Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ankara İli Baraj ve Göletleri

Ersin

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
2,374
Tepkime puanı
172
Puanları
63
Konum
Çorum
Adı
Ersin M.Karaketir
Kan Grubu
A Rh Negatif
Ankara İli Baraj ve Göletleri

Ankara`daki barajları yararlanma çeşidi itibariyle içme suyu, sulama suyu, içme ve sulama suyu, elektrik enerjisi sağlayan barajlar olmak üzere dört ayrı başlık altında toplamak mümkündür.


İÇME SUYU SAĞLANAN BARAJLAR

Çubuk I Barajı: Çubuk Çayı üzerinde olup, şehre 12 km. uzaklıktadır. Ankara`nın sulama, mesire yeri, şehrin su ihtiyacının temin edilmesi, ağaçlandırma gibi amaçlarla 1930 yılında inşasına başlanmış ve 1936 yılında işletmeye açılmıştır. Göl alanı 0,94 km2 dir.

Çubuk II Barajı: Ankara`nın 54 km. kuzeyinde Çubuk Çayı üzerinde Çubuk`un 5 km. kuzeyinde, vadinin nispeten daraldığı bir yerde şehrin su ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulmuştur. 1964 yılında faaliyete geçmiştir. Göl alanı 1.20 km2.dir.

Bayındır Barajı: Ankara’nın 12 km. güneydoğusunda, Bayındır Deresi üzerine kurulmuştur. 1965 yılında faaliyete geçmiştir. Göl alanı 0.71 km2.dir.

Çamlıdere Barajı: Çamlıdere`de Bayındır Deresi üzerindedir. 1985 yılında faaliyete geçmiştir. 32 km2 lik göl alanına sahiptir.


SULAMA SUYU SAĞLANAN BARAJLAR

Asartepe Barajı: Güdül ilçesi yakınlarında İlhan Deresi üzerinde kurulmuş ve 1980 yılında faaliyete geçmiştir. Göl alanı 1.77 km2 dir. Sulama alanı 2.260 hektardır.


İÇME VE SULAMA SUYU SAĞLANAN BARAJLAR

Kurtboğazı Barajı: Ova Çayının kolu olan Kurtboğazı deresi üzerinde kurulmuş ve 1977 yılında faaliyete geçmiştir. 5 km2 lik göl alanına sahiptir.


ELEKTRİK ENERJİSİ SAĞLANAN BARAJLAR

Sarıyar Barajı: Ankara`ya 165 km. uzaklıkta olan baraj, Anadolu`nun elektrik ihtiyacını karşılamak üzere 1966 yılında faaliyete geçmiştir. Barajın arkasındaki suni göl balıkçılık ve su sporları için elverişlidir. Sakarya Nehri üzerinde kurulmuştur. 6.50 km2 lik göl alanına sahiptir.

Kesikköprü Barajı: Kızılırmak Nehri üzerinde 1966 yılında faaliyete geçmiştir. Gölalanı 6.50 km2 dir.


BARAJLAR

Çubuk-1Barajı



Çubuk-2 Barajı



Kayaş-Bayındır Barajı



Kurtboğazı Barajı



Çamlıdere Barajı



Eğrekkaya Barajı



Akyar Barajı



Asartepe Barajı



Kesikköprü Barajı ve HES



Hirfanlı Barajı ve HES



Kavşakkaya Barajı




Göletler


Ayaş-Çanıllı Göleti Sulaması



Çubuk-Kızılca Göleti Sulaması



Çubuk-Kösrelik Göleti Sulaması



Çubuk-Kızık Göleti Sulaması



Yenimahalle-Susuz Göleti



Sincan-Bucuk Göleti Sulaması



Kızılcahamam-Üçbaş Göleti Sulaması



Kızılcahamam-Aşağıkaraören Göleti Sulaması



Kızılcahamam-Kırköy Göleti Sulaması



Kızılcahamam-Karagüney Göleti Sulaması



Kızılcahamam-Çeştepe Göleti Sulaması



K.Hamam-Çeltikçi-Aşağıhöyük Göleti Sulaması



Kızılcahamam-İğdir Göleti



Nallıhan-Çamalan Göleti Sulaması



Kazan-Örencik Göleti Sulaması



Ş.Koçhisar-Evren Köprüdere Göleti Sulaması



Çamlıdere - Bayındır Göleti



Nallıhan-Tekirler Göleti



Nallıhan-Ozanköy Göleti



AVLANMANIN TAMAMEN YASAKLANDIĞI İÇ SULAR

Beypazarı Eğriova Göleti, Dikenli Dere,
Çubuk Karagöl Göleti
Çamlıdere Çamkoru Göleti
Güdül Sorgun Göleti, Süvari Çayı



Başkentte ‘denizi aratmayan’ cazibe merkezleri


Ankara, göl ve baraj çevresinde oluşturulan rekreasyon alanları ve dinlenme tesisleri ile yaz mevsimini kentte geçirmek zorunda olanlara, birbirinden ilginç alternatifler sunuyor.

