Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Orkinos Avımız

Burak Karadeniz

Daimi Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
571
Tepkime puanı
108
Puanları
43
Yaş
71
Adı
Burak Karadeniz
Tebrikler Burak ağbi her zaman av hikayelerini büyük bir keyifle okumuşumdur. İşte buda bir solukta okunan bir hikaye. Keyifli güzel ve akıcı. Nacizane bir teklifim olacak burak ağbi Vedat ağbinin yaptığı gibi bu balık anılarını bir kitapta toplama zamanı gelmedimi daha bizlerin bu hikayelerden çıkaracağımız çok tecrübeler var diye düşünüyorum.

Saygılarımla

Saffet FUÇUCUOĞLU
Sevgili Saffet değerli yorumun ve nazik sözlerin için teşekkür ederim.Sevgilerimle.
 

Burak Karadeniz

Daimi Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
571
Tepkime puanı
108
Puanları
43
Yaş
71
Adı
Burak Karadeniz
Çok hoşuma gitti gerçekten.Yazıyı okuyup resim ve videoyu da seyredince içim gitti.Maalesef deniz tuttuğundan bu zevki yaşayamıyorum.Benim yerime de tutup keyifli günler geçirin inşallah.Maşallah çok güzel canlılar gerçekten.Tebrik ederim.
Teşekkür ederiz.İnşallah bir gün size de kısmet olur.
 

Burak Karadeniz

Daimi Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
571
Tepkime puanı
108
Puanları
43
Yaş
71
Adı
Burak Karadeniz
Kıskanılacak güzellikte bir av, ama bu yorumum umarım kıskançlıkla karıştırılmaz. Zira foruma da çok uzun süredir herhangi bir yazı yazmıyorum, yanlış anlaşılmak istemem.

Mavi kanatlı orkinos... IUCN (Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği) tarafından nesli tehlikede ilan edilmiş bir tür. Biliyorum, kaçak göçek her gün yüzlerce binlercesi yakalanıyor. Büyük ihtimalle neslinin tükenmesine de engel olamayacağız, çocuklarımız, torunlarımız sadece fotograflarını görecek. Ama en azından biz üzerimize düşeni yapmıştık diyebilsek... Ne olurdu ilk balıktan sonrasını kakıçla almayıp iğneyi dibinden kesiverseydiniz. Yine keyfinizi yapmış, bu muhteşem canlıyla mücadele etmiş olurdunuz. Basit hesap 170 kilo et ile dönmüşsünüz kıyıya. Bu kadar et ne yenir, ne atılır, ne satılır. En başta dediğim gibi avın niteliğine ve balıkların güzelliğine dil uzatacak halim yok. Ama... Aması bu tür herhangi bir tür değil.

Sürç-ü lisan ettiysem affola.
Sevgili Emre değerli yorumun için teşekkür ederim.