Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çember İğneler (circle hook)

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
Çember iğne kullandım. Tasmalama açısından normal iğnelere göre avantajı var ancak bu iğneleri kullanın her seferinde balık kendi kendine yakalanır gibi birşey yok. Şeref Bey in bahsettiği gibi bu iğnelerin asıl amacı balığa zarar vermemek.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Çemberli iğneyi ben de denedim. Hatta balık malzemesi satan arkaaş ... bu iğneler sazan avında kullanılır ! Sen nerede kullanıcan diye ısrarla sordu.
Aynen Erdal beyin dediği gibi... Mırmırda avantajlı (Belkide bende o günün şansıydı) AMA ÇİPURADA hiç tavsiye etmem....
Şu aralar hiç kullanmıyorum, ama iğne kutumda var.
Birde bu iğnenin diğer iğneler göre avantajı olabilir, ama her koşulda da DEĞİL!' Ama sportmence olmadığına katılmıyorum......

popeye1907

Aktif Üye
Adı
Gökhan Yazıcıtunç
Bu iğnelerden lüfere yemli takım yapıp deneyeceğim. Ne kadar başarılı olur göreceğiz.

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
Bu iğnelerden lüfere yemli takım yapıp deneyeceğim. Ne kadar başarılı olur göreceğiz.
Ben denedim ve tavsiye etmiyorum. Kısa pala olduklarından çelik tel kullanmak zorunda kalıyorsunuz , gördüğüm en yumuşak ve kaliteli çelik tel olan Williamson (artık satılmıyor) çelik tel ile bağladım ancak ne kadar özenirsem özeneyim yemler ya takarken kancanın yapısından dolayı yada bir süre sonra çelik tel sebebiyle bozuluyor ki bildiğiniz gibi lüfer için en önemli kriterlerden biri yemdir.

İyi avlar.

popeye1907

Aktif Üye
Adı
Gökhan Yazıcıtunç
Ben denedim ve tavsiye etmiyorum. Kısa pala olduklarından çelik tel kullanmak zorunda kalıyorsunuz , gördüğüm en yumuşak ve kaliteli çelik tel olan Williamson (artık satılmıyor) çelik tel ile bağladım ancak ne kadar özenirsem özeneyim yemler ya takarken kancanın yapısından dolayı yada bir süre sonra çelik tel sebebiyle bozuluyor ki bildiğiniz gibi lüfer için en önemli kriterlerden biri yemdir.

İyi avlar.
Evet haklısınız lüfer avı için yem çok önemlidir. Yemin tazeliği ve nasıl takıldığı balık yakalamada en önemli faktörlerden. Sizede iyi avlar.

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
Bir dönemdir merak ettiğim konudur. Moderatörümüz bürol bey bir lüfer takıımı yapıp paylaşacağını yazmış. Hala bekliyoruz.
Delikli iğneleri sanırım serbest bırakmak anlamında serdar köylu'nün paylaştığı videodaki gibi rezistans teli ile takımlar yapmak lazım. Ama işte fleto nasıl takılacak acaba

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Bürol Bey'i bilmem ama ben boş bir anımda yaparım.Takımları Köyde unuttuğum için bu sene lüfer sezonu açamadım kıyıdan.Ancak tekne ile çıkıp,uzun olta ile kendimi avutuyorum.
rezistans teli mantar ile ilk iğne arasına konup, fletonun en uç noktasını tutmak içindir.Böylece fleto baş noktasından kapanma yapmıyor. Haftaya yazlığa gidince eskiden yaptıklarımdan birinin resmini koyarım siteye.

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
:) özür sayın moderatör.. Sürçtük.birol olacaktı.. Kırdıysak affola . Takımı bekliyoruz inşallah...