Ankara’nın cazibe merkezlerinden bazıları şöyle…

Bayındır Barajı Mavi Göl
Bayındır Barajı Mavi Göl, uzun bir süre Ankara’nın içme suyu ihtiyacını karşıladı ancak zaman içerisinde bu ihtiyacı karşılayamaz hale geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Bayındır Barajı, büyük bir rekreasyon alanına dönüştürüldü ve baraj, içindeki 6.5 milyon metreküplük su masmavi renginden esinlenerek “Mavi Göl” adını aldı.

Bayındır Barajı Mavi Göl Projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca yapıldı.

Bayındır Barajı Mavi Göl Rekreasyon Alanı yeşil alan, piknik alanı ve su alanı ile toplam 2.120.694 metrekarelik alan üzerine kurulu.

Rekreasyon alanında; piknik alanları, at maneji, çocuk oyun alanları, spor alanları, marina ve iskeleler, araç ve yaya yolları, çay bahçeleri bulunuyor.

Mavi Göl, hem sahip olduğu doğal güzelliği hem de yapılan çevre düzenlemeleriyle eşsiz bir görünüme sahip oldu.

Mavi Göl Park Alanında, Ankara’nın simgesi haline gelen Ankara Keçileri de görülebilir.

Mogan Gölü
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca yaptırılan Mogan Gölü Çevresi Rekreasyon Alanı, Gölbaşı sınırlarında yer alan Mogan Gölü kıyısında toplam 601.879 metrekarelik alana kuruldu.

Bu alanın “Doğa Parkı” olarak ayrılan 203.650 metrekarelik kısmında nesli tükenmekte olan kuşlar, kuluçka ve yavrulama mevsiminde konaklıyor. Bu nedenle alanda Kuş Gözlem evleri yapıldı, yaya olarak ulaşım sağlamak amacıyla karadan ahşap yürüme yolu inşa edildi. Yürüme yolu kuluçka döneminde kapatılıyor. 398.229 metrekarelik geri kalan alan üzerinde günübirlik tesislerin de bulunduğu rekreasyon düzenlemeleri yapıldı.Peyzaj alanları yaklaşık 22.000 metrekare ağaç dikilen alan, 27.500 metrekare çalı dikilen alan, 196.500 metrekare çim ve çayırlık alan, 5000 metrekare mevsimlik çiçek dikilen alan olmak üzere toplam 250.100 metrekare.

Peyzaj yapısal düzenleme alanları içerisinde, açık spor alanları, çocuk oyun alanları, iskeleler, piknik alanları yer alıyor.

Rekreasyon alanı içerisinde ise nikah salonu, amfi tiyatro binası, piknik alanları, büfeler, kafeterya binaları, göl kafeteryaları ve göl seyir terası, açık basketbol, voleybol, mini futbol sahası, tenis sahası, spor merkez binası, bisiklet merkez binası, kaykay-paten binası, binicilik merkez binası, kayıkhane binası, evcil hayvanlar için kümes binası, deniz feneri, araştırma merkez binası(açık-kapalı sergi alanları), oyun grupları(7 adet), su oyun havuzları, otopark (2000 araç kapasiteli) bulunuyor.

Çamkoru Orman İçi Dinleme Tesisleri
Ankara Kızılcahamam’da izcilerin kamp yeri olan Çamkoru, günübirlik kullanıma açık olup, 1957 yılında kuruldu. 27 hektar genişlikte ve Ankara’ya 100 kilometre mesafedeki Çamkoru’nun bitişiğinde geyik üretim istasyonu bulunuyor.

Çamlıdere Barajı
Çamlıdere Barajı, Bayındır Çayı üzerinde, içme-kullanma ve sanayi suyu temini amacıyla 1976-1984 yılları arasında inşa edildi.

Kaya gövde dolgu tipi olan baraj günübirlik gezi ve piknik alanı olarak da kullanılıyor.Çubuk II Barajı
1961-64 Yılları arasında yapılan bu baraj, Çubuk ilçesinin 5 kilometre kuzeyinde. Barajı Mendek, Kışla, Hacıkadın, Bağırcan, Çayır ve Kırkpınar dereleri besliyor. Çubuk II Barajından çekilen su, Pursaklar Arıtma Tesisinde arıtılmakta. Aynı zamanda, Çubuk ilçesinin su ihtiyacını da karşılayan barajda mesire alanı da yer alıyor.

Dikilitaş Göleti
Dikilitaş Göleti, Ankara’ya 55 kilometre uzaklıkta, suyu Ankara’daki birçok gölden çok daha temiz olan yeni bir gölet. Haymana yolu üzerindeki Dikilitaş Köyü’ndeki gölette, oltayla sazan ve kadife balığı avlanabiliyor. Göl, günübirlik gezintilere çok uygun.

Eymir Gölü
Ankara sınırları içinde Eymir Gölü’nün arazisi ODTÜ’ye ait. Göl, ODTÜ kürek takımı çalışma alanı olarak kullanılıyor. Takıma ait bir kayıkhane bulunuyor. Kış aylarında donmuş haliyle güzel bir doğal ortam halini alıyor. Gölün çevresi 13.5 kilometre olup, asfalt yol bulunuyor.

