Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balıkları Muhafaza Etme Yöntemleri

balikciali

Aktif Üye
Adı
Ali V.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bazen 1 hafta şehir dışı seyahatler oluyor. Evden uzak olduğumuz bu gibi durumlarda yakaladığımız balıkları nasıl bozulmadan muhafaza edebiliriz? Benim kullandığım yöntem şöyle. Önce deniz kenarında balıkları temizliyorum, kafayı kesip iç organları çıkartıyorum. Sonra tuzlayıp dolapta saklıyorum. Bu şekilde bozulmuyor ancak balıklar biraz tuzlu oluyor. Belki tatlı suda bekletsek tuzu azalır. Tuz kullanmadan havada kurutma diye bir yöntem var sanırım. Bu konuda tecrübesi veya önerisi olan var mıdır?

ahmet10

Daimi Üye
Adı
Ahmet
Direk buzluğa atın en azından ben öyle yapıyorum

kerem03

Aktif Üye
Adı
KEREM ÇETİNKAYA
Kan Grubu
A Rh Negatif
Son Alaskalılar da tütsüleme yapıyorlar ya siz de deneyebilirsiniz bence hem değişikliklik olur, beğenirseniz biz de deneyebiliriz böylece ;)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mümkünse temizlemeden deniz suyu ile yıkayıp direk buzluğa stın ben öyle yapıyorum
Bende böyle yapıyorum kesinlikle tavisye ederim ,
tatlı suya değmeden ve temizlemeden direk dondurursanız çözdürdüğünüzde yeni yakalanmış gibi oluyor.
her yöntemi test ettim en iyisi bu :)
hatta çoğu zaman dondurucuya attığım balık henüz ölmek üzere oluyor , balıkta ya denize salınan sepete yada içinde su olan kovada tutarım balıkları.
malum bozulma süreci ölümle beraber başlar ,
eğer balığı canlı tutmazsanız , balıkta 6-7 saat geçiridğinizi farzedelim ilk dakikalarda yakaladığınız balık 5-6 saat ölü kalmış olacak ve bozulma sürecine girecektir.

balık avı paylaşımlarında dikkatinizi çekmiştir , suda bekletilmeyen balıklar ezik ve soluk görünür :) bide benimkilere bakın daha az evel yakalanmış gibi :)
şaka bir yana balığın nefasetini korumak adına bunlar önemli unsurlar

balikciali

Aktif Üye
Adı
Ali V.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Seyahatlerde genelde buzluğa erişimim olmuyor. Bazen ufak buzdolabı oluyor o da çok soğutmuyor gibi. Araştırdığım kadarıyla tuzlama, salamura, konserve yapma, kurutma, tütsüleme gibi yöntemler var. Özellikle seyahatlerde hangisi daha pratik olur?