Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bahar Raporu 2010

Enes SAVE

Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
37
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
54
Adı
Enes SAVE
Merhaba Dostlar,

Aylar süren sakatlığım beni ondan bir şekilde ayrı bırakmıştı. Neyse ki tam zamanında iyileşip levrek sezonuna yetişebilmiştim. Gerçi bu ayların pek verimli olmadığını ifade ediliyordu . Ancak mevsim olup olmaması ya da avlakta levrek kalmaması benim için bu asla mazeret olamazdı. Uzun yıllar önce doğal yemle yapmış olduğum levrek avları kendi bilgilerimi teyit eder nitelikteydi. Levreğin hangi ay nerede olduğunu bilmek avlamayı basitleştiriyordu.

Avlağımın bulunduğu beldeye varınca eşyalarımı boşaltıp hemen avlağa vardım. Suyun rengi düzelmiş, at-çekle levrek avı için uygun hale gelmişti. Rüzgar ise hemen hemen hiç yoktu. Buna av saatimdeki ayın durumunu da ekleyince yakalamamak aslında daha büyük başarı olacaktı.

Balığı özlediğim için akademik çalışmaya girmenin alemi yoktu. En avcı sahtemi çantamdan çıkarıp taktım ve çalışmaya başladım. Kulaklarımda sanki Liverpool taraftarının “You’ll Never Walk Alone” şarkısını duyuyordum. Nitekim bu ilk seansta toplam bir adet denk geldi. Henüz erişkin olmamış bir tanesi ise suya geri salındı. Aslında daha fazla olabilirdi ama sanırım biraz gergin olmam balıkları sahteye atlamada pek istekli kılmıyordu.



Artık rahatlamıştım. Birkaç arkadaşıma durumu keyifle anlattım. Yine balığa çıkıp çıkmayacağımı sorduklarında birkaç gün ara vereceğimi söyledim, inanamadılar.

Bu verdiğim araya orta kulak iltihabı da girince kırdığım ayağım aklıma geldi. Bu bana levreğin bir laneti miydi? Kulağım henüz tam iyileşmemiş olsa da bilindik eziyeti bana çektirmiyordu. Yine ona susamıştım.

Kulaklarıma temiz birer tane çorabı yerleştirip üstüne beremi taktım ve ava gitmek üzere yola koyuldum. O gün akademik çalışma yapmaya karar verdim. Bu nedenle ikinci seansta beni hiçbir zaman yüzüstü bırakmayan sahteyi değil de başka sahteleri denemeye başladım. Sahteler ilgi görmeyince av saatinin bitmesine kısa bir süre kala klasiği devreye soktum. Klasik yine üzerine düşeni yaptı ve balığı kandırmama yardım etti. Ancak kısa bir mücadeleden sonra balık her kuşun etinin yenmediğini sahteden kurtularak gösterdi.
Nedense eskisi gibi her av seansını değerlendiren ben gitmiş, yerine bir başkası gelmişti. Birkaç gün daha ara verdikten sonra yine ava gittim. Israrcıydım. Akademik çalışmalara devam. At-çek yaparken hemen dibimde bir levreğin dolaştığını gördüm. Oradan uzaklaştım ve levreğin beni göremeyeceğini düşündüğüm bir yerden sahteyi levreğin 3-5 metre sağ ileri çaprazına doğru fırlattım. Misinanın boşluğunu alıp suya bakmadan kafamı çevirip balığın soluna doğru makineyi hiç çevirmeden yürümeye başladım. Birkaç saniye sonra vuruş geldi. Kısa bir mücadeleden sonra balık karadaydı.



Daha sonra ikincisini başka bir sahteyi denerken yakaladım.



Ne yapmalıydım, ne etmeliydim? Her yerde levrek vardı. Kanımın akışı yine yavaşladı ve birkaç gün daha dinlenmeye çekildim. Daha sonra gittiğim seansta aşağıda gördüğünüz iki balığı biri klasik diğeri farklı olan başka bir sahteyle yakaladım.



Balıklardan üçünü ben dönmeden birkaç gün önce gelen annemle babama sunup diğer ikisini İstanbul’a götürdüm.