Yürüyüş için ideal bir mekan olan göle, Oran semtinden giriş yaparak yürüyerek inmek mümkün. Göl, tepelerle çevrili olduğundan, şehir gürültüsünden ve kirliliğinden uzak.

Eymir Gölü’nde kürek ve su sporları, balık avlama (olta ile) ve piknik gibi etkinlikler yapılabiliyor.

ODTÜ Akademik ve İdari personeli ile öğrencileri, ODTÜ Kimlik Kartlarını göstererek, mezun ve misafir statüsündeki kişiler ise Eymir Gölü üye kimlik kartlarını göstererek her gün giriş yapabiliyor.

Eymir Gölü üyeliği için başvuru formunun doldurularak, ODTÜ İç Hizmetler Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

ODTÜ, arazisi içerisinde bulunan Eymir Gölü’nün güvenliğinin ve göl çevresinin düzeninin sağlanmasından sorumlu. Gölde uyulması gereken kurallar, ODTÜ tarafından yayımlanıyor.

Karagöl
Karagöl, 2034 metre yüksekliğindeki Işık Dağı ve onun eteklerinde yer alıyor. Göl, çam ormanları ile kaplı olan bölge bir çok yürüyüş parkuru barındırıyor.

Kirmir Çayı
Sakarya nehrinin en önemli kollarından biri olan Kirmir Çayı, Güdül İlçesi yakınlarında, Köroğlu Dağlarının eteklerinde. Kayalıkların arasında derin menderesler çizen çay, yaklaşık 40 kilometrelik bir vadi oluşturuyor.

Çayın geçtiği Yeşilöz Köyü’nde, 40 metre yükseklikte dört katlı mağaralar sistemi özellikle trekking için ilgi çekici.

Kurtboğazı Barajı
Kurtboğazı Barajı, Ankara ilinde, Kurtboğazı Çayı üzerinde, sulama, içme-kullanma ve sanayi suyu temini amacı ile 1963-1967 yılları arasında inşa edildi. Baraj, mesire yeri olarak tercih edilen bir alan.

Soğuksu Milli Parkı
1959 yılında Milli Park olarak tesis edilen Soğuksu Milli Parkı, Ankara’ya yakın olması hem avantaj hem dezavantaj teşkil ediyor. Volkanik bir sahada olması nedeniyle içerisinde bol miktarda sıcak ve soğuk su kaynakları bulunan park, kaplıca turizmi açısından da kullanılıyor.

Flora yönünden zengin bir bitki yapısına sahip Milli Park alanının 800 hektarı ormanlık saha, 250 hektarı ise açıklık olarak bulunuyor.

Milli Park alanında ayı, çakal, yaban domuzu gibi hayvanlar ve 35’in üzerinde kuş cinsi yer alıyor. Parka bağlı olarak kurulan çiftlikte ise kınalı keklik, çim keklik, şahin, sülün, bıldırcın ve güvercin üretiliyor.

Park içerisinde 16 kilometrelik çevre yolu, idare binası, misafirhane, gazino, memba suyu işletmesi, turistik otel gibi mekanlar da yer alıyor.

Kaynak: ntvmsnbc
 

Ersin

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
2,374
Tepkime puanı
172
Puanları
63
Konum
Çorum
Adı
Ersin M.Karaketir
Kan Grubu
A Rh Negatif
ANKARA İLİ VE YAKIN MESAFEDE TATLI SU HAVZALARI


BALIKÇILIK

Ankara il sınırları dâhilinde yapılmakta olan balıkçılık akarsu, göl, baraj gölü ve gölet balıkçılığı olmak üzere 4 grupta toplanabilir.

Akarsu Balıkçılığı:

Kızılırmak, Sakarya nehirleri ile bunların kollan ve Kirmir Çayı`nda yapılmaktadır. Bu su rezervlerinde yaşayan belli başlı balık türleri; pullu sazan, kadife balığı, gümüş balığı, tatlı su kefali, karabalık, çapak balığı, kerevit, yayın balığı, nadiren yılan balığı, sudak ve turna balığıdır.

Göl Balıkçılığı:

Mogan Gölü: Balık türleri; turna balığı, pullu sazan, kadife balığı, yayın balığı, gümüş balığı ve kerevit

Eymir Gölü: Balık türleri; turna balığı, pullu sazan, kadife balığı, yayın balığı, gümüş balığı ve kerevit.

Kara Göl: Balık türleri; göl alası ve sazan balığı.

Baraj Gölü Balıkçılığı:

Sarıyar (Hasan Polatkan) Barajı: Balık türleri; yayın balığı, pullu sazan, gümüş balığı, kadife balığı, çapak balığı, tatlı su kefali, kerevit ve az miktarda yılan balığı.

Gökçekaya Barajı: Balık türleri; pullu sazan, yayın balığı, tatlı su kefali, gümüş balığı, kadife balığı ve kerevit.

Asartepe Barajı: Balık türleri; aynalı sazan, pulu sazan ve tatlı su kefali

Hirfanlı Barajı: Balık türleri; pullu sazan, yayın balığı, tatlı su kefali, gümüş balığı, kadife balığı ve kerevit.

Kesikköprü Barajı: Balık türleri; pullu sazan, yayın balığı, tatlı su kefali, gümüş balığı, kadife balığı ve kerevit.

