Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Başlangıç Önerisi

marquez2k

Üye
Adı
İlkay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle herkese selamlar.
Şimdi ben hobi olarak balıkçılığa başlamayı ve uzun bir sürede devam etmeyi düşünüyorum.Hobime öncelikli olarak Bandırma bölgesinden başlayacağım.
Sorularım şu şekildedir.Şimdiden cevaplayacaklara teşekkürler.
1-Bu bölgede hangi aylarda hangi balıklr olur? (mera hakkında az çok bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim)
2- Sizce “Lrf” ile mi başlamalıyım yoksa “Spin” ile mi? (Cevaplarken şunları göz önünde bulundurursanız sevinirim.)
(Genelde Ekim-Haziran arası yapacağımı ama yine de hemen hemen her ay yapmamı sağlarsa
Bir de hangisi daha zevkli ve hareketli geçer)
3-Seçtiğiniz av biçimine uygun uzun ömürlü ve işlevli olta takımı önerisi yapabilir misiniz?
Öncelikle hoşgeldin bende Bandırma' da yaşıyorum. Bölgemiz için söyleyebileceğim lrf avcılığı oldukça yaygındır mart,nisan gibi başlar ekim,kasım a kadar gider. Lrf için mera olarak genelde çoğu kişi liman sahil bandi etrafı yada mendirek civarlarında avlanır. Arabanız varsa tatlısu taraflarında da deneyebilirsiniz. Aynı şekilde surf avcılığı da yaygındır ama sahil bandında çok etkili değildir dip yapısından dolayı çok takılma oluyor. Spin yapanda var ama genelde spesifik balıkları kovalıyorlar (levrek,lüfer,palamut). Daha detaylı sormak istediğiniz takım önerisi mera bilgisi vs. Özel den yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

ermanvp

Yeni Üye
Adı
Erman
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,
Hocam ben takımı degıstiriyorum.
Albastar Unique 270 cm 10-40 gr Olta Kamışı
Albastar Elite 4000 makine 150 mt 8x ip sarılı hazır vaziyette Spin takım var düşünürsen.
Başlangıç için idealdir. 10. ayda aldım. orta sertlikte bir takım. 10-12 ay arası hafta 1-2 Vaniköyden avlandık, aldık da çok şukur:)

Spin ve lrf yapan her acemi g8bi sahteyi kayadan çıkarırken kamışı 5 cm ucundan kırdım.. Kısık balık çok ufak kayıp olduğu ve zararı olmadıgıni belirtip yerine yeni fincan taktı.(parca satmak yerine) Bugüne kadar bir zarar görmedim hatta bence atarı da arttı...265 oldu..
Düsünursen ozelden yazabilirsin.

1. Albastar Unique 3251 Spin Olta Kamışı

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Merhaba aramıza hoşgeldin. öncelikle şunu belirteyim ucuz olta ile balık tutulmaz diye bir şey yok benim arkadaşım geçen sene bimden aldığı 500 tl lik olta seti ile balık tutuyor ve tutmayada devam ediyor. İş zevk alma kısmına geldiğinizde ucuz malzemelerden çok zevk beklemeyin diyebilirim. Ne zaman kırılıp bozulacağı belli değil çünkü. Ama dediğim gibi ucuz oltaylada balık tutuluyor LAKİN tüm parayı oltaya harcamayın sakın ,eğer spin veya lrf yapıcak isen sahteler silikonlar kurşunlu iğneler klipsler vs vs birsürü şey alman lazım bunlar olmadan bir halta yaramaz olta. Birde her gittiğinde balık tutacaksın diye bir kadide yok biz arkadaşla sabahın 5 inde balığa gidip ayağımız altında kol kadar mırmırlar görüpte sırf yemimiz yok diye hiç bir balık tutamadan 5 saat harcayım geri döndük. Bu 1 değil 2 değil . balıkçılığa başlıyacaksan balık tutmamayıda öğreneceksin bazende vazgeçmeyi öğrenmen lazım yoksa sabaha kadar beklersin. Balıklarda kadınlar gibi adet döngüleri var sanki, bir gün gidersin o bölgede malzemelerin iyi iş yapar bir sonraki gün gidersin balık bile görsen gelmez. Adamlara hep aynı şeyi görünce gına geliyor nedense. Neyse kısadan hisse ucuz malzeme ile balık tutabilirsin, eğer ben tek tek balık tutucam toplu tutmıyacağım diyorsan lrf ile başla yok ben toplu tutucam bi çekişte 3 4 istavrit gelsin diye bir düşüncen var ise orta bir spin alırsan hem çapari tarzı atabilirsin hemde tek tek avlanmak için kullanabilirsin. Olta önerisi kısmında ise internetten araştır bazı yerel mağazalar kendi çapında kampanya yapıyor toplu bir şekilde, belki güzel bir parça düşürebilirsin.

