma fırsatım oldu. Bütün hamleleri takip ederek hangi aksiyona nasıl tepki alacağım hakkında da az çok bir fikrim oluştu.
Ama genel olarak herkes iyi bir takımım olsun, iş yapan bir sahtem olsun da gidip tutayım modunda. Ben en azından hangi yöntemlerle balık tutamayacağımı deneyerek öğrendim. İş yapan sahteleri de verilecek aksiyonları da zaman içerisinde sıfır çeke çeke tecrübe etme fırsatım oldu. Bunlar bakmaktan ziyade uygulayıp deneme yanılma yöntemiyle öğrenilecek şeyler. Hem bu şekilde bilindik yöntemlerin dışına çıkarak kendi tarzınızı oluşturmuş olursunuz. Gözümün önünde olmasına rağmen ne yaptıysam kandıramadığım balıklar var. Hiçbir yöntemin fayda etmediği çok garip bir durum. Sırada onu çözmeye niyetim var.
abi yazı harika ve açıklayıcı olmuş. Biz de sanırım deneme yanılma ile tecrübe ile durumu toparlayacağız.

Bu arada duo serisinde @enginson abi sen kadar iyi çalıştırabilen görmedim yahu. bugün ava gidiyorum @trkc bey, o atınca parlatma olayını deneyeceğim. değişik ve çok güzel bir püf nokta. çok teşekkür ederim. Maketlerle ilgili güzel paylaşımlar oldu valla.
 

kerem03

Aktif Üye
Katılım
16 Ağu 2014
Mesajlar
275
Tepkime puanı
264
Puanları
63
Konum
HATAY/DÖRTYOL
Adı
KEREM ÇETİNKAYA
Kan Grubu
A Rh Negatif
merhabalar , bende uğraşıyorum arada lrf ile ama tam lrfci oldum diyemem hala.toto yurameki ve by ruf manici denedim ısrarla.üçünden tek skor yaptım.sonra burdan lurefansı duydum denemek için 4 tane aldım.biri yukarda enginin gösterdiği.onlar çok daha başarılı oldu bende.ama iğneleri sıkıntı oldu bu kez de.ikisine çatalkuyruk vurdu ve kurtuldu baktım iğneleri kırılmış.yukardaki resimde olanla çupra ve sargoz yakaladım sadece.aksiyon vermeye çalışınca ipe dolanıyor hemen.vermesem vuruş alamıyorum.bende bir süre lrf ye ara verdim artık.:( hepinize rastgele.
 

enginson

Daimi Üye
Katılım
28 May 2014
Mesajlar
4,987
Tepkime puanı
8,218
Puanları
113
Yaş
42
Konum
istanbul
Adı
Engin ÖLÇER
ipe dolanması kamışla alakalı olabilir. sert kamışlarda oluyor diye biliyorum. lurefans ı ben direk atıp çekerek kullanıyorum. düz sarım yapıyorum çok ufak jerkler veriyorum.
ama bence LRF için en iyi performans silikonlar ile elde ediliyor. ama konu sahteyle alakalı olduğu için kendi kullandıklarımı yazdım. kullanmadığım bir çok sahte var LRF ye uygun onlarla belki daha iyi sonuçlar elde edileblir.