Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bozburun Balık Avım

BerkinK.

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese selam,

Bildiğiniz üzere İstanbul’da deniz kuruttukları için bende Bozburun’da tatil yapan ailemin yanına gideyim dedim. Bugün sabah suyuna çıktık. Her zaman olduğu gibi limandan çıkmadan rapalamı suya saldım. Tam limanın ağzına geldik ki kalamanın muhteşem sesini duydum.Hemen Vedat abi tekneyi rölantiye aldı. Kalama sesi kesildi ve pompalayarak çekmeye başladım ama 3. Turu çevirirken boşladı. Nasip dedik yolumuza devam ettik. Muhtemelen yazılı orkinostu ( çok kez tuttum). Meraya kadar başka bir hareket olmadı. Meraya vardığımızda Vedat abi kasnakları çıkardı. Yemimiz çimçim. Buradakiler öyle diyor. Bildiğiniz karidesin mikro boyu aslında. Derinlik 110 metreymiş. Yemlerimizi taktık suya saldık. İlk vuruş bana geldi. 2 patlakgözü bir arada çektim. Sonra Vedat abi çekmeye başladı. Bir süre bana birşey gelmedi. Abi bana niye gelmiyor dediğimde nasıl yapıyorsun diye sordu? Suya salıyorum dibi bulunca bir karış yukarı çekiyorum dedim. Yanlış dedi. Dibi bulunca kurşunu yerden kesmeden tutmak gerekiyormuş. Yatık yani. Bunu uygulamaya başladım ve peşpeşe patlakgöz gelmeye başladı. Arada sürpriz balıklarda geldi. Malaş, lopa(küpeste diyorlar) gibi. Saat 9 buçuğa gelince balık kesti. Bugünlük avımızı sonlandırdık. Yarın akşamüstü sırtıyla devam edeceğiz. Bakalım orkinosları alabilecek miyiz?

Ekli dosyalar

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu balığın gözü normalde böyle mi. Yoksa dipten hızlı çekildiği için basınçtan gözleri mi pörtlüyor.

BerkinK.

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu balığın gözü normalde böyle mi. Yoksa dipten hızlı çekildiği için basınçtan gözleri mi pörtlüyor.
Normalde patlak bedeninden biraz çıkıktı ilk çektiğimde zaman geçtikçe asansör gibi çıktı pörtledi

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Maşallah. Bereketli bir gün olmuş. Daim olsun..