Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bot-Motor Tavsiyesi

Adalı17

Aktif Üye
Adı
DÖNMEZ
Herkese merhaba. 3.20-3.80 m arası bot, 6 bg makina düşünüyorum. Çanakkale boğazı ve saroz da kullanacağım. Başka meralara giderken araba ile taşıma yapacağım römork ile değil. Normalde evim denize 50 m. Çoğu zaman ordan da suya verebilirim tekneyi. Yazın eşim ve oğlum ile de kısa gezintiler düşünüyorum. Bütçem çok değil, 60-80 bin TL arası. Kesinlikle tavsiyeye çok ihtiyacım var. Özellikle marka konusunda. "Şurdan kısıp 2. El 9.9 motor alabilirsin" vb tavsiyelere açığım. Amatör balıkçı belgem var. Şimdiden teşekkürler.

BALIKDENiZDE

Yeni Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Seastorm 3.80 9.9 honda motorum vardı. Bottan ve motordan çok memnundum. Botun arkasına tekerlek takmıştım, elle kolayca çekebiliyordum. Seastorm kaliteli bir bot, motor olarak da hem ekonomik hem de japon kalitesi olarak tohatsu düşünebilirsiniz. Aracım doblo idi ve bagajına rahatlıkla sığıyordu botum. Binek aracın arka koltuğuna bir şey serip 3.30 botu rahatlıkla taşırsınız. Motor 4 zamanlı olursa yatırmamanız gerek, onu da arka koltuk ayak boşluğuna dikip bota yaslayabilirsiniz.

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Adalı17

Aktif Üye
Adı
DÖNMEZ
Seastorm 3.80 9.9 honda motorum vardı. Bottan ve motordan çok memnundum. Botun arkasına tekerlek takmıştım, elle kolayca çekebiliyordum. Seastorm kaliteli bir bot, motor olarak da hem ekonomik hem de japon kalitesi olarak tohatsu düşünebilirsiniz. Aracım doblo idi ve bagajına rahatlıkla sığıyordu botum. Binek aracın arka koltuğuna bir şey serip 3.30 botu rahatlıkla taşırsınız. Motor 4 zamanlı olursa yatırmamanız gerek, onu da arka koltuk ayak boşluğuna dikip bota yaslayabilirsiniz.

Tecrübeniz için çok teşekkürler. Seastorm ve Freesun modellerini çok inceliyorum şuan büyük ihtimal Seastorm alacağım.

Adalı17

Aktif Üye
Adı
DÖNMEZ
Teşekkürler, daha çok güncel deneyimlere ihtiyacım var. Kullanıcı yorumları vb. 15 yıl önceki fiyatlar, markalar vb. şuan arasında çok fark var.

Adalı17

Aktif Üye
Adı
DÖNMEZ

Sahilde tek başınıza kurulum aşaması ne kadar sürenizi alıyordu acaba? Yarım saat içinde suda yüzdürmeye hazır hale geliyor muydu botunuz?

Adalı17

Aktif Üye
Adı
DÖNMEZ
Tekrar merhaba. Tecrübesi olan arkadaşlarıma bir soru sormak istiyorum. Maksimum 2 kişilik balık avlarında, 4 yetişkin, 1-2 çocuk koy gezilerinde 6 HP motor yeter mi? 9.9 HP, hatta zorlayıp 2. El temiz 20 HP motorlara çıkmak gerekir mi? 3.60-3.80 m bota karar verdim. Motor konusunda tam karar veremedim. Çin markalarına bulaşıp HP yükseltmek mantıklı mıdır? Teşekkürler şimdiden.

BALIKDENiZDE

Yeni Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Sahilde tek başınıza kurulum aşaması ne kadar sürenizi alıyordu acaba? Yarım saat içinde suda yüzdürmeye hazır hale geliyor muydu botunuz?
Merhaba. Bu benim botumdu, gördüğünüz şekilde şişiriyordum kolayca. video ve kanal benimdir.

BALIKDENiZDE

Yeni Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Tekrar merhaba. Tecrübesi olan arkadaşlarıma bir soru sormak istiyorum. Maksimum 2 kişilik balık avlarında, 4 yetişkin, 1-2 çocuk koy gezilerinde 6 HP motor yeter mi? 9.9 HP, hatta zorlayıp 2. El temiz 20 HP motorlara çıkmak gerekir mi? 3.60-3.80 m bota karar verdim. Motor konusunda tam karar veremedim. Çin markalarına bulaşıp HP yükseltmek mantıklı mıdır? Teşekkürler şimdiden.
20 beygir motor 3.80 bota olmaz. Aslında fiber taban olmayan hiç bir bota 20 beygir olmaz. Ağır gelir. Bahsettiğiniz kişi sayısına da 6 beygir yetmez, en ideali 9.9 motordur.

Adalı17

Aktif Üye
Adı
DÖNMEZ
20 beygir motor 3.80 bota olmaz. Aslında fiber taban olmayan hiç bir bota 20 beygir olmaz. Ağır gelir. Bahsettiğiniz kişi sayısına da 6 beygir yetmez, en ideali 9.9 motordur.
Çok sağolun bende 3.60 m, 9.9 HP de karar kıldım. Yaşadığım yerde ilk sahibinden 2. El 2017 model 9.8 Tohatsu var. Evraklı belgeli. Pandemi ve sonraki 2 yıl kullanılmamış. Görüntüsü temiz satıcı arkadaş ilgili ve bilgili gibi. Ama motordan çok anlayamadığım için tam karar veremedim. Fiyat olarak sıfırı ile yarı yarıya fark var.