Çubuk I - II Barajı: Balık türleri; aynalı sazan, pullu sazan, tatlı su kefali ve gümüş balığı. Avlanma tamamen yasaktır.

Kurtboğazı Barajı: Balık türleri; aynalı sazan, pullu sazan ve gümüş balığı. Amerikan levreği, Sazan ve Turna Kalmadı gibi.Avlanma tamamen yasaktır.

Gölet Balıkçılığı:

Üçbaş, Aşağı Karacaören, İğdir, Çeştepe, Karagüney (Kızılcahamam), Kirazdibi (Ayaş), Avşar (Balâ), Kızılca (Çubuk), Güvenç (Yenimahalle) Dikilitaş (Haymana), Danacı (Sulakyurt), Yüzüncüyü (Kızılcahamam), Demirtaş (Kalecik), Hacımusalı (Polatlı), Akçaören (Kızılcahamam), Kösrelik (Çubuk), Karakaya (Polatlı), Çukurören II (Güdül), Çamkoru (Çamlıdere), Kızık (Çubuk), Ilıca (Polatlı) ve Bucuk (Yenikent) Göletleri. Bu göletler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nca balıklandırma programı çerçevesinde balıklandırılmaktadır ve avlanma tamamen yasaktır.

Rüzgâr Sörfü: Sarıyar Barajı ve Çamlıdere Baraj Gölü rüzgâr sörfü yapmaya elverişlidir.



1 - ŞABANÖZÜ GÖLETİ

ENLEM: 40.458628°
BOYLAM: 33,263929°






Küçük bir gölettir. Ankara merkeze 100 km mesafededir. Çankırı ili Şabanözü ilçesindedir. Araçsız gidilmez.

Balık Türleri: Sazan


YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=%C5%9Eaban%C3%B6z%C3%BC,+T%C3%BCrkiye&daddr=Ankara,+T%C3%BCrkiye&hl=tr&geocode=&mra=ls&sll=39.942647,32.830582&sspn=0.154248,0.363579&ie=UTF8&ll=40.153687,33.013916&spn=1.23016,2.90863&z=9



2 - KARAGÖL

ENLEM: 40.411028°
BOYLAM: 32.913844°











Ankara'ya 68 km uzaklıktadır. Çubuk İlçesi sınırlarında bir krater gölüdür Karagöl. Esenboğa Havalimanı yolundan Çubuk'a dönülüp ilçe içinden ve Çubuk II Baraj yolundan devam edilerek Kışlacık Köyü içinden geçilip krater gölünün olduğu alana varılmaktadır. Çubuk'a 28 km mesafede bulunmaktadır. Göl etrafında Kamuya ait çeşitli misafirhaneler ve halka açık bir lokanta bulunmaktadır. Aynı yöreden Durali BALCI' nın işlettiği tesis kapalı bir restoran bölümü ve göl etrafında açık alanlardan oluşmaktadır. Tesis 8 kişiyi konaklatabilecek bir dağ evine de sahiptir. Ayrıca kampçılar için göl etrafında çadır kurabilecekleri çokça alan mevcuttur.

Karagöl Yıldırım Dağları üzerinde, çevresi ormanlarla kaplı olan bir krater gölüdür. Göl çevresinde görülmeye değer yaylalar ve doğal alanlar mevcuttur. İşletme sahasında kampçıların çadır kurabilmeleri ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gerekli yardımlar da yapılmaktadır. Karagöl merkezli konaklayan gezginler yakın çevredeki Yıldırım Evci yaylasını ve buradaki gölü, Kışlacık Yaylası, Ayı Kayası, Aydost Dağı gibi doğal alanları gezip görme imkânına da kavuşmaktadır. Yöreye ait natürel ürünlerin sunulduğu lokantada fırında patates, bal, tereyağı, yöresel turşu gibi ürünlerin yanı sıra canlı alabalık, ızgara çeşitleri misafirlere titizlikle ikram edilmektedir.

Ankara'nın hemen yanı başındaki bu doğal alana Ankara dan 1,5 saatte ulaşmak mümkündür. Yol birçok mesire yerine göre gayet düzgün olup; neredeyse tamamen asfalt ile kaplıdır. Kışın dahi ulaşımda problem yaşanmamaktadır. Her Mevsim görsel bir şölen sunan bu doğal alan, gezilip görülmeye değer niteliktedir.

Balık Türleri :Sazan,Alabalık

YOL TARİFİ :
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...l=40.157885,32.97821&spn=1.230084,2.90863&z=9



3 - KIZILIRMAK

ENLEM: 39,938600°
BOYLAM: 33,412857°











Kızılırmak Nehri Türkiye topraklarından doğarak yine, Türkiye topraklarından denize dökülen en uzun akarsudur. Uzunluğu 1.355 km. dir. Deniz taşımacılığı için kullanılmaz. Başlıca kolları Delice Irmağı, Devrez ve Gökırmak’tır.

