Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alabalık Avcılığında Kullanılabilecek Yemler

Ersin

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
2,374
Tepkime puanı
172
Puanları
63
Konum
Çorum
Adı
Ersin M.Karaketir
Kan Grubu
A Rh Negatif
ALABALIK AVCILIĞIDA KULLANILACAK YEMLER

Yapay yemler

a) Fly (Sinek)
b) At - çek
c) Şeffaf şamandıralı sinek olta

a) Fly (Yapay sinek)

Bu ekol İngiltere, Amerika ve diğer Ülkelerde yaygın olarak yapılan bir av türüdür. Bu yöntemi öğreten okullar bulunmaktadır. Ülkemizde de bu ekolle avlanan ustalar bulunmaktadır.





b) At ve Çek (Spinner)

Alabalık avcılığında Amatörler arasında en yaygın avlanma şekli at çek tabir edilen sistemdir. Bu sistemde kullanılan yemler, Rapala, döner kaşıklar (Mepps), yapay böcek, sinek ve silikon türü yemlerdir.





c) ŞEFFAF ŞAMANDIRALI SİNEK OLTA

Şeffaf şamandıra içi su doldurulabilen bir şamandıra türüdür, burada amaç çok hafif olan sineğin ileriye atılmasını sağlamaktır. Sinekler tek tek bağlanabildiği gibi çapari şeklinde de bağlamak mümkündür.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

C@feran

Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
89
Tepkime puanı
5
Puanları
8
Yaş
46
Konum
Ankara
Adı
Cafer Karslı
Bir Kaç eklemede ben yapıyım.
Kafes kaçkını gökkuşağı alabalıkları için;
Pellet yem dediğimiz alabalık yemini un ufak haline getirip unla karıştırın.
Zaten alabalıklar kafeste bu yemle besleniyorlar.

Sert hamur haline getirip 5-6 numara çapraz iğneye şamandralı sistem kullanarak takın.
Aynı yemden kullanarak etrafınızı yemleyin.
Alacağınız sonuç sizi şaşırtacaktır.:)
Bir başka yem ise mısır..
İyi bir yemlemeyle zaten o sudaki bütün balıklara hitap etmiş olursunuz.
Yine şamandralı sistemle güzel av yapabilirsiniz...
 

kirif

Yeni Üye
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
48
Adı
serkan ilkılıç
şamandıralı sistem olta hakkında bilgi verirmisiniz
 

tlg38

Yeni Üye
Katılım
7 Kas 2012
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
43
emeğine sağlık ersin bey;güzel güzel meppsleri tanıtmışın yalnız hangi durumlarda hangisi daha cok kullanılabilir malum etken cok benim gibi yani başlayanlar için sadece resim lere bakmadan ileri gidemiyorum onlar hakkında da paylaşımlarını rica etsem daha sağlam oturaklı olur diye acizane düşünüyorum. tekrar zamanına emeğine sağlık. hürmetler Allah gönlünüze göre versin rastgele bütün balık sevdalısı dostlara.
 

Barbaros_07

Yeni Üye
Katılım
12 Ocak 2013
Mesajlar
28
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Konum
Antalya
Adı
İsmail
Kan Grubu
A Rh Pozitif
öNCELİKLE HERKESE SELAMLAR. Arkadaşlar Ben Gümüşhanede memurum.Daha önceleri balık avına merak sarmazdım. Daha sonra sosyal aktivite az olduğundan dolayı balık avına tesadüfen başladım ve internetten makina ve kamışı aldım daha sonra kaşık ve sunni yemler.Daha çok kaşıktan verim aldım.Ve şu ana kadar tuttuğum balık sayısını inan bilmiyorum.Şu gerçek ki en güzeli kırmızı beneklisi. ama bazı havalarda kaşıkta iş yapmıyor.Sonra bir gün balık avında bir amcayla karşılaştım yem olarak peynirli poğaça kullanıyordu;önce içimden güldüm fakat adam 5 dak. içinde 3 balık alınca dikkatimi adama verdim. Baktım ki balık için o kadar para vermeye gerek yokmuş.Arkadaşlar gerçekten alabalık avında en verimli yem peynirli poğaça;sazan içinse patetesli poğaça evet biraz komik oldu ama gerçek.Çünkü aynı yemi manavgata tatile gittiğimdede kullandım;onun için benim favori yemim alabalıkta penirli poğaça,sazanda ise patatesli poğaça yok bailiymiş yok küspeymiş bunlar boş işler hemde hazırlaması zahmetli. Lütfen dediğim yemi deneyin inanın merada balık varsa kesin gelecektir;herkese şimdiden rastgele
 

Barbaros_07

Yeni Üye
Katılım
12 Ocak 2013
Mesajlar
28
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Konum
Antalya
Adı
İsmail
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Alabalığın formülü=Peynirli poğaça
Sazan formülü=Patatesli poğaça

İşlem bitmiştir nokta. Denemesi de bedava.Deneyin görürsünüz arkadaşlar;Solucan.döner kaşık,bunlar ancak para verirsiniz.keza sazandada öyle hiç uğraşmayın takın patatesli poğaçayı kancaya bu kadar basit yani bu iki balığı almak için çokta uğraşmaya gerek yok.
 

agartan

Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
27,689
Tepkime puanı
15,574
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
Adı
Şeref
Sevgili Hamza,
İstersen adresini yaz, biz sana yakaladıklarımızı gönderelim.
Sen boşuna balığa gitmekle de uğraşma.. :D
 

Berkayy

Daimi Üye
Katılım
16 Ocak 2013
Mesajlar
538
Tepkime puanı
244
Puanları
43
Konum
istanbul/üsküdar
Adı
berkay
uzun salla salla kamışları var. Ben onların ucuna 0.18 - 0.22 arası misina (sağlam, kaliteli, bukle bukle olmasın) mustad çapraz 8-6 no arası iğne (sinek iğne olması şart değil) ben böyle çok yakalıyorum. balığı görerek avalnırım genelde yukarıdan önüne çekirge, solcan, hamur(ekmek) vs takıp bırakıyorum yukarıdan . Vuruşunu bıle goruyorum , benim tuttuğum dere derin geniş olmadığından. şamandıra takmıyorum gorebilir ürkebilir die onun yerine batmayan beyaz şeffaf renklerde , kolye bileklik yapılan boncuk kullanıyorum ağırlık yapsın dıe . mepps denedim tutamadım 1 kere kacırdım dere büyük deil bence benim anlattıgım takımı kullan doğal sonuçta
 

Spinlevrek

Daimi Üye
Katılım
16 Ara 2012
Mesajlar
646
Tepkime puanı
610
Puanları
93
Yaş
51
Konum
Fethiye, Isparta
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bilgiler için teşekkürler,

Benim tecrübelerime göre, hızlı akan akarsularda en iyi verim döner kaşıkla (Meps) alınıyor. Fakat su biraz durgunsa (göletlerde yada akarsuyun durulduğu yerlerde) ben alabalık yemi ile ekmeği karıştırıp atıyorum. Eğer ortamda alabalık varsa hiç hayır demediğini biliyorum.