Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bluegill balığı

cakostein

Yeni Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
O Rh Negatif
Forumdaki konulardan biraz bağımsız olacak, kusura bakmayın. KTÜ'de İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan bir öğrenciyim ve görseldeki "Bluegill" balığının Türkçe karşılığını bulmam gerekiyor. Güneş Balığı veya Ay Balığı olarak geçtiğini gördüm fakat ikisini karşılaştırdığımda oldukça farklılar. Bu balığın Türkçesini bulmamda yardımcı olabilecek birisi olursa çok sevinirim.
how_to_catch_bluegill.jpg

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Güneş levreği diye geçiyor , en yaygın türkçe ismi bu galiba ( Lepomis gibbosus ) latince .

cakostein

Yeni Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
O Rh Negatif
Güneş levreği diye geçiyor , en yaygın türkçe ismi bu galiba ( Lepomis gibbosus ) latince .
Cevabınız için teşekkürler. Güneş Levreğine baktığımda Bluegill ile arasında renk farkları olduğunu gördüm (görseldeki gibi Güneş levreğinin alt kısmında kırmızılıklar var). Türkiye'de Güneş Levreği olarak geçiyorsa bu şekilde kullanayım o zaman.
130015.jpg

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Renk farkları yaşadığı sulara göre değişiyor olablir, bazı balıklarda kendi gözümle şahit oldum bizim burada kadife balıkları koyu yeşil diğer yerlerde daha sarımtırak.

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Renk farkları yaşadığı sulara göre değişiyor olablir, bazı balıklarda kendi gözümle şahit oldum bizim burada kadife balıkları koyu yeşil diğer yerlerde daha sarımtırak.
Bir de bazı balıkların renkleri öldükten sonra değişebiliyor. Yakalar yakalamaz çekilen fotoğraf ile yarım saat sonra çekilen fotoğraf arasında bile ciddi fark olabiliyor

Mustafaalmış

Aktif Üye
Adı
Mustafa Almış
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar, Tilapia balığı değil mi bu? Yoksa farklı bir tür mü ?