Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

gokhan3491

Yeni Üye
Adı
Gökhan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Motor teknenin kıç yatırma yüksekliğine göre seçilir. Sizin almayı düşündüğünüz teknenin üreticisine 4.50 tekneye yeni motor alacağınızı kısa şaftmı yoksa uzun şaftmı motor önerdiğinizi sorun. Üretici zaten uzun şaft derse vaz geçersiniz. Kısa şaftlı motorları genelde botlara takıyorlar ama üretici tekneyi buna göre üretmiş de olabilir. Ayrıca 20 HP botlar için fazla. Teknenin Liman bağlama kütüğünü de soracaksınız satıcıdan, motor kütükte kayıtlı mı ? yoksa satıcı başka bir motoru bağlayıp satıyormu ? En iyisi Bağlama Kütüğü Ruhsatını isteyip önceden Bağlı olduğu Liman Başkanlığı ile görüşmek. Bağlama kütüğü yoksa yine vazgeçersiniz. Çalıntı olabilir. Bir de 80 saat motor çalışma saati neye göre verilmiş. Bildiğim kadarıyla bu motorda bir gösterge yok. Emin olmak için motorun bakım kartını sorabilirsiniz. Son servis ne zaman yapılmış, gibi gibi kafaya bir sürü soru işareti geliyor.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam

drgümüş

Yeni Üye
Adı
Yusuf Yasin
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ayhan safter 4.95 fish modelini ve 30 beygir tohatsu motoru kısa mesafe balık avı için almayı düşünüyorum. Önerirmisiniz

Sinana

Yeni Üye
Adı
Sinan
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Marin boat için şu kadar dicem kendi teknelerini tanıdıklarına önermiyolar. Bakın arkadaşlar tekne vardır bide tekne vardır. Ağırlığını aldanmayın teknenin marin boat tekneleri ağır olabilir ama bu kullandığı malzemeye bağlı çoğu firma isatek dahil jelkot yerine mermer tozu kullanır buda tekneyi ağırlaştırır. Mermer tozu ileride yani 2-3 sezonlarda çatlama yapar. onadan tekne alırken dikkat edilmesi gerekenler biri jelkotta mermer tozumu yoksa hakiki jelkotmu kullanıyolar buna dikkat edilmesi. Diğer bir husus tekne imalatında cam elyafı standart 4 kat yapılmalıdır. Biri size 3 kat derse uzak durun. Abi sen 4.05 için bir fiyat al beni bilgilendir. Ben koç tekneyi öneririm ben onlardan yapıyorum artık bütün alışverişimi. Yaptıkları tekneler dengeli rahat ve sağlam tekne sağlamlık nedir örnek vericem İstanbulda büyük firmalardan biri isatek ordan sürat teknesi aldık 3. gün dalgaya kafadan girdik(bilerek çünkü 1.5m gibi dalgalarda tekne kullanmak eğlencelidir ayrı bir tecrübe katar) teknenin altı patladı tabi farkında değiliz ertesi sabah baktığımızda motorun üst kapak kısmının 3 parmak aşağısına kadar suya gömülüydü. Geçen sezon koç tan aldım ve yine dediğim gibi daha büyük bir dalgaya girdik yani motor bile sudan kesildi havada kaldı pervane ve böyle bir uçuşda teknin altında herhangi bir patlama vs hiç birşey olmadı demek istediğim tekneleri çok sağlam. Bu firmanın adı var sağlamlığı var çünkü adamlar dandik tekne yapamaz neden dicek olursanız sadece ufak teknelerle uğraşmıyolar 8.50-10.50 motorlu yatta üretiyolar. Firma ufak bir teknede hata yaparsa zedelenir bu yüzden hatasız iş yapıyolar. Çoğu firma 7m ye kadar üretim yapar ama dediğim firma sadece 3-5 bin liralık tekne değil 80-150 bin liralık teknede üretiyor. Yanlış anlamayın sahibi arkadaşım diye söylemiyorum bende o iş yapsın bu iş yapsın diye bakmam neresi daha uygun ve sağlam tekne yapıyorsa oraya yönlendirim. Benim yönlendireceğim 2 firma var safter ve koç eğer koçu tercih ederseniz bi siz fiyat alın bide ben fiyat alim. Elimden geldiği kadar fiyat konusunda yardım sağlarım.
Oguz Hocam Selamlar,
Koç tekneden kastınız MTK Koç marin dogru anlıyor isem. Üreticinin bir internet sitesi yada google da bir yorum alanı yok bu konuda fikriniz nedir?
ve tekne alma aşamasında araştırır iken görsel olarak çok begendigim ama sorduğum tekne işi ile haşır neşir kişilerden Koç marinin tekneleri çok ince dalgaya çok degil 20 30 dakkalık bir seyirde maruz kalsan sorun yaşarsın oldu. yoksa direk niyetimde idi koç marin 5.60, iç yerleşim boyut tekne görseli oldukça başarılı idi.
tarafsız yorumlarınızı rica ederim.

