Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

BORU KURDU ÜRETİMİ HAKKINDA BİLGİ

BATU1201

Yeni Üye
Adı
Batuhan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba değerli hobidaşlar, araştırma yaptım sadece bir kaç kişi alıntı olarak paylaşmış bilgisi olan illaki vardır bu yüzden konu hakkında bilgi almak istedim.

Evde, bahçede boru kurdu üretimi yapmak istiyorum araştırmalar sonucunda Deniz suyu ve deniz kumu yeterli olduğunu gördüm.
Boru kurdu üretimini amatör olarak başlayıp profesyonel bir şekilde ilerletmeyi düşünüyorum. önce küçük bir akvaryum ile başlamak istiyorum.

akvaryuma önce deniz kumu ve deniz suyu koyup denizden çıkan yosunlu taşlar ile doldurup, hava motoru ile suyun devirdaim yapmasını sağlayacağım. 2-3 gün devam ettikten sonra, canlı boru kurtlarını suyun içine atıp üretime başlıycaz. bir kaç konuda form da denk geldim deniz suyunun içine 1 LT ye 0.50 gram maya koyulduğunu öğrendim bunun amacı nedir ? boru kurtlarını akvaryum içine attıktan sonra bunların beslenmesini ne ile sağlayabilirim? nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Forumda daha önceden şöyle bir konu vardı belki işinize yarayacak bir bilgi olaiblir.

Boru Kurdu Üretimi

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Cesaretini takdir etmekle birlikte umarım şu soruların cevaplarını bulmuşsundur.

Tuzlu suyu akvaryuma koydun diyelim.

1. Soru : Deniz suyu çok çabuk kimyasal dengesi bozulan bir sudur. Sadece hava motoru ile bu suyun içinde ki nitrit, nitrat dengesini nasıl sağlayacaksın ? Nitrit nitrat patlarsa suda hızlı bir şekilde amonyak oluşur ve bu suda hiç bir canlı yaşamaz.
2. Suyun ph, kh, calsiyum, salinite dengesini nasıl ayarlayacaksın?
3. Bir düşün neden boru kurdu İstanbul boğazında, Marmara bölgesinde yok ta, Ege kıyılarında bolca var? Demek ki suyun belli bir nitelikte olması gerekiyor.
4. Deniz suyunu akvaryuma koyacaksan protein artışını nasıl yok edeceksin protein skimmer olmadan?
5. Suya maya eklediğinde oluşacak mantarı nasıl baskılayacaksın?
6. Üretim için güneş ışığı önemli bu sebepten full spectrum ışık kaynağı sağlayabilecek misin?
7. Bu tip canlılar doğal ortamlarından alındığında stres, nem ve ısı faktöründen dolayı bir kaç gün içinde ölen canlılar. Bu sorunu çözmenin de yolunu buldun mu?

Bu üretim işini profesyonel deniz akvaryumlarında ben de dahil denemek isteyen çok arkadaşım oldu. Su ürünleri teknisyeni olduğumuz için lise de, üniversite de okurken parayı vururuz hayaliyle. O kadar labaratuarın da, üretim havuzlarının, deniz akvaryumlarının elimimizin altında olması bir çok şeyi denememize imkan sağladı. Ama ne yazık ki üretemedik. İnşallah sen üretebilirsin :)