Nehir, İç Anadolu'nun en doğusundaki Sivas ilinde Kızıldağ 'ın güney yamaçlarından yaklaşık 39,8° Kuzey 38,8° Doğu noktasından doğar, ilk önce batı ve güney batıya 38,7° Kuzey 34,8° Doğu ya kadar akar, daha sonra yay şeklinde biçimlenir. İlkin batıya, daha sonra kuzey doğudaki Tuz Gölü'nü geçerek kuzey batıya akar. Daha sonra kuzey ve kuzey doğuya yönelir. Burada Delice Irmağı ile 40.47° Doğu 34.14° Batı noktasında birleşir. Sonra zigzaglar çizerek kuzey batıya akar. 41.10° Doğu 34.42° Batı da Devrez Nehri ile birlikte akar ve Kuzey doğuya doğru döner. Sonuçta Karadeniz'e 41.72° Kuzey 35.95° Doğu noktasında boşalır. Sırasıyla Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Aksaray, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçerken çok sayıda dere ve çayın sularını toplayarak Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e ulaşır.

Ankara merkeze yaklaşık 75 km mesafededir. Ankara – Kırıkkale arasındadır. Ankara Merkezden Samsun istikametine gidilerek ulaşılabilinir. Kırıkkale’ ye, Doğu’ya ve Karadeniz’ e giden bütün şehirlerarası otobüslerle gidilebilir.

Balık Türleri: İç sularımızda bütün balık türleri mevcuttur.

YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...33.390369&sspn=0.077135,0.181789&ie=UTF8&z=13



4 - KÖPRÜKÖY

ENLEM: 39,578735°
BOYLAM: 33,427668°











Köprüköy Beldesi (Kasabası); Kırıkkale ili, Keskin ilçesine bağlı yaklaşık 3500 kişi nüfuslu küçük bir beldedir. Ankara’ya 100 km., Kırıkkale’ ye 30 Km. mesafede olup ulaşım; Ankara- Bala- Kaman –Kırşehir karayolundan 100 km., Kırıkkale- Bahşılı – Karakeçili- Kaman- Kırşehir karayolundan 30 km., Kırıkkale –Keskin – Çelebi – Karakeçili karayolundan 50 km. seyahat ile sağlanmaktadır.

Balık türleri: Sazan, turna, kadife ve yayın (Ağırlıklı olarak turna)

YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...,33.430538&sspn=0.03877,0.090895&ie=UTF8&z=14



5 - MOGAN ( GÖLBAŞI )

ENLEM: 39,787206°
BOYLAM: 32,804311°










Ankara’nın kente en yakın ve onu biraz "denizli" yapan Gölüdür. Konya yolu üzerindeki bu göl (25 km.), kıyısına kurulu olan ilçenin adıyla anılır.

Gölden avlanan kocaman, turuncu ve çizgi filmlerdeki balıklara benzeyen sazan balıkları, kent içindeki pazar yerlerinde satılır.

Göl çevresinde birçok piknik alanı, restoran ve çay bahçesi bulunuyor. Gölden çıkarılan kerevitle enfes yemekler yapan bir Belçika lokantası da var ama göl kenarındaki lokantalarda daha çok et-mangal yaygın. Konaklamak isterseniz otel de var.

Gölbaşından Kırşehir yönüne doğru gidilirse, Bala yolu üzerinde Beynam Ormanlarına ulaşılır. Beynam Ankara’ya en yakın doğal orman alanıdır.

Balık türleri: Turna, sazan ve kadife


TOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...32.803631&sspn=0.038656,0.090895&ie=UTF8&z=14



6 - DİKİLİTAŞ SULAMA GÖLETİ

ENLEM: 39,528304°
BOYLAM: 32,711258°











Ankara’ya Mesafesi: Ankara Merkeze 55 km.' dir. Haymana yolu üzerindedir. Anayoldan uzaklığı 10-12 km. uzaklıktadır. Araçsız gidilmez ve içeri giriş ücretlidir.

Balık türleri: Turna ve sazan (Sazan , Turna (çok ufak) ve 1000/1 yakalama şansı, Kadife çok küçük 1000/1 yakalama şansı var.)



YOL TARİFİ : http://maps.google.com/maps?f=d&sou...,32.755737&sspn=0.61888,1.454315&ie=UTF8&z=10



7- ASARTEPE-ÇANILLI BARAJI

ENLEM: 40,145773°
BOYLAM: 32,387144°









Asartepe Barajı, sulama amacı ile 1975-1980 yılları arasında inşa edilmiştir. Belde merkezine 1,2 km. uzaklıktadır.

Balık türleri: Turna –Sazan (Turna ve Kadife, Sazan (Kalmadı gibi) 10.000/1 yakalama şansı)



YOL TARİFİ : http://maps.google.com/maps?f=d&sou...32.388725&sspn=0.076912,0.181789&ie=UTF8&z=13



8 - KESİKKÖPRÜ BARAJI

ENLEM: 39,393946°
BOYLAM: 33,420247°










Kesikköprü Barajı, Ankara'nın Bala ilçesinde, Kızılırmak üzerinde, sulama ve enerji üretimi amacı ile 1959 - 1966 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak ve kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 900.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 49,10 m'dir. Normal su kotunda göl hacmi 95,00 hm3, normal su kotunda gölalanı 6,50 km2'dir. 11.860 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermekte, HES (hidroelektrik santralı) 76 MW’ lik güç kapasitesi ile yılda 250 GWh elektrik enerjisi üretimi sağlamaktadır.

