Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğaz için surf takım ip misina hangisini tercih etmeliyim?

Samet Üçüncü

Yeni Üye
Adı
Samet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Boğaz için bir surf takım satın alacağım, mağazada ip olmadığı için hafta sonu alamadım bu sırada biraz örgü misina araştırdım sizce en uygun seçenek hangisi olur?

Gosen jigging answer PE 8 örgü 300 mt multi color 0,8 veya 1 PE , gosen hiç kullanmadım ama kaliteli diye biliyorum. Bu ip surf takımda olur mu? 1.500 TL civarı

Daiwa J Braid 0,16 mm, Spin takımımda var daha önce kendo vardı beğenmedim erimi iyi ama erken çürüdü belki benimle alakalı olabilir daha sonrasında daiwaya geçtim. 1.500 TL civarı

bu iki ipten hangisini tercih etmeliyim, veya tavsiye edebileceğiniz başka marka model ip var mı F/P desteklerinizi rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.

onurkacmaz

Yeni Üye
Ben spin takımımda Gosen w8 kullanıyorum. Bu sene yaptığım surf takım için Gosen w8 serisi bulamayınca Major Craft Dangan tercih ettim. Bildiğim kadarıyla Daiwa fiyatına göre çok da iyi bir ip değil. Gosen jigging ise benim de kafamı karıştıran ama bilgi bulamadığım bir ip.

Samet Üçüncü

Yeni Üye
Adı
Samet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Major Craft Dangan nasıl peki memnun musunuz?

stokta bulamadım major craft fiyatına bakım diyecektim.

bu arada bende W8 iyi diye biliyorum ama jigging hakkında fikrim yok o yüzden sorayım dedim.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Gosen w8 zamanında üretilmiş ve bitmiş bir seri şuan bulduğunuz ipi almak da bence çok sağlıklı değil ne zamandır rafta veya depoda olduğunu bilemeyiz ..
ソルトウォーター 製品紹介|株式会社ゴーセン フィッシングサイト(GOSEN) gosenin mevcut ürettiği sw iplerine eklediğim link den ulaşabilirsiniz ben 5 pe olanının çok kısa bir süre kullandım 3 adet balık çektim fakat çeker değerinin çok altında balıklardı ve kullanım süresi de kısa olduğu için yorum yapamıyorum görsel ve dokunsal olarak tatmin eden bir yapısı var, mevcut kurşun arkası setimde kairiki sarılı ondan da razıyız bu güne kadar bir sorun yaşamadık yaklaşık 2. sezonu fakat geçen sezon çok fazla av şansım olmadı yapısında bir bozulma yada tiftiklenme yok.
Daiwa J Braid 0,28 yada 0,22 tam hatırlamamak ile birlikte bir modelini kullandım çok kısa sürede renk attı ve tiftiklenme yaptı belki bendeki seri bozuktu yada raf ömrü bitmeye yakın yada bitmişti sonuçta bu ip hakkında olumlu yorum da çok fazla var..

Ben şuan bir tercih yapacak olsam ilk tercihim bir şekilde varivas tedarik etmek olurdu eğer tedarik edemezsem gosen answer alır geçerdim

Samet Üçüncü

Yeni Üye
Adı
Samet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi selamlar değerli yorumun için teşekkürler üşenmeyip yazmışsın uzun uzadıya, gosen answer jigging boğazda kurşun arkası, yemli ve çok azda capari avı için 0.8 pe uygun mudur ?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Abi selamlar değerli yorumun için teşekkürler üşenmeyip yazmışsın uzun uzadıya, gosen answer jigging boğazda kurşun arkası, yemli ve çok azda capari avı için 0.8 pe uygun mudur ?
Boğazda kurşun arkasında kullanabilirsin yaklaşık 0,14mm e denk geliyor ki 0,10mm kullananların da sayısı fazla fakat şöyle bir durum var takılma vb. durumlarda sorun yaşamamak için ben 0,16 yani yaklaşık 1 pe civarında kalınlıkta ip kullanıyorum..
0,8 pe de alsan 1 pe de alsan önüne uygun fiyatlı ipten 8 10 metre kadar şok yapman gerekecek kalınlık olarak ben elde kalan 0,28 mm ip kullanıyorum tam olarak kaç kullanmak gerekir hiç araştırmadım bir bakarsın o konuya..

Samet Üçüncü

Yeni Üye
Adı
Samet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Anladım abi teşekkürler