Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

BİR ORGANİZASYON NASIL YAPILAMAZ

Ares Mania

Üye
Katılım
15 Ara 2015
Mesajlar
47
Tepkime puanı
23
Puanları
8
Yaş
50
Konum
KARŞIYAKA / İZMİR
Adı
Cem T
Kan Grubu
A Rh Pozitif
BİR ORGANİZASYON NASIL YAPILAMAZ

31.07.2016 Pazar günü gidilecek Bodrum Güllük balık avı için Cumartesi öğlen saatlerinde Tur Organizatörü Birol YAMANLAR beni arayarak gece 00:00 da Karşıyaka otobüs duraklarından servisin gelip alacağı söyledi. Gece 00:00 saatinde durakta olmama rağmen, saat 00.10 a kadar gelen servis aracı olmadı. Birol Yamanlar’ı aradığımda servisin yolda olduğu söyledi, bu sırada Portur Balık avlarının servisi geldi ve gitti. Birol’u tekrar arayarak Protur Balık Avı servisi geldi, gitti, saat 00:30 oldu bizim servis nerede diye sorduğumda, yolda geliyor dedi. Saat 01:00 civarı servis geldi ve gelen servis önümden geçip giden Portur servisiydi. Karabağlar garajının önüne geldiğimizde yine durduk, sebebini sorduğumuzda, arabalar da yolcu değiş tokuşu yapacağız gibi saçma sapan bahaneler ile ½ saat kadarda orada oyalandık.

Saat 05.30 gibi sonunda teknelere ulaştık, burada da hangi tekneye kim binecek karmaşası başladı, ne teknenin başında ilgili biri var, ne tur servislerinin. Herkes kafasına göre teknelere bindi. Tur organizatörü Sezai Kalkan ve Birol yamanlar saat 06:00 gibi sonunda teknelerin başına geldiler. Hadi sen in, sen bin, yok olmadı siz inin, sizler binin gibi saçma sapan bir sabah başlamış oldu. Tekne ile balık avı turu, indi bindi dolmuş turuna döndü.

Hadi rastgele dedik tekneyle yola çıktık, daha iskeleden çıkmadan, bir kısım müşterilerin tur ile anlaşılan ve tur tarafından verilmesi gereken balık yemlerinin diğer teknelerde olduğu anlaşıldı ve tekrar yön değiştrilerek diğer teknelere yönelindi. Biz yem takviyesi yapılacak sanarken bir de baktık yemler verilirken, ilave yolcu takviyeside yapıldı.

Artık yola çıkalım ama değil mi ? Balık avlamaya geldik sözde. Saat 07:00 gibi avlak yerine geldik. Oltalar denize indi, balık ince ince vurmaya ve gelmeye başladı. Kahvaltı verilecek ama o da ne kahvaltı malzemeleri yok, ne yapılacak hadi başka tekneye kahvaltı malzemesi takviyesi alındı. Kahvaltı muhteşem, Kuru gevrek ve 1 dilim üçgen peynir J. Tabi avlak yerine geriye dönüş, gittimi ½ saat daha size. Hadi yine ufak tefek balık geliyor. Dip boş, soruyoruz 5 tur yukarı al kopez var, 10 tur yukarı al kopez var diyorlar. Tamam onlar var diyorlarda, balıkların bundan haberi yok sanırım J. Neyse öğlen oldu iyi kötü balık aldık. Balık aldık derken Kopez sadece, çupra, kolyoz, mercan filan değil yanlış anlaşılmasın. Hadi yer değiştirelim ama değil mi ? Burada balık yok, başka bir yere geçtik, gitti ½ saat daha. Neyse yeni avlak yerinde iri kopez almaya başladık. Aniden karşıdan beliren Su ürünleri teknesinin görülmesi üzerine acil oltalar toplatıldı ve avlak yeri terk edildi. Sebebini sorduk, adam başı 300 TL ceza keserler dendi. Konu burada biraz karışık, daha öncede su ürünleri görevlileri biz başka teknedeyken gelmişlerdi. Yaptıkları sadece teknenin izin kağıtlarına ve avlanan balıkların boylarına bakmaktı, küçük balık zaten yoktu. O zaman neden kaçıldı anlayamadık. Gitti mi 1 saat bu sefer. Tabi yer değiştirdiğimiz için balıkta yoktu, geldiğimiz yerde.

Öğlen yemeği yiyelim ama artık değil mi. İşte komedi burada başladı asıl. Tekneler arası makarna paketi, salça, köpük tabak ve ekmek paylaşımı başladı. 1 teneke salça tekneler arası uçup duruyor. Bir tekne makarnayı yapıyor, salçayı öbür tekneye gönderiyor. Kendi ekmeğini alıyor, ekmek torbasını diğer tekneye gönderiyor. Bu arada tabi balık yok, yerimizde duramıyoruz ki.Bizim balık teknesi oldu mu size ikmal teknesi J. Bir ara baktım 5 tekne arka arka bağlanmışız, trencilik oynuyoruz sanki. Neyse yemek pişti ve geldi. Salçalı makarna, 1 adet tavuk şinitzel ( Hani o marketlerde pakette 3 tane vardır, paketi 3 TL), ve 1 dilim karpuz, soğuk içeçek. Hadi herkese afiyet olsun.

Yine balık avına dönelim değil mi ? Oltalar yemlendi ve denize indirildi. Yarım saat beklendi, tık yok. Yer değiştirelim dedik. Öğlen saati balık yapmaz standart sözü hemen karşımızda. Saat oldu 14:00 balık hala yok. Bu arada çay içelim dedik teknede, ilanda gün boyu çay, kahve ikram demişlerdi ya. Hemen yapıyoruz sözü yüreklerimize su serpti. Ama ortada çay yapan yok L. Herkes isyanda, yer değiştirildi. Mercan yapan yer diye bir avlak yerine gelindi. Bırak mercanı aşağıda balık yok. Mercanlar kandırmış bu kaptanları J) Biz buradayız diyip başka yere gitmişler. Hadi 1 saat daha gitti.

Karşıda çiflik var oraya gidelim dediler, sonuçta onlar biliyor buraları değil mi? Biz sadece yolcuyuz. Tamam kaptan gidelim, bizi balığa götür J. Geldik yeni avlak yerine saat 15:00. Oltalar indirildi. Çay konusu tekrar hatırlatıldı. Hiç itiraz yok, hemen abim sözleri ortada uçuyor, saat 16:00 ne çay var, ne balık. Gün boyu güneşin altında pişmemiz ve balığın olmaması sebebiyle veya bizim balığın olduğu yerde olmamamız sebebiyle, ortak olarak kıyıya dönme kararı alındı.

Kıyıya gelindi ortada servisler yok, ilgilenen yok, kim eve nasıl gidecek? Neyse ½ saat sonra servisler geldi. Doğal olarak herkes geldiği servise biner evine gider, değil mi ? Ama yok. Yine herkes indi, bindi mantığı. Servis araçları arasında geziniyoruz, elimizde oltalar ve çantalarla. Neyse biz bir serviste karar kıldık ve bindik. Gidelim artık değil mi ? Ama maalesef gidemiyoruz. Kıyıda bir karmaşa, hadi tekrar servisten indik. Meraklıyız ya, acaba ne oluyor kıyıda ? Meğer biz ne şanslıymışız, sabah kahvaltımızı ve öğlen yemeğimizi yiyebilmişiz. Kimi teknede sabah kahvaltısı verilmemiş, kimi teknede 1 tabak makarnayı 4 kişi paylaşmış, kimi teknede sabah ve öğle hiçbirşey verilmemiş, yolcular sadece biskuvi ile idare etmişler. Saat 17.15’te vardığımız kıyıdan servislerle ayrılmamız saat 18:00 oldu. Eve varmamız ise 23:00.

Bir daha Birol YAMANLAR ve Portur ile balık avımı ? Hiç sanmıyorum, yaklaşık beraber avlandığımız bizim teknede bulunan 18 kişi ve diğer teknelerde bulunan yaklaşık 50 kişide benimle aynı fikirdedir sanırım. Para kazanmak elbette ticaretin amacıdır, fakat para kazanayım derken insanlar mağdur edilmemeli. Birileri, birilerinin adamı olacağım derken kendi adamlığını kaybetmemeli. Biz yine daha önceki sebeplerden dolayı uygun fiyattan gittik bu tura, fakat diğer arkadaşlar adam başı 125 Tl verip, üzerine de Pazar günleri rezil oldu.

Haydi herkese rastgelsin.
 

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Katılım
3 Nis 2016
Mesajlar
3,326
Tepkime puanı
6,777
Puanları
113
Konum
İzmir
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Cem en güzeli kıyı balıkçılığı... Kimsenin ağız kokusunu çekmiyorsun istediğin yere gidip istediğin gibi yayılıp istediğin servisi kendin yapıyorsun... Geçmiş olsun diyeyim... Bu bilgilendirmede gidecek arkadaşlara iyi bir referasn olmuş :)
 

katipoglu

Aktif Üye
Katılım
28 Şub 2014
Mesajlar
261
Tepkime puanı
303
Puanları
63
Yaş
39
Konum
İzmir
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Cem abi bir işin içinde Porttur varsa böyle durumlar çok normal. Balık Avından çok kendini göçmen kampında gibi hissedersin...
 

nebulam

Daimi Üye
Katılım
11 Mar 2015
Mesajlar
828
Tepkime puanı
1,314
Puanları
93
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cem en güzeli kıyı balıkçılığı... Kimsenin ağız kokusunu çekmiyorsun istediğin yere gidip istediğin gibi yayılıp istediğin servisi kendin yapıyorsun... Geçmiş olsun diyeyim... Bu bilgilendirmede gidecek arkadaşlara iyi bir referasn olmuş :)
Ben bunun altına imzamı atarım :harika:
Birde genelde gidenlerle sohbet ediyoruz, ben bu zamana kadar tatmin edici balıkla döneni hiç görmedim değil, ama çok nadir gördüm.
 

nebulam

Daimi Üye
Katılım
11 Mar 2015
Mesajlar
828
Tepkime puanı
1,314
Puanları
93
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ayrıca bol bol geçmiş olsun.
Bende dersini zamanında alalnlardanım. Tur teknesi bir daha asla, onlar üzerine para verselerde.
3-5 arkadaş canımız açıkta avlamak istiyorsa bir tekne kiralarız ve çıkarız, istediğimiz yere istediğimiz gibi gideriz. Ama tur teknesi Allah korusun :bsmagryr:
 

enginson

Daimi Üye
Katılım
28 May 2014
Mesajlar
4,987
Tepkime puanı
8,218
Puanları
113
Yaş
42
Konum
istanbul
Adı
Engin ÖLÇER
Geçmiş olsun. sanki olayları sizinle beraber yaşamış gibi oldum gerçekten sinir bozucu bir durum. ben olsam ne yapardım bilmiyorum. dediğiniz gibi ticaret yapıcam derken insanalr mağdur edilmemeli.
 

agartan

Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
27,688
Tepkime puanı
15,574
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
Adı
Şeref
Çok çok geçmiş olsun
 

Syardim

Üye
Katılım
29 May 2016
Mesajlar
41
Tepkime puanı
71
Puanları
18
Yaş
50
Konum
İstanbul
Adı
Selçuk YARDIM
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cem Bey geçmiş olsun,
Bizlerde şöyle sağlam bir yere not alalım.
 

engin1981

Üye
Katılım
6 Ağu 2015
Mesajlar
56
Tepkime puanı
13
Puanları
8
Yaş
42
Adı
engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tekne adı ve kaptan adı verebiliyor musunuz.