Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Uzun yıllardır circle iğne kullanırım Surf Casting de hiçbir sıkıntı yaşamadığım gibi daha verimli oluyor av beklemeli olunca balık yemi alınca tasmalama gerektirmeden balığın dudağına takıldığından diğer iğneler gibi kusma sırasında kurtulmuyor.Ayrıca delikli çember iğnelerde palomar düğümü kullanıyorum.Yukarıdaki gibi bağlamada son ucu çok küçük bırakmak lazım aksi halde kurt takarken yemin ilerlemesinde sorun oluyor.Palomarda böyle bir sorun yok ve daha sağlam bir düğüm.Özür dileyerek yabancı kaynaklardan araştırmalarımdan edindiğim bir iki bilgiyi paylaşmak istiyorum, circle iğneler genelde yemi ağzına alıp dönerek uzaklaşan balıklarda((çipura malesef buna uygun değil)) ağız kenarına takılması için ve turnuvalarda tutulan balıklar zarar görmesin hayatta kalma ihtimali artsın diye tasarlanmış iğneler, bu iğnelerde balığa yemi alıp asılması ve iğneyi ağzına takması için zaman tanınması gerekiyor daha sonra tek yapılması gereken boşluk vermeden çekmek oluyor, jig yaparken kullanılan çekme yöntemlerini önermiyorlar, tasmalama dediğimiz olayı bu iğnelerle yapmak pek mümkün olmuyor aksine ters tepiyor, bağlama şekline gelince halkalı iğnelerin iğnenin rahat salınıp yapması için tasarlanmış olmasına rağmen bağlama şeklinde bu iğneleri çok hareket etmiyecek şekilde sabitlemek gerekiyor yapılan testler bunun daha iyi sonuç verdiğini göstermiş.Nasıl bağlanması gerektiğine dair bu videoyu izlerseniz yardımