Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

bana kızım ile annemin aldığı kamış ve makina

idriscan

Yeni Üye
Katılım
31 Tem 2010
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
54
Adı
idris can
arkadaşlar.bu balık işine yeni başladım ve çokta fazla bilgim olmamasına rağmen herzaman D.A.M markası aklımda kalmış olduğundan bende bu kamıştan edinmek istemiştim.
aklımda D.A.M steelpower tele surf 420cm veya 460 cm vardı.kendi sitesini karıştırırken bu kamışın yeni red kırmızı versiyonu çıktığını gördüm ve türkiyeye gelmesini beklemeye başladım.bunun markanın insana güven ve sağlamlık konusunda endişe yaratığı bir gerçektir.nede olsa alman malı diye düşünüyorum.
neyse gelelim alıl konuya.

annem ile kızım 2 haftalığına yaz tatiline gittiler ve bana oradan süpriz bir hediye ile dönmüşler.benim bir kamiş ile makina alma derdimde olduğunu bildiklerinden gitmişler bana markasının internette bulamadığım bir kamış almışlar.adam bunlara D.A.M kadar iyidir ve sağlamdır demiş annemlerde hiç düşünmeden danışmadan atılıvermişler almışlar kamış takımını.

kamış 500cm uzunluğunda alt kısımda sarı renkte FORCE yazısı varmakinenin takıldığı terden sonra eagle ve bir beyaz kartal kafası resmi var.onun altında carbo tech yazısı var.ön kısımda ARROW yazısı mevcut.action olarak 200-300g yazıyor.selektion olarakta sanki bir soru işareti gibi bir işareti var.
şimdi sorum bu kamıştan kullanan varmı?nasıl kırılma derdi varmıdır?ve bu kamış sazan avında kullanılırmı?
mkine olarakta remixon infinity 7000 almışlar.bu makina internette mevcut fiyatı 85 tl arası.annem bu kamış takımına 200tl vermiş yani kamış 115 tlye geliyor.acaba bu parayı hakediyormu yoksam esnaf bu iki toy insani kazıkladımı :D
acaba gerçek carbonmudur ışıkta kamış ışıl ışıl yanıyo yuvarlak belirgin sanki bilersik gibi katmanları mevcutbir siyah sonra sanki gümüş gibi.alt vidasını açtım içi siyah.
bu kamışı internette bulamadım.üretildiği ülkede yazmıyor.
üstelik bu kamiş bir surf kamışımıdır.cevaplarınız için şimdiden teşekür ederim.



 

BAYBORA

Daimi Üye
Katılım
22 Tem 2010
Mesajlar
1,586
Tepkime puanı
31
Puanları
38
Yaş
53
Konum
SİVAS
Adı
Murat
Yapılmış iş iyi işkir düşünme,şunu da bil o kamış o paraya değer.
 

drasty41

Daimi Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
665
Tepkime puanı
16
Puanları
18
Yaş
63
Konum
Kocaeli/Derince
Adı
Recep Gölcü
sörf olmadığını kesinlikle söyleyebilirim sen genede kafandaki takımı al dostum ama sazanda iş yapar sanırım
 

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Katılım
19 May 2010
Mesajlar
2,875
Tepkime puanı
1,427
Puanları
113
Adı
Uluç
Surf kamışa benziyor ama ben de emin olamadım en güzeli bunu siz bir gün deneme amaçlı olarak kullanın 125 gr hatta 150 gr ile atışlar yapın.
 

tomy77

Aktif Üye
Katılım
23 May 2010
Mesajlar
359
Tepkime puanı
14
Puanları
18
Adı
Barış
takımın edri max 140 liradır biraz giydirmişler belliki ama kullanılmazmı kullanılır makine direk daiwa saltiga surfun taklidir ama iş yapar yinede kullanın dayandığı yere kadar..
 

onder

Daimi Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
785
Tepkime puanı
103
Puanları
28
Yaş
45
Adı
Önder Çapa
Ben kamışı tanıyamadım bilmiyorum ama, anneniz ve kızınız hediye ettiyse eğer, bence hiç düşünmeyin geri kalan teferruatı. Bence o kamışla istavrit bile çekseniz en büyük balıktan daha büyük zevk verir.
 