Ankara’ya Mesafesi: Ankara merkeze 125 km uzaklıktadır. Bala istikametindedir. Anayoldan 25 km içeridedir. Kesikköprü Belediye otobüsleri de gider. Araçları ile gideceklere yukarı camili önerilir.

Balık türleri: Turna, alabalık, kadife, sazan (Ağırlıklı turna)

YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...,33.420753&sspn=0.07776,0.181789&ie=UTF8&z=10



9 - AKYAR BARAJI

ENLEM: 40,616791°
BOYLAM: 32,584356°








Akyar Barajı, Ankara'da, Bulak Çayı üzerinde, içme suyu üretmek amacıyla 1996-2001 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 2.650.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 85,00 m. normal su kotunda göl hacmi 56,00 hm3, normal su kotunda gölalanı 1,92 km2'dir. Baraj yıllık 60 hm3'lük içme suyu sağlamaktadır.

Ankara’ya Mesafesi: Ankara merkeze 120 km' dir. E-5 karayolu üzeri Kızılcahamam istikametindedir. Araçsız gidilmez. Anayoldan yaklaşık 10 km mesafededir.

Balık türleri: Sazan, turna, tatlı su kefali

YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...32.593861&sspn=0.076372,0.181789&ie=UTF8&z=13



10 - KURTBOĞAZI BARAJI

ENLEM: 40,283232°
BOYLAM: 32,696819°









Kurtboğazı Barajı, Ankara (il)'inde, Kurtboğazı Çayı üzerinde, sulama ve içme suyu temini amacı ile 1963 - 1967 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 834.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 54,00 m, normal su kotunda göl hacmi 101,50 hm3, normal su kotunda gölalanı 5,50 km2'dir. 3.780 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermekte, yılda 67 hm3 içme-kullanma suyu temini sağlamaktadır.

Ankara’ya Mesafesi: Ankara merkeze E-5 karayolu üzerinde yaklaşık 70 km dir.
Aracı olmayanlar Kızılcahamam halk otobüsleri ile de gidebilir.

Balık türleri: Sazan, turna, levrek, tatlı su kefali (Amerikan levreği, Sazan ve Turna Kalmadı gibi bayadır alınmıyor)

YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...,32.71059&sspn=0.076723,0.181789&ie=UTF8&z=10


11 - KAYAŞ-BAYINDIR BARAJI

ENLEM: 39,919325°
BOYLAM: 33,001536°









Bayındır Barajı, Ankara (il)'inde, Bayındır Çayı üzerinde, içme suyu temini amacı ile 1962-
1965 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 553.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 30,00 m' dir. Normal su kotunda göl hacmi 6,97 hm3, normal su kotunda gölalanı 0,71 km²'dir. Yılda 7 hm3 içme ve kullanma suyu sağlamaktadır.

Ankara’ya Mesafesi: Ankara merkezden Elmadağ istikametine 12 km mesafede bulunmaktadır. Kayaş dolmuş ve otobüsleri ile gidilebilir.

Balık türleri: Sazan, sudak, kadife

YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...,32.991428&sspn=0.03858,0.090895&ie=UTF8&z=14



12 - ÇAMLIDERE BARAJI

ENLEM: 40,399794°
BOYLAM: 32,374076°









Çamlıdere Barajı, Ankara'nın Çamlıdere ilçesinin Bayındır Çayı üzerinde, içme suyu temini amacıyla 1976-1985 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 2.487.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 106,00 m. normal su kotunda göl hacmi 1.226,00 hm3, normal su kotunda gölalanı 32,00 km2'dir. Baraj yılda 150 hm3 içme-kullanma suyu sağlamaktadır.

Ankara’ya Mesafesi: Ankara merkeze 100 km dir. İstanbul otoban yol üzerindedir. Araçsız gidilmez.

Balık türleri: Sazan, tatlı su kefali


YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...0.154736,32.670593&spn=0.615073,1.454315&z=10



13 - EĞREKKAYA BARAJI

ENLEM: 40,494807°
BOYLAM: 32,665047°









Eğrekkaya Barajı, Ankara'da, Kızılcahamam'a 3 km uzaklıkta Sey Çayı üzerinde, Ankara'nın su ihtiyacını karşılamak üzere 1985-1992 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 3.407.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 100,00 m., normal su kotunda göl hacmi 113,00 hm3, normal su kotunda göl alanı 3,94 km2'dir. Baraj 90 hm3'lük su sağlar.

Eğrekkaya Barajı ile Akyar Barajı su kanalları vasıtası ile Kurtboğazı Barajı'nı desteklerler. Eğrekkaya Barajı’nın su havzası da küresel ısınmadan etkilenmiştir. Türkiye'nin en temiz sayılabilecek bir su havzasına sahip bu bölgedeki köyler de susuzluktan etkilenmişler.

