Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bursa'da mera tavsiyesi verir misiniz?

NumanGuler

Üye
Adı
Numan Güler
Selamun aleyküm arkadaşlar ben 25 yaşında balıkçılık işine yeni başlamış bir kardeşinizim. Her hafta heyecanla balığa gidiyorum ancak eli boş dönmek hevesimi kırıyor. Şimdiye kadar gemlik iskele ve küçükkumla iskeleye gittim ancak pek birşey çıkmıyor. Bana mera ve zaman tavsiyesinde bulunur musunuz? Hangi saatlerde neresi balık yapar pek bilmiyorum.

[Hafta sonu cumartesi günleri balığa gidiyorum. Saygı çerçevesinde beraber gitmek isteyen varsa benimle iletişime geçebilir (yaş farketmez)]

Uttuk

Yeni Üye
Adı
Uttuk
Kan Grubu
B Rh Negatif
Selamun aleyküm arkadaşlar ben 25 yaşında balıkçılık işine yeni başlamış bir kardeşinizim. Her hafta heyecanla balığa gidiyorum ancak eli boş dönmek hevesimi kırıyor. Şimdiye kadar gemlik iskele ve küçükkumla iskeleye gittim ancak pek birşey çıkmıyor. Bana mera ve zaman tavsiyesinde bulunur musunuz? Hangi saatlerde neresi balık yapar pek bilmiyorum.

[Hafta sonu cumartesi günleri balığa gidiyorum. Saygı çerçevesinde beraber gitmek isteyen varsa benimle iletişime geçebilir (yaş farketmez)]
Uzak demezsen Kapaklı'yı dene

ErdenEren

Daimi Üye
Adı
Erden
Her hafta heyecanla balığa gidiyorum ancak eli boş dönmek hevesimi kırıyor.
Öncelikle selamlar.
Yeni başladığınızı beyan etmişsiniz ve eliniz boş dönünce hevesinizin kırıldığını aktarmışsınız. Bence bu son derece yanlış bir yaklaşım yahut bir başka şekilde ifade etmek gerekirse, söz konusu kıyıdan balık avı ise çıtayı yüksek tutarak başlamak çok doğru bir strateji değil.
Mesela eşime ilk oltasını 2013'te almıştım. Haftalarca, aylarca eli boş döndü. Sonra birkaç tane kıraça tutmaya başladı. Şimdilerde ise tek başına eşkinaya atıyor ve onlarca kez kiloluk eşkina avlamışlığı var. Bahar geldiğinde kendi bağladığı takımlarla bizim burada Kum İskelesi diye bir mera var, oraya beni zorla izmarit, menekşe avına götürür. Mesela bu sene bir akşam ben sürekli takımları karıştırdım ettim, sinirden kendi kendime homurdanırken, o esnada eşim takır takır menekşeleri çekti ve çevremizdeki eş dost beni ti'ye alıp, eşimi videoya aldılar. :)

Yani en başlarda hem öğrenmek safhası hem mera keşifleri derken uzunca bir süre elimizin boş dönmesinden doğal bir şey olamaz.

NumanGuler

Üye
Adı
Numan Güler
İstediği kolaylığı, konforu alamayan, silkeleyecek keriz bulamayan YENİ ÜYE sessizce başka platformlarda "Mera neresi, mera neresi?" arayışına girer. :)
Kimseyi silkme derdinde değilim tavsiye verdiniz okudum geçtim. Zaten öğrenme aşamasında olduğum için kolaylık ve konfor da beklemiyorum. Oturup üşenmeden bu yorumu yazmanız ego tatmininden başka bir şey değil. Ayda bir pc başına geçip şu forma giriyoruz. Cevap vermediğim için beni linçlemeye çalışmanıza gerek yok.

WhatsApp Görsel 2025-01-26 saat 17.19.15_3174ef96.jpg