Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu Kamış/Makine/Misina Sizce Birbiriyle Uyumlu mu?

Ege99

Yeni Üye
Adı
Ege
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Aliağa tarafından tekne ile dikey avcılık yapacağım. Hedefimde antenli mercan (sahteye gelirse tabii ki çipura da) var. Sahteyle avlanacağım (Savage Gear ya da Kendo Cuttle Eye) 100 gramlık. Eğer beklediğimi alamazsam, canlı yeme geçeceğim.

Sizce bunlardan hangileri mantıklı? Kendi seçimlerimi yeşil olarak işaretledim ancak emin değilim.

Kamış.png
(Tai Rubber'a çok merak sarmış olsam da başlangıçta Tai Rubber kamışlarına yönelmedim. Shimano'nun bu modeliyle önce deneme yapmak istiyorum, Tai Rubber tekniği ve sahtesi kullanarak gerçek bir Tai Rubber kamışı almadan önce).

Makine.png
(Düşük sarımlı makine arıyorum. Araştırdığım kadarıyla 70 - 80 CM arası sarım yapan makineler düşük sarım olarak kabul ediliyor. Okuma'nın bu modeli iyi olsa da ağırlığı çok fazla gibi geldi bana. Düşük sarım makine öneriniz var mı bunlardan başka?).

Misina.png
(İp konusunda çok kararsızım. Özellikle PE konusu çok kafamı karıştırıyor, standartları değişik olduğu için markalar arasında. Okuduğum kadarıyla genelde ip ve lider uyumunda LB (KG)'nin önemli olduğu ve ipin liderden daha güçlü olması gerektiği söyleniyordu olur da büyük balık gelirse, balık ipi değil lideri koparsın diye. 12 kat, 8 kattan daha güçlü ve daha hassas olacak gibi anladım ancak genel önerilerde de liderin, ipin kalınlığının 2 katından çok az daha az MM'de olması gerektiği önerilmiş. Özellikle ip - lider uyumu konusunda kafam çok karıştı. Aslında genel anlamda da 0.16MM mercan için ince mi onu da fazla kestiremiyorum).

Son düzenleme:

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Bu işin en kral kamışı Höwk kamışları fakat sanıyorum bütçenizi aşıyor. Sağlamlık, dayanıklılık konusunda üzerine tanımam. İlerde tai rubber kamışı alacaksanız şimdilik Shimano BB type işinizi görecektir. Makine olarak ta Shimano Spheros SW A 8000PG veya Daiwa 23 BG SW 8000P gayet güzel bir kombinasyon olur. İp konusunda 0,18 ip ile 0,37 veya 0,40 FC lider avlayacağınız balık türleri için gayet uygun.

Son düzenleme:

Ege99

Yeni Üye
Adı
Ege
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aslında Höwk de alabilirim ama Höwk'te beğendiğim model Höwk Hot Spot 200S ve tek parça satılıyor. Taşıması sorun olacak onu.

Shimano Spheros SW A 8000PG ve Daiwa 23 BG SW 8000P'nin ikisinin de sarım gücü 94 CM olarak gözüküyor. Bunlar sanırsam yavaş sarım değil. 70 - 80 CM arasında önerileriniz var mı?

Bu arada makine çekeri kamıştan, kamış çekeri ipten, ip çekeri de liderden büyük mü olmalı büyük balıkta kamış ve makineye zarar vermemek için? Yoksa bu öneri sadece balık vurduğunda takımı daha hassas hissetmek için mi?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Aslında Höwk de alabilirim ama Höwk'te beğendiğim model Höwk Hot Spot 200S ve tek parça satılıyor. Taşıması sorun olacak onu.

Shimano Spheros SW A 8000PG ve Daiwa 23 BG SW 8000P'nin ikisinin de sarım gücü 94 CM olarak gözüküyor. Bunlar sanırsam yavaş sarım değil. 70 - 80 CM arasında önerileriniz var mı?

Bu arada makine çekeri kamıştan, kamış çekeri ipten, ip çekeri de liderden büyük mü olmalı büyük balıkta kamış ve makineye zarar vermemek için? Yoksa bu öneri sadece balık vurduğunda takımı daha hassas hissetmek için mi?
Yavaş sarım PG olan makineler. Yeni model düşük devirli Shimano ve Daiwa makineler artık 88-94cm üretiliyor. Zaten makinenin en dolu haliyle ölçülen değer bunlar. Makina boşaldıktan sonra 94cm sarmıyor tabi ki de. 70-80cm sarım istiyorsan eski seri modellere bakman lazım.
İp konusuna gelince etiket te yazan değerlerin çoğu yanlış hiç kafanı bulandırma. 0,18 ip ile 0,37-0,40 fc misina idealdir. Kamışa makineye bir şey olmaz merak etme. Soruna gelince liderin çekeri ipin çekerinin iki katı olmalı.

Son düzenleme:

Ege99

Yeni Üye
Adı
Ege
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yavaş sarım PG olan makineler. Yeni model düşük devirli Shimano ve Daiwa makineler artık 88-94cm üretiliyor. Zaten makinenin en dolu haliyle ölçülen değer bunlar. Makina boşaldıktan sonra 94cm sarmıyor tabi ki de. 70-80cm sarım istiyorsan eski seri modellere bakman lazım.
İp konusuna gelince etiket te yazan değerlerin çoğu yanlış hiç kafanı bulandırma. 0,18 ip ile 0,37-0,40 fc misina idealdir. Kamışa makineye bir şey olmaz merak etme. Soruna gelince liderin çekeri ipin çekerinin iki katı olmalı.
Teşekkür ederim. Düşük sarım bulamıyordum. Demek ki nedeni buymuş. 😀

Adı
Mehmet Ali Kahraman
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Spheros 6000 almayı düşünüyorum bende sgs2 30-100 kamış var onunla kombinlicem shore jig için. Şuan para biriktirme aşamasındayım makine için spheros önerir misiniz acaba uzun yıllar kullanabilir miyim sizce?