Aradan bir hafta on gün geçti geçmedi, bir telefon geldi. Enes gel bizi al, İstanbul’a götür. Annemle babamı almak için günü birliğine gitmiştim. Yani olası tek seans vardı. Gitmeyeceğim dedim kendi kendime. İlginç bir tarafı da kalmadı, en azından şu sıralarda. Gayet huzurlu bir şekilde yattım. Peşimi bir türlü bırakmıyordu bu balık. Av saatine yakın bir zamanda uyandım. Yine o aklımda girmişti. Tadında bırak, istediğini zaten kısa süre önce yakaladın, alemi yok! Dalmışım. Sanırım yarım saat sonra yine uyandım. Eh dedim, sen kaşındın! Avlağa gittim ve klasiği taktım. Aşağıda gördüğünüz iki tanesi sahteme takıldı.



 

agartan

Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
27,669
Tepkime puanı
15,556
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
Adı
Şeref
Hoşgeldin Enes
Şu birkaç ay içinde yaptığın avların kısa bir özeti sanırım bu rapor.
Görüyorum ki birçoğumuzun aksine o kadar kanıksamışsın ki bu levrek avını nerdeyse sıradan olup çıkmış.

Bunu okuyan bir kısım üyemiz ne kadar da kolaymış bu balığı yakalamak diye düşünürken, bir kısmı da amma da sallamış adam diye de düşünebilir.

Ben avlarının birçoğunu bildiğim için, bu işe ne kadar gönül verip, ne kadar araştırma yaptığını bildiğim için gerçekten isteyen herkes levrek yakalayabilir notunu buradan raporuna eklemek istiyorum.

Bir de kısmet olsa da bir kere de beraber avlansak :)
 

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
1,073
Tepkime puanı
111
Puanları
63
Konum
İzmir
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler Enis Bey,
Güzel avlar olmuş, afiyet olsun.
Klasik sahteniz nedir?
 

BİROL

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
4,163
Tepkime puanı
129
Puanları
63
Yaş
54
Konum
İSTANBUL
Adı
Birol
sevgili Enes,
NE yaman ve uslanmaz levrek avcısı olduğunu bilen bizler için bu rapor kanıksanacak birşey değil.
Senin için olağan ve tadında bir av gncesi olmuş
Tebrikler ve hoşgeldin...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Burak Karadeniz

Daimi Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
571
Tepkime puanı
108
Puanları
43
Yaş
71
Adı
Burak Karadeniz
Enes'cim kendine has uslubunla anlattığın güzel bir paylaşım olmuş,ellerine sağlık.Devamının daha da iyi olması dileklerimle sevgi ve esenlikle kal.
 

dr_tolga

Yeni Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
36
Konum
SaKaRYa
Adı
Adınızı Soyadınız
Güzel av olmuş...
Bu arada yeni site hayırlı olsun...
 

mahmutignak

Daimi Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
606
Tepkime puanı
96
Puanları
28
Yaş
51
Konum
İSTANBUL
Adı
mahmut ignak
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Harika bir av olmuş.Ellerinize sağlık.Afiyet olsun
 

müthişaman

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
332
Puanları
83
Konum
İstanbul
Adı
Emre
Enes Bey,hoşgeldiniz.Tebrik ediyorum.
Raporlarınızı tekrar görmek beni çok mutlu etti.Aslında raporlarını özlediğim bir kişi daha var sizin çok iyi tanıdığınız.Cüneyt beyden bahsediyorum.Avlarına devam ediyor mu bilmiyorum.Ancak onun da rapolarını sizinkiler kadar zevkle okurdum.Levrek sevdası bu,sizin de benim de peşimizi bırakmıyor.Acaba,yeter artık benden bu kadar,diyebilecek kadar doygunluk yaşanabilir mi bu balığın avında?
Mükemmel balıklar yakalamışsınız.
Tekrar tebrikler.
 

CAHİT ACUN

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
2,057
Tepkime puanı
397
Puanları
83
Yaş
69
Konum
İSTANBUL
Adı
CAHİT ACUN
Sevgili Enes,

Çok çok güzel bir rapor.Ellerine sağlık.Levrek sevdan hiç bitmesin.