Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

nubarterziyan

Yeni Üye
Adı
nubar
Kan Grubu
O Rh Negatif
Merhaba arkadaşlar sizden ricam tekne almadan önce iyi bir fiyat araştırması yapıp bana danışmanız. 0 teknelerde
slm kardes,
tekne alicam balik, dalis ve keyif icin (kamarsiz). balikci barinagina balicam.
asagidaki tekneleri bilir tanir misin? tavsiye eder misin?
115 beygir motor takicam kictan.

Hera Boats - Risus 190
Safter Dancer 6.20
ALESTA MARINE SEA MAX 6.20
LARSON SENZA 206 BOWRIDER 7m
LARSON LX 195 S BOWRIDER 6m

unsala

Yeni Üye
Adı
Aykut
Nk marine sea star 500 diye bir teknesi var. Duyan veya kullanan var mı ?

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kamarasız sürat tekneleri görsel olarak güzel ama bazı dezavantajları da oluyor. Her defasında balık olta takımları, dalış malzemeleri veya zıpkın v.s gibi malzemeleri tekneye getirip sonrasında tekrar malzemeleri toplayıp eve getirmek bir eziyete dönüşüyor. Ayrıca üstünü açık bırakırsanız martılardan, kedilerden, tozdan koruyamıyorsunuz. Üstüne branda yapsanız bile sıkı bir yağmur sonrasında brandanın teknenin içine gevşemesi ile içinde biriken yağmur suyunu boşaltmak da ayrı bir sorun olabiliyor.

caylaka

Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kamarasız sürat tekneleri görsel olarak güzel ama bazı dezavantajları da oluyor. Her defasında balık olta takımları, dalış malzemeleri veya zıpkın v.s gibi malzemeleri tekneye getirip sonrasında tekrar malzemeleri toplayıp eve getirmek bir eziyete dönüşüyor. Ayrıca üstünü açık bırakırsanız martılardan, kedilerden, tozdan koruyamıyorsunuz. Üstüne branda yapsanız bile sıkı bir yağmur sonrasında brandanın teknenin içine gevşemesi ile içinde biriken yağmur suyunu boşaltmak da ayrı bir sorun olabiliyor.
Oldukça haklısınız. Safter 500 kamaralı kullanıcısı olarak çok memnunum ve her yönüyle tavsiye debileceğim bir tekne. Kamarayı yatmak için düşünmeyin. Tabiki yatmak için de kullanılabilir ancak en büyük avantajlarından biri malzemelerin korunaklı bir şekilde depolanması. Diğer büyük avantajı da rüzgarı kesmesi. Yazın değil ama bahar ve kış aylarında tekne ile giderken bu rüzgarın kesilmesi açık teknelere göre çok büyük avantaj. Sorusu olan olarsa elimden geldiğince yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.

Eyong

Yeni Üye
Adı
Ahmet Efe
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Herkese hayırlı Ramazanlar, yazdan beri küçük bir tekne hevesim var ama kendimden emin olup da alamadım hala. İstanbul'da yaşamak bağlama yeri açısından çok problem, ama anadolu yakasındayım yine biraz avantajlarım var. Şile ya da Kocaeline doğru bağlama yeri bulabilirim belki.

İki gündür biraz daha bakındım, yazdan beri fiyatlar hiç değişmemiş gibi. şu iki modeli çok beğendim. Yorum yapabilecek birileri var mıdır acaba?

Ktm_bey

Yeni Üye
Adı
Ali katma
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
arkadaşlar selamlar tekne alma arifesindeyim;
pans marin 450 zümrüt marin 450 polietilen tekneler ve safter yerliyurt yızdızmarin üreticileriin 450 modelleri genellikle 4 kişi balığa çıkacağım ege denizinde kullanacağım.
birde 2. el tekne ve motor alma durumunda motorda nelere dikkat etmeliyim

barbaros34

Yeni Üye
Adı
Barbaros Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba

Foruma yeni katıldım. Uzun yıllardır vakit ayıramadığım balıkçılık ve amatör denizcilik macerama başlamak için sabırsızlanıyorum.

Araştırmalarım sonucunda Yerliyurt 4.60 balıkçı(direksiyonsuz) modeli ve 20 hp mercury sipariş etmeye karar verdim.

Tekneyi yer bulabilirsem küçükyalı veya civar bir yere bağlayacağım. Çoğunlukla adalara gezi ve balık teknesi olarak kullanacağım.

Benim başlangıç teknem olacağı için en donanımsız tekneyi tercih ettim.

Ancak opsiyonlar arasında yer minder, tente ve vardavela konusunda oldukça kararsız kaldım.

Mevcut bütçem dahilinde alabildiğim motor 20 hp nin üzerine çıkamadığım için tekneyi el verdiğince hafif tutmaya çalışıyorum.

1.VarDavela önerir misiniz? Görsellik dışında emniyet açısından pek katkısı yok gibi. Sizin tecrübeniz nedir?

2.Minderleri kullanıyor musunuz? Çok uzun süren seyirler yapmayacağım için gerekli değil gibi geldi. Hem temizlikle ve korumayla da uğraşmak gerekmeyecek. Sizin görüşünüz nedir? Çok mu rahat ettiriyorlar?

3.Tente konusundaki tecrübelerinizi de merak ediyorum. Ben katıldığım kursların yelkenlileriyle 3-4 saatlik hatta günlük seyirlere çıktığımda tente ihtiyacı hiç olmadı. Benim teknem de daha ziyade yarım günlük aktivitelere uygun. Sanki tenteyi boşuna taşıyacakmışım gibi. Belki yazın nadir işe yaracak ama çogunlukla atıl kalacak gibi. Siz ne dersiniz?

4. Kapama örtüsü kullanıyor musunuz? Ben hiçbir teknede görmedim

5. Geceye kalmam durumunda Seyir feneri gerekli mi?

Çok uzattım ama ilk tekne ilk heyecan

Şimdiden teşekkürler

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
merhaba,b