Merhaba
Foruma yeni katıldım. Uzun yıllardır vakit ayıramadığım balıkçılık ve amatör denizcilik macerama başlamak için sabırsızlanıyorum.
Araştırmalarım sonucunda Yerliyurt 4.60 balıkçı(direksiyonsuz) modeli ve 20 hp mercury sipariş etmeye karar verdim.
Tekneyi yer bulabilirsem küçükyalı veya civar bir yere bağlayacağım. Çoğunlukla adalara gezi ve balık teknesi olarak kullanacağım.
Benim başlangıç teknem olacağı için en donanımsız tekneyi tercih ettim.
Ancak opsiyonlar arasında yer minder, tente ve vardavela konusunda oldukça kararsız kaldım.
Mevcut bütçem dahilinde alabildiğim motor 20 hp nin üzerine çıkamadığım için tekneyi el verdiğince hafif tutmaya çalışıyorum.
1.VarDavela önerir misiniz? Görsellik dışında emniyet açısından pek katkısı yok gibi. Sizin tecrübeniz nedir?
2.Minderleri kullanıyor musunuz? Çok uzun süren seyirler yapmayacağım için gerekli değil gibi geldi. Hem temizlikle ve korumayla da uğraşmak gerekmeyecek. Sizin görüşünüz nedir? Çok mu rahat ettiriyorlar?
3.Tente konusundaki tecrübelerinizi de merak ediyorum. Ben katıldığım kursların yelkenlileriyle 3-4 saatlik hatta günlük seyirlere çıktığımda tente ihtiyacı hiç olmadı. Benim teknem de daha ziyade yarım günlük aktivitelere uygun. Sanki tenteyi boşuna taşıyacakmışım gibi. Belki yazın nadir işe yaracak ama çogunlukla atıl kalacak gibi. Siz ne dersiniz?
4. Kapama örtüsü kullanıyor musunuz? Ben hiçbir teknede görmedim
5. Geceye kalmam durumunda Seyir feneri gerekli mi?
Çok uzattım ama ilk tekne ilk heyecan
Şimdiden teşekkürler
SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi