Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Avladığım balıkları nereye satabilirim

Kerem262

Yeni Üye
Adı
Kerem262
Arkadaşlar zıpkınla balık avcılığa başlayacağım, ekipmanlarım tam.

Hedefinde Karagöz, kefal, levrek var. 75'lik zıpkınla avlamayı planlıyorum. 1-10 Mt arasında çalışacağım. Her neyse, benim merak ettiğim şey, acaba bu avladığım balıkları küçük balıkçılara satabilir miyim?

Çünkü bir yerde amatör balıkçılık ile elde edilen balıklar satılamaz diye bir kanun duymuştum.. Peki, ben küçük çaplı balıkçılarla anlaşabilir miyim, zabıta vb farketmeden?

Okul için harçlığımım çıkması lazım..

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Zıpkınla avlanan balığın ticareti zaten yasak, bir balıkçı tezgâhında yada restoranda zıpkınla vurulmuş balık satılıyorsa satan kişiye işletmeye cezayi işlem uygulanır. Senin sattığını şikâyet ederlerse sende ceza yersin, senden alan balıkçı yada restoran ceza yerken senin ismini verir sanada ceza yazarlar. Tesbitide çok kolay üzerindeki zıpkın deliği olduğu için inkâr etme şansı da yok, herhangi bir vatandaş tezgâhta görüp şikâyet edebilir su ürünlerine

Kerem262

Yeni Üye
Adı
Kerem262
Zıpkınla avlanan balığın ticareti zaten yasak, bir balıkçı tezgâhında yada restoranda zıpkınla vurulmuş balık satılıyorsa satan kişiye işletmeye cezayi işlem uygulanır. Senin sattığını şikâyet ederlerse sende ceza yersin, senden alan balıkçı yada restoran ceza yerken senin ismini verir sanada ceza yazarlar. Tesbitide çok kolay üzerindeki zıpkın deliği olduğu için inkâr etme şansı da yok, herhangi bir vatandaş tezgâhta görüp şikâyet edebilir su ürünlerine
Sağol dostum, ancak yasal avlanma sınırlarına göre tuttuğum balığı yiyebilirim, değil mi?

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Sağol dostum, ancak yasal avlanma sınırlarına göre tuttuğum balığı yiyebilirim, değil mi?
Avladığın balıkları yiyebilirsin.
İster olta ile yakalanmış, ister zıpkınla vurulmuş olsun, amatör avcılar balık satamazlar.
Kağıt üstünde böyle ama ülkenin neresine gitsek amatör adı altında yakaladıkları balıkları satanlar var. Bunlardan balık alan sıradan vatandaş, restoran ya da balık satıcıları da maalesef var ve sayıları da az değil.

Zıpkın avı tehlikeli bir av stili. Asla yalnız dalmamalısın. Eğitimsizsen mutlaka eğitim almalısın. Sığ su bayılması denen "senkop" yüzünden hem de tecrübeli olduğu halde çok sayıda ölen zıpkıncı var.
Asla çok dalgalı havalarda dalmamalısın. Sakin bir havada bile açıktan geçen büyük bir geminin dalgaları zıpkıncıyı kayalara çarparak bayıltabilir ve öldürebilir.