Sizlerle paylaştığım hikayelerimin en önemli parçası teknem YAĞMUR aslında. Bozburun tipi karpuz kıç çam ağacından yapılma 8 metre teknemin motoru 9 beygirlik PANCAR. En önemli özelliği sağlamlığı ve güvenilirliği. Esasen tarlaları sulamak için tasarlanmış motorun sesi alışınca ninni gibi geliyor. Hatta şöle söyleyim; motorun sesini cep telefonu melodisi bile yaptım. Geçen sene Bodrum'da meyhanede iken çalan telefonun sesini duyanlar yıkıldı diyebilirim. Bodrum'un denizci ve sempatik insanlarının çok ta yabancı olmadığı bu ses o ortamda yükselince gelip melodiyi benden almak için sıraya girdiler. Ağır ve hantal yapısıyla oldukça denizci bir tekne. Motorin sarfiyatı ise siz gaz koluna yüklenmediğiniz sürece inanılmaz ekonomik. Ancak güçsüz motoru ve hantal yapısı nedeniyle ulaşabildiği en yüksek sürat 7 kts. Tabiki bu sürat ağır hava şartlarından sakınmak veya kaçmak için hiç uygun değil. Ama zaten ben de şansımı fazla zorlamıyorum. Teknede en önem verdiğim şey emniyet ve tertip-düzen. Emniyetin birinci kuralı ise bakım ve malzeme.
Herkesin hayellerini süsleyen tekneye kavuşması dileğiyle.

Herkesin hayellerini süsleyen tekneye kavuşması dileğiyle.