agartan

Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
27,689
Tepkime puanı
15,574
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
Adı
Şeref
Alınmış alınmıştır.
Kamışlar öyle kolay kolay kırılmaz, eğer biz ciddi hatalar yapmazsak.
Bu takımı kullanmaya başla ve beklediğin takım gelince ona da sahip ol.
yedek herzaman iyidir. Birlikte avlandığın bir arkadaşına verirsin, yeri gelir iki olta atarsın.
iyi günlerde kullan
 

idriscan

Yeni Üye
Katılım
31 Tem 2010
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
54
Adı
idris can
arkadaşlar bugün kamışı hatta hayatımdaki ilk balık avına çıkma günüm oldu.ilk iş iznik gölünun güney kısmına gidip kımselerin olmadığı bir yer bulmakla işe başladım.ara ara nihayet yakında kimsenin olmadığı bir yer buldum.kimsenin olmadığı gibide ne bir gölge nede bir sazlık.
takımı kurdum elimde sadece 4 tane kancalı mısır küzpesi vardı.küspenin yasaklandığını duyduğumdan sanırım zaten artık küspede kullanmayacağım.bu 4 kancaya ayretten hamurlu haşlanmış patates karışımı taktım.bide fır döndülerin ortasına bir gezer kurşun ekledim.50 g dı galiba ama 70 g da olabilir.tam dikat etmedim yani kursunun ağırlığına.bu küspe ile kurşunun toplam ağırlığı kaç olur bilmem ama bu sözde 200-300g atarı olan kamışı baya bir eğilti.normalmidir değilmidir bunuda bilmiyorum yazdığım gibi acemidende acemiyim.sadece internetten gördüm balık tutanları.yani bir balık tutan birinin yanına bile gitmiş insan değilim.benim için tek bir av vardı oda kara avı.ama bu balık avcılığıda keyif vereceğinden hiç şupem yok.bide bir balık gelse oltaya sanırım göl ve deniz boyunda sabahlarım:D
gelelim ilk atışıma oltayı şoyle bir geriye doğru götürdüm ve hızla küpenin gideceği yöne doğru dönüp parmağımın kesildiğini ve yanı hisini duyduğumda mısınayı bıraktım.küspenın nereye gittiğini bile göremedim.işaret parmağımı inceledikten ve herşeyin yerinde olduğunu gördükten sonra misınayı biraz gerdim.misinanın göle duruş sekline göre baya uzağa gitmiş gibi duruyordu.bir yarım saat bekledikten sonra dalgalardan misina gevsediğini gördüm ve eğr balık vurursa kanışın ucunun oynaması için misina gergide olması gerektiğini sanıyorum.
faket her nedense misinada okadar yosun parçaları doluki sanki balık tutulsa dahi yosundan misina makaraya sarılacak bibi olmayacak.neyse makinalayla minineyi sarıyrum ve misinadaki yosunları temiliyorum.biraz misinayı çekeyim derken misina koptu çok fazlada asılmadım aslında.sanırım ya misinayı fazla ince sarmışlar.yada kayala keskin o bölgede.bunuda belirteyim gölde baya bir dalgalıydı bugün.sanırım yanlış bir gün seçtim.
baya bir morelim bozuldu fakat bundan sonra daha kalın bir misina sardıracağım birde aşağıdaki resimdeki takımı uygulayacağım.

 

agartan

Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
27,689
Tepkime puanı
15,574
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
Adı
Şeref
En zor ve ustalık isteyen bölümünden başlamışsın avlanmaya.
Sazan avı meşakkatlidir.
Başlangıçta deniz daha kolaydır. Yakında deniz varsa oraya gidin. Balık tutanları izleyin. Malzemecilerden uygun takımlar alıp diğerlerini rahatsız etmeyecek bir yerde avlanmaya başlayın ve mutlaka etrafı inceleyin
 

idriscan

Yeni Üye
Katılım
31 Tem 2010
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
54
Adı
idris can
bana en yakın olan iznık gölü.birde gemlik.bir gemlike gideyim.birde şamandıra ilede deneyeyim.şamandıra ile balık tutmak sanırım en kolayıdır.iğne dibe gitmeyeceğinden takılmada olmaz.ufak ve orta boy kanca takıp bekleyeyim bakalım şansa.fakat bu şamandıralarda uzak atılmaz sanırım