Köyler Eğrekkaya Barajı'nı besleyen küçük dereleri köylerinin su şebekelerine eklemişlerdir. Hem yağmur yağmaması hem de bilinçsiz su kullanımı nedeniyle Ankara'ya su desteği yapan bu barajımızda su seviyesi aşağılara inmiştir. Eğrekkaya Barajı'nda çok çeşitli tatlısu balıkları avlanmaktadır.

Balık türleri: Sazan, tatlı su kefali, turna, levrek

Ankara’ya Mesafesi: Ankara merkeze 90 km uzaklıkta olup E-5 karayolu Kızılcahamam istikametindedir. Araçsız gidilmez. Anayoldan yaklaşık 10 km mesafededir.

YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...,32.68364&sspn=0.152914,0.363579&ie=UTF8&z=12



14 - ÇEŞTEPE BARAJI

ENLEM: 40,328969°
BOYLAM: 32,674901°





Ankara’ya Mesafesi: Ankara merkeze 75 km mesafededir. Kızılcahamam istikametindedir. Anayoldan 5-6 km içeridedir. Araçsız gidilmez.

Balık Türleri: Sazan

YOL TARİFİ:
http://maps.google.com/maps?f=d&sou...32.672653&sspn=0.019172,0.045447&ie=UTF8&z=15






ANKARA VE ÇEVRESİNDEKİ BARAJ GÖLLERİ, GÖLLER VE GÖLETLER

Ahilli Çipi Göleti - Kırıkkale (Av Yasak)
Akçaören Göleti - Ankara/Kızılcahamam
Akyar Barajı - Ankara / Kızılcahamam
Asartepe Barajı - Ankara / Ayaş
Aşağı Karaören Göleti - Ankara / K.Hamam
Bayındır Barajı - Ankara / Kayaş
Bayındır Göleti ( Mavi Göl ) - Ankara / Çamlıdere
Bey obası Göleti - Kırıkkale (Av Yasak)
Bucuk Göleti Yükseltilmesi (İnşa Halinde) - Ankara-Sincan-Yenikent
Bucuk Yenikent Göleti - Ankara-Sincan-Yenikent
Cinali Göleti Kırıkkale (Av Yasak)
Çamalan Göleti - Ankara / Nallıhan
Çamkoru - Ankara / K.Hamam/Çamlıdere
Çamlıdere Barajı - Ankara / Çamlıdere
Çanıllı Göleti - Ankara / Ayaş
Çeltikçi Aşağıhöyük Göleti - K.Hamam (Av Yasak)
Çeştepe Göleti - Ankara/Kızılcahamam
Çubuk 1 Barajı Gölü - Ankara / Çubuk (Av Yasak )
Çubuk 2 Barajı Gölü - Ankara / Çubuk (Av Yasak )
Çukurören 2 Göleti - Ankara/Güdül
Danacı Göleti - Kırıkkale / Sulakyurt
Demirtaş Göleti - Kırıkkale/Kalecik
Dikilitaş Göleti - Ankara / Gölbaşı/Haymana
Eğrekkaya Barajı - Ankara / K.Hamam
Eğriova Göleti - Beypazarı (Av Yasak)
Evren Köprüdere Göleti - Ankara-Ş.Koçhisar-Evren
Eymir Gölü - Ankara / Gölbaşı
Gökçe Kaya Barajı - Ankara / Nallıhan
Güvenç Göleti - Ankara/Yenimahalle
Hacimusal Göleti - Ankara/Polatlı
Hasandede Göleti (İnşa Halinde) - Kırıkkale / Merkez
Hirfanlı Baraj Gölü - Ankara / Bala
Ilıca Göleti - Ankara/Polatlı
Iğdır Göleti - Ankara / K.hamam
Kapulukaya Barajı - Ankara / K.kale Merkez
Karagöl - Ankara / çubuk
Karagüney Göleti - Ankara / K.hamam
Karakaya Göleti - Ankara/Polatlı
Kayalı Barajı - Kırıkkale / Kayalı
Kesikköprü Barajı - Ankara - Bala / K.kale – çelebi
Kırköy Göleti - Ankara / K.hamam
Kızık Göleti - Ankara / çubuk
Kızılca Göleti - Ankara / çubuk
Kirazdibi Göleti - Ankara/Ayaş
Köprüköy Sulaması - Ankara / Bala / Köprüköy
Kösrelik Göleti - Ankara / çubuk
Kurtboğazı Barajı - Ankara / Kazan
Mogan Gölü - Ankara / Gölbaşı
Ozanköy Göleti - Ankara / Nallıhan
Örencik Göleti - Ankara / Kazan
Sarıyar Barajı (Hasan Polatkan) - Ankara / Sakarya
Sorgun Göleti - Beypazarı (av Yasak)
Susuz Göleti - Ankara / Eryaman
Tekirler Göleti (İnşa Halinde) - Ankara / Nallıhan
Üçbaş Göleti - Ankara / K.hamam
Yüzüncüyü Göleti - Ankara/Kızılcahamam
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

says

Aktif Üye
Katılım
10 May 2010
Mesajlar
244
Tepkime puanı
15
Puanları
18
Yaş
29
Konum
Ankara
Adı
Erdoğan SAY
Çok Güzel Bir Konu olmuş Çok emek Harcanmış Benim Gibi Ankara`da ikamet eden Arkadaşların Çok İşine YarayacaktıR gerçi benim şimdilik pek bir işime yarayamayacak çünki tek gitmek istemiyorum balığa ailemlede böyle bir yere pek fırsat bulup gidemiyoruz daha 1 oltam bile yok şuanda ama seneye arabamı alayım Allah kısmet edeRse bu Bilgiler Çook işime yarayacak
 

ozgurgenc

Yeni Üye
Katılım
4 Tem 2010
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Puanları
1
Yaş
46
Konum
ANKARA-İSTANBUL
Adı
özgür GENÇ
Çok güzel olmuş ... Bu bilgilerin çıktısını alıp arşiv yapılaçak kadar değerli elinize ve emeğinize sağlık !...
 