Son düzenleme:

u2rylmz

Yeni Üye
Adı
uğur yılmaz
Kan Grubu
B Rh Negatif
arkadaşlar selamlar, 4.70 ve 30 HP bir teknem var, satıp euroboat 6.00 WA veya moonday 5.40 SD ve 60HP ye geçmek istiyorum. Aradaki rakamlara değer mi ? siz hangi tekneyi önerirsiniz bu kategoride ?Düşünceleriniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim

ihaveaproblem

Yeni Üye
Adı
Kürşad
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Selamlar mtk koç marine kampanya yapmış sahibinden'de 30'luk direksiyonlu trimli tohatsu motor 4.95 delux tekne satıyor. motor ücretini peşin istiyor kalanını tekne teslimatında istiyor. istediğiniz yere de ücretsiz tesalimat yapıyor. yerleri yalova çınarcıktaymış gidip görmeden almak mantıklı mı bu işler böyle mi yürüyor? beni yönlendirebilir misiniz acaba? güvenilir bir yer midir?

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar mtk koç marine kampanya yapmış sahibinden'de 30'luk direksiyonlu trimli tohatsu motor 4.95 delux tekne satıyor. motor ücretini peşin istiyor kalanını tekne teslimatında istiyor. istediğiniz yere de ücretsiz tesalimat yapıyor. yerleri yalova çınarcıktaymış gidip görmeden almak mantıklı mı bu işler böyle mi yürüyor? beni yönlendirebilir misiniz acaba? güvenilir bir yer midir?
Tekne bi tarafa, para bi tarafa benim prensibim. Ayrıca 4.95 koç marine tekneye 30 beygir motor bence yeterli gelmiyor. Sert havada kaçmak veya 15 km ötedeki meraya ulaşmak ciddi zaman alıyor. Düşük gazda gitsen 2 saat, gaz versen yakıtı içiyor. Tek kişi gidilirse farkı olur elbet. Min. 50 hp olursa iyi olur. Tekne olarak da fiyat performans ürünü denebilir.

ihaveaproblem

Yeni Üye
Adı
Kürşad
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Tekne bi tarafa, para bi tarafa benim prensibim. Ayrıca 4.95 koç marine tekneye 30 beygir motor bence yeterli gelmiyor. Sert havada kaçmak veya 15 km ötedeki meraya ulaşmak ciddi zaman alıyor. Düşük gazda gitsen 2 saat, gaz versen yakıtı içiyor. Tek kişi gidilirse farkı olur elbet. Min. 50 hp olursa iyi olur. Tekne olarak da fiyat performans ürünü denebilir.
Şah marine 4.70 için yorumunuz ne olur 30hp motorla? koç marine'den 100kg kadar daha hafif sanırım

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şah marine 4.70 için yorumunuz ne olur 30hp motorla? koç marine'den 100kg kadar daha hafif sanırım
Tekneyi tanımıyorum ama o da koç marine tarzı kayar tip tekne ise 30 hp motor 4.70 de daha efektif olur. Ancak o 20 cm fark konfor açısından ciddi fark yaratıyor denizde.
Benim bölge Fethiye, genelde avlar derinde. Her gün saat 2-3 civarı sular kabarır. O nedenle denizci ve hızlı bir takım gerekiyor. Karar verirken av bölgesi, kaç kişi çıkılacağı, bölgeye özel genel deniz ve hava durumu tekne ve motor seçiminde önemli.

ihaveaproblem

Yeni Üye
Adı
Kürşad
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Zonguldak Alaplı yapımı Starline Yatchs diye bir markanın Starline 16 modeli var 4.95boy 190en 50lik mercury motor ile satıyorlar.
Dengesi vesaire nasıldır deneyimleyen oldu mu acaba hiç?

erkan123

Yeni Üye
Adı
erkan esenkal
selam şimdi üye oldum ilk defa bir motoryat almayı düşünüyorum 9 ve 11 metre boyunda sancak yata baktım ama bek yorum bulamadım yerli üreticilerden hangisine bakabilirim fikri olan varsa bilgi verirse sevinirim