Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Beklemeli, sazan kamışı önerileri

Adı
Melikşah
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar, olta kamışı ve makine kombini yapacağım. Bütçem olta kamışı (1000), makine (600) toplam 1600 tl. Daha çok göl veya barajlarda beklemeli av sazan ve alabalık, ara sıra yayın ve çok nadir denize gideceğim. Kaç gram kurşun atacağım beklemeli avlarda onu da bilmiyorum. Kamış seçerken çok önemliymiş.

Bana yardımcı olur musunuz
Daiwa çok hoşuma gidiyor. Ninja, crosscast serileri ve Procaster sizce nasıl
Daiwa Procaster 360 Cm 3,00 LBS 3 Parça Sazan Kamışı

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba öncelikle hoş geldiniz , bu kamışları kullanmadım ,sadece 1 lbs= 30 gr ağırlık atar değeri var, ona göre kamış seçerseniz daha iyi olur , bence sazan kamışı değil de surf tarzı kamış alırsanız denizde daha verimli kullanırsınız.

Adı
Melikşah
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba öncelikle hoş geldiniz , bu kamışları kullanmadım ,sadece 1 lbs= 30 gr ağırlık atar değeri var, ona göre kamış seçerseniz daha iyi olur , bence sazan kamışı değil de surf tarzı kamış alırsanız denizde daha verimli kullanırsınız.
3 lbs değil mi hocam atar değeri 50=100 grama tekabül ediyor

Adı
Melikşah
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Peki sizce göl ve barajlar için çoğunlukla sazan avı için yeterli midir 3 lbs? Veya 2,5 lbs-3,5 lbs mi almalıyım, bir sorum daha olacak parçalı veya teleskopik kamışlardan sazan avı için en uygunu hangisidir, boy olarak 3,60 uygun mudur yoksa daha kısa veya uzun mu almalıyım, teşekkür ederim ilgi ve alakanız için

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Peki sizce göl ve barajlar için çoğunlukla sazan avı için yeterli midir 3 lbs? Veya 2,5 lbs-3,5 lbs mi almalıyım, bir sorum daha olacak parçalı veya teleskopik kamışlardan sazan avı için en uygunu hangisidir, boy olarak 3,60 uygun mudur yoksa daha kısa veya uzun mu almalıyım, teşekkür ederim ilgi ve alakanız için
Göl ve baraj çok büyük değilse genelde 100 gr kurşun yetiyor almışken en az 3 yada 3.5 lbs almakta fayda var, 3.60 mt bence idealdir sazan avı için , parçalı kamış hem erim hem de sağlamlık açısından daha iyidir.

Adı
Melikşah
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Göl ve baraj çok büyük değilse genelde 100 gr kurşun yetiyor almışken en az 3 yada 3.5 lbs almakta fayda var, 3.60 mt bence idealdir sazan avı için , parçalı kamış hem erim hem de sağlamlık açısından daha iyidir.
Çok teşekkürler :)

Adı
Melikşah
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Adı
Melikşah
Kan Grubu
A Rh Pozitif

bu 3 ü arasında kaldım hangisini seçeyim :)