Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Caretta Arise 0.3-6gr Kamış Alınır mı?

evren3406

Yeni Üye
Adı
Evren
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamış bu pek bütçem yok farklı bir konumda önerildi sizce iyi midir pek bilgili değilim

Merhaba değerli hobidaş sana herkes gibi aynı cevapları vermeyeyim paranı biriktir bekle ömürlük kaliteli birşey al vb. Konuşacaklar şunu anlamıyor o arkadaşlar ne yazıkki kötü niyetlerinden kesinlikle değil aslında mantıklıda ancak ben bu işi şuan yapmak istiyorum ve bu malzemeye yetecek param var bunu deneyeceğim seçtiğin kamış ilgimi çekit özellik olarak başlangıçta senin işini görür tabiki ben istanbul için konuşuyorum çok bilgili biriside değilim bir süredir lrf öğrenmeye çalışıyorum deneme yanılma ile bi öğretenim yok ne yazıkki olsaydı bir hocam daha güzel olurdu daha hızlı ve detaylı öğrenirdim.Eskiden hemen cevaplar verilirdi bu aralar sitede bir durgunluk var.Bence al gitsin bütçen kısıtlı ise bol trofeli avların olsun inşallah.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Paranı biriktir ömürlük set al denmesinin temel sebebi hiç birimiz bu hobiye 5k lık 10k lık kamış makineler ile başlamadık istisna olanlar hariç çok büyük bir kısmı çok uygun fiyatlı setler ile bu hobiye başladı sonrasında keyif alanlar keyfi daha da artırmak için setlerini yeniledi ve hala da yenilemeye devam ediyor uygun fiyatlı aldığımız ürünlerde ya bir köşede kaderine terk edildi yada yeni başlayan birilerine hediye edildi ekonomik bir değeri olmadı kısaca çöp oldu ama atıyorum piyasada isim yapmış belli kalitenin üstündeki malzemeler güncelleme yapılırken para ediyor yada sıkıldığında ben bunu satacağım dediğinde iyi bakılmış malzemenin her zaman bir piyasası oluyor geçenlerde ekip olarak av yaparken de vay be dedik nereden nerelere geldi mevzu :)
Bu kısmı geçtikten sonra jighead i atan her türlü kamış ve kolu dönen ipi toplayan ipe uygun her türlü makine ile bu hobiye başlayabilirsiniz..

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Kamış bu pek bütçem yok farklı bir konumda önerildi sizce iyi midir pek bilgili değilim

Ben Caretta Claw modelini incelemiştim çok beğenmiştim. Hatta ilk fırsatta almayı düşünüyorum. Malzeme kalitesi bakımından benzer kamışlara nazaran biraz daha iyi. Arise modelini istavrit avları için düşünüyorsan alıp kullanabilirsin. Ben zamanında 250 liraya aldığım 0-5g Kudos kamış ile istavrit avlarım diye düşünmüştüm ama iskorpit, kefal ne gelirse avlıyorum. Caretta Arise benim kullandığım Kudostan çok daha kaliteli bir kamış olduğunu düşünürsek senin işini ziyadesiyle görecektir.

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Çok büyük paralar vermeye gerek yok. Başlangıçta işini hayli ile görecektir..Biraz tecrübe edindikten sonra rafa kaldırıp yedek olarak kullanırsın.
Sana tek tavsiyem, makinanı ve özellikle de ipini düzgün seç. Emin ol makina parasından pahalı ipler var. Uygun fiyatlı Ryuji aji 0,05mm ip 400tl, Makina önemli ama.. Makinan iyi olacak. Sakın Anchor Borac alma,kolu çevirirken takılıyor kitleniyor. Bende uygun fiyatlı dişye ondan almıştım, Ertesi gün iade edip daiwa laguna 2000 aldım. Şu an kafam rahat.

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Benim set
Kamış : Daiwa Samourai 05-6 gr atarlı =2000 tl
Makina : Daiwa Laguna 2000 = 2500 tl
İp : Ryuji Aji 0,05 = 400 tl

Hem bi tık kaliteli, hem hissiyatı iyi, hem de başlangıç ve bi ileri düzeyde iş yapan bir set oldu. Öyle 20-30 bin tl yi bi kamışa verip, 15-20 bin tl yi bi makinaya verip, 2-3 bin tl yi bi ipe verecek durumda değilim. Ondan dolayı, bu set işimi hayli hayli görüyor.

Sonuçta 50-60 bin tl lik set ile de istavrit tutuyoz, 4-5 bin tl lik set ile de :)

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benim set
Kamış : Daiwa Samourai 05-6 gr atarlı =2000 tl
Makina : Daiwa Laguna 2000 = 2500 tl
İp : Ryuji Aji 0,05 = 400 tl

Hem bi tık kaliteli, hem hissiyatı iyi, hem de başlangıç ve bi ileri düzeyde iş yapan bir set oldu. Öyle 20-30 bin tl yi bi kamışa verip, 15-20 bin tl yi bi makinaya verip, 2-3 bin tl yi bi ipe verecek durumda değilim. Ondan dolayı, bu set işimi hayli hayli görüyor.

Sonuçta 50-60 bin tl lik set ile de istavrit tutuyoz, 4-5 bin tl lik set ile de :)
Bahsettiğiniz gibi hatta fazlası 2000 liralık setle de istavrit tuttum 50-60 bin liralık setle de. İkisinden aldığım keyif arasında dağlar kadar fark var. Tabi ki bu bir bütçe meselesi herkes para harcayacak diye bir durum söz konusu değil ancak bu durumun her iki set ile de istavrit tutuyoruz şeklinde basite indirgenmesini ben kendi adıma kabul etmiyorum. Bazı şeylere ulaşmak için maddiyattan bağımsız o kadar çaba sarf ediyoruz ki bir cümle ile açıklanması pek mümkün değil. Neticede Şahin de ayağımızı yerden kesiyor ama bizler hep daha iyisini elde etmeye çalışıyoruz değil mi şahine binmiyoruz ya da biniyorsak yerden kesiyor diye daha iyisini almak için çaba göstermemezlik yapmıyoruz.

Dolayısı ile öneri isteyen arkadaşların bütçe belirtmesi, öneri yapacak arkadaşların da bütçe dahilinde öneri vermesini daha değerli buluyorum.