Atila KÖKSAL

Aktif Üye
Katılım
29 Kas 2010
Mesajlar
246
Tepkime puanı
241
Puanları
43
Yaş
49
Konum
Çorum Seydim
Adı
Atila
Kan Grubu
A Rh Negatif
Ustad balık türleri bazı göl ve barajlarda değişmiştir bilginiz olsun
 

Ersin

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
2,374
Tepkime puanı
172
Puanları
63
Konum
Çorum
Adı
Ersin M.Karaketir
Kan Grubu
A Rh Negatif
Ustad balık türleri bazı göl ve barajlarda değişmiştir bilginiz olsun
Aslında balık türleri değişmemiştir o balık o gölde vardır ama azalmmıştır ve artık yakalanamıyor olabilir. Başka bir baskın/istilacı türün o göle aşılanması sonucu bu durum yaşanmış olabilir. Eğer tüler hakkında bilgi verirseniz mevcut konu içerisinde gerekli eklemeleri yapabilirim. Sizler o bölgede avlananıyorsunuz ve durumu en iyi bilenlersiniz. ;)
 

Atila KÖKSAL

Aktif Üye
Katılım
29 Kas 2010
Mesajlar
246
Tepkime puanı
241
Puanları
43
Yaş
49
Konum
Çorum Seydim
Adı
Atila
Kan Grubu
A Rh Negatif
Aslında balık türleri değişmemiştir o balık o gölde vardır ama azalmmıştır ve artık yakalanamıyor olabilir. Başka bir baskın/istilacı türün o göle aşılanması sonucu bu durum yaşanmış olabilir. Eğer tüler hakkında bilgi verirseniz mevcut konu içerisinde gerekli eklemeleri yapabilirim. Sizler o bölgede avlananıyorsunuz ve durumu en iyi bilenlersiniz. ;)
Teşekkür ederim ilk önce:
Toprağım (Hemşeriyiz aslen :) ) Dediğin gibi aslında ben birebir bildigim yerleri diyim ona göre avlaklarda şuan olan balık türleri;

Dikilitaş: Sazan , Turna (çok ufak) ve 1000/1 yakalama şansı, Kadife çok küçük 1000/1 yakalama şansı var.

Çanıllı: Turna ve Kadife, Sazan (Kalmadı gibi) 10.000/1 yakalama şansı

Kurtboğazı: Amerikan levreği, Sazan ve Turna Kalmadı gibi bayadır alınmıyor


Kesikköprü ve Köprüköy : Genel olarak alınan tür Turna
 

Ersin

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
2,374
Tepkime puanı
172
Puanları
63
Konum
Çorum
Adı
Ersin M.Karaketir
Kan Grubu
A Rh Negatif
Teşekkür ederim ilk önce:
Toprağım (Hemşeriyiz aslen :) ) Dediğin gibi aslında ben birebir bildigim yerleri diyim ona göre avlaklarda şuan olan balık türleri;

Dikilitaş: Sazan , Turna (çok ufak) ve 1000/1 yakalama şansı, Kadife çok küçük 1000/1 yakalama şansı var.

Çanıllı: Turna ve Kadife, Sazan (Kalmadı gibi) 10.000/1 yakalama şansı

Kurtboğazı: Amerikan levreği, Sazan ve Turna Kalmadı gibi bayadır alınmıyor


Kesikköprü ve Köprüköy : Genel olarak alınan tür Turna
Bende teşekkür ederim. :) Gerekli eklemeleri yaptım.

Tüm illerimiz için bilgisi olanlar bu şekilde bilgi verirlerse konuları güncel tutmamız açısından faydalı olacaktır.
 

kop49

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2010
Mesajlar
25
Tepkime puanı
20
Puanları
3
Adı
Metin V.
Kaçan Balık Büyük Olur Derler. (Anılarımız)
diğe bir bölüm açılmıştır. oraya bütün balıkçı arkadaşlarımızı bekliyoruz.muhakkak tüm avcılarımızın anlatacağı anılar vardır.okumak isteriz.güzel anıları paylaşmak adına buyurun.)))
 

miryana

Yeni Üye
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
45
Adı
Celaleddin Yalçın
kurtboğazı barajındaki pis bir levrek türüne karşı alınabilcek önlemler yokmu. Balık eko sistemi mahvolmuş da. Bu balık türü diğer barajlarada yayılırsa balıkçılığın kökü kazınır. Kim getirmiş ve bu baraja burakmış bu başbelası balığı.