balık52

Yeni Üye
Adı
balık
Merhaba aramıza hoşgeldin. öncelikle şunu belirteyim ucuz olta ile balık tutulmaz diye bir şey yok benim arkadaşım geçen sene bimden aldığı 500 tl lik olta seti ile balık tutuyor ve tutmayada devam ediyor. İş zevk alma kısmına geldiğinizde ucuz malzemelerden çok zevk beklemeyin diyebilirim. Ne zaman kırılıp bozulacağı belli değil çünkü. Ama dediğim gibi ucuz oltaylada balık tutuluyor LAKİN tüm parayı oltaya harcamayın sakın ,eğer spin veya lrf yapıcak isen sahteler silikonlar kurşunlu iğneler klipsler vs vs birsürü şey alman lazım bunlar olmadan bir halta yaramaz olta. Birde her gittiğinde balık tutacaksın diye bir kadide yok biz arkadaşla sabahın 5 inde balığa gidip ayağımız altında kol kadar mırmırlar görüpte sırf yemimiz yok diye hiç bir balık tutamadan 5 saat harcayım geri döndük. Bu 1 değil 2 değil . balıkçılığa başlıyacaksan balık tutmamayıda öğreneceksin bazende vazgeçmeyi öğrenmen lazım yoksa sabaha kadar beklersin. Balıklarda kadınlar gibi adet döngüleri var sanki, bir gün gidersin o bölgede malzemelerin iyi iş yapar bir sonraki gün gidersin balık bile görsen gelmez. Adamlara hep aynı şeyi görünce gına geliyor nedense. Neyse kısadan hisse ucuz malzeme ile balık tutabilirsin, eğer ben tek tek balık tutucam toplu tutmıyacağım diyorsan lrf ile başla yok ben toplu tutucam bi çekişte 3 4 istavrit gelsin diye bir düşüncen var ise orta bir spin alırsan hem çapari tarzı atabilirsin hemde tek tek avlanmak için kullanabilirsin. Olta önerisi kısmında ise internetten araştır bazı yerel mağazalar kendi çapında kampanya yapıyor toplu bir şekilde, belki güzel bir parça düşürebilirsin.
Şu anlık lrf ye karar verdim her zaman tutmam önemli değil zaten maksat vakit öldürmek ayda 6 -7 kere gitceksem 1-2 sinde tutsam yeter. Yardımınız için teşekkürler.

balık52

Yeni Üye
Adı
balık
Merhaba,
Hocam ben takımı degıstiriyorum.
Albastar Unique 270 cm 10-40 gr Olta Kamışı
Albastar Elite 4000 makine 150 mt 8x ip sarılı hazır vaziyette Spin takım var düşünürsen.
Başlangıç için idealdir. 10. ayda aldım. orta sertlikte bir takım. 10-12 ay arası hafta 1-2 Vaniköyden avlandık, aldık da çok şukur:)

Spin ve lrf yapan her acemi g8bi sahteyi kayadan çıkarırken kamışı 5 cm ucundan kırdım.. Kısık balık çok ufak kayıp olduğu ve zararı olmadıgıni belirtip yerine yeni fincan taktı.(parca satmak yerine) Bugüne kadar bir zarar görmedim hatta bence atarı da arttı...265 oldu..
Düsünursen ozelden yazabilirsin.

1. Albastar Unique 3251 Spin Olta Kamışı
Teklifinizi için teşekkürler hocam ama lrfye karar verdim ben umarım satabilirsiniz.