Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balık malzemesi satıcıları ve Amatör balıkcılar

coppers

Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
52
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
62
Adı
Adınızı Soyadınız
Mehmet
Bu görüş değişmeli.... Balık malzeme satıcılarının bir çoğunun cantada keklik gördüğü amatör balıkcılar olarak bilinçlenmemiz ve ona göre alış veriş yapmamız gerektiğini hatırlatmak için bu konuyu acmış bulunmaktayım.Her hangi bir ürünü almak için internette yaptığım araştırma neticesinde aralarında %30 varan fiat farkları cıkmakta oysaki marka ve model aynı.Yurt dışı fiatlarını zaten baz almıyorum bir cok üründe nerdeyse %300 fiat farkı var.oysaki bu ürünlerin bir coğunu yurt dışından cok daha ekonomik getirtme sansımız var.tabi bazı kiriterlere uyarak.Hizmet ve fiat kalitesi acaba ne zaman belli bir standarda gelecek bu alış veriş sitelerinde.A ürününü sipariş edersin elimde yok demezler B ürününü gönderirler ondan sonra ugraş dur.Tabi bunları yazarken bazı balık malzemesi satıcılarını ayrı tutuyorum.ama bir cogunun calışma prensibi malesef yukarda belirtiğim kiriterleri içermekte.Tabiki satıcılar arasında fiat farkları olacaktır 5-10 tl gibi farklar ama aynı ürün bir firmada 110.TL başka firmada 155.-TL bir çok örnek verebilirim.Bir alış veriş yaparken mutlaka araştırma yapıyorsunuzdur ama kesinlikle araştırma yapmadan hemen bir ürünü almaya karar vermeyiniz.Tabiki bu firmalar para kazanacaklar ama belli bir standarta ve bizleri ....... durumuna düşürmeden.Bir fürünü fiatlandırırlarken hiçmi araştırma yapmıyorlar.kafadan kar marjı koyuyorlar.Ülkemizdeki mantık kaliteli mal satmak yerine karı yüksek ve kalitesiz malları yüksek fiata satmak. BU durum benim cok zoruma gidiyor sizleri bilemem ama.
 

TEKNOTURK

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
899
Tepkime puanı
68
Puanları
28
Konum
Afyonkarahisar
Adı
Erkan Keskin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Balık malzemesi sektöründeki durum, diğer sektörlerle paralel olarak kendi sürecini yaşayarak devam ediyor. Yani fiyatlar olarak anormallik olsa da durum olarak piyasa fiyatları olağan(ister istemez) aralıklarda seyrediyor.

Holding seviyesinde ya da ileri seviyede kurumsallaşmış firmaların balık malzemeleri piyasasına el atmaması sebebiyle şu anki durum alıcıları değil, satıcıları güldürecek ve ceplerini daha hızlı doldurtacak şekilde ilerliyor.

Nasıl ki Doğan Holding(Hepsiburada.com), GOLD Elektronik(Hizlial.com) gibi siteler artık Türkiye'de satılan herhangi bir ürün için "referans fiyat" gibi düşünülebilir hale geldiyse, satmadıkları hemen hemen hiçbirşey kalmadıysa, aynı şekilde Balık Malzemeleri sektörü için de bu tarz firmalar herşeyi eline aldığında müşteri için daha memnun edici fiyatlar ve rekabet ortamı doğacaktır.

Şu an için en yogun iş yapan internet sitesi sahibi balık avı malzemesi satıcıları bile, hep dükkan geçmişi olan sonrasında şube sayısını artıran firmalar. Belli markaların ülkeye getiricisi ve dağıtıcısı olup, her türlü fiyatı belirleyebiliyorlar. Başka bir balık avı mağazası da başka bir markayı getirip, birbirlerini çok rahatsız etmeden satışlarını sürdürebiliyorlar.

Farkedersiniz ki hepsiburada, hizlial gibi siteler yavaş yavaş balık avı malzemelerini de artırmakta aracılar sayesinde. İleride tamamen kendileri getirtip anlaşmalarını yapmaya başladığında herşey çok değişecektir.

Kapitalizim gereği(iyidir-kötüdür düşüncesi şahsa göre değişir), büyük balıklar küçük balıkları yutmaya başladıkça ya da onları ortamdan uzak tutmaya başlayıp, zayıflatıp yok ettikçe fiyatlar standarda binecektir. İşte o zaman, bol kampanyalı ve güvenilir(içe siner) fiyatlarla alışveriş yapılacaktır.


Acı(düşündürücü) ama gerçek...


Bir de sevmediğim şeylerden biri, bir marka ürün getiriliyor sonra hemen onun fanatizmi başlıyor. A malını getiren firmaya gidince artık A malının devri başlamıştır onu kullanmamak hatadır. B malını satan firmaya gidince de B malı efsanedir, her zaman iş yapar.
Bunun sonu yok, fiyatlarının artışının da. Yok şu marka gelcekmiş türkiyeye, daha öncekiler kütük mü tutuyodu, o marka ile mi balık tutulmaya başladı.

Benim düşüncem "Herzaman müşteri şımarık olmalıdır, fazlasını istemeli, burnundan getirmeli satıcının. Fanatizme falan gerek yok, sevgi gösterisine gerek yok, o satıcı sen varsın diye var, görevi senin istediğin malı getirmek, işine gelmiyosa kapatır gider işini. Pazarlığını iyi yapacaksın, en makul fiyatı vermesini isteyeceksin, sorgulayacaksın, satıcıdan fazla sen güleceksin. Markaya-firmaya olan aşırı duygusal bağ bir güzel yoldurur insanı.


Öyle işte, böyle buyurdu TEKNOTURK:D:D:D .amin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

tanbays

Aktif Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
220
Tepkime puanı
18
Puanları
18
Adı
Tanbay S.
Bu başlığın çarpıcı ve bir o kadarda yapıcı olmasını istiyorsanız bence afişe edin örnek verebileceklerinizi, merak etmeyin öyle değildi diyemezler.

Hemde biz ve internet üzerinden alışveriş yapmak zorunda olan arkadaşlar da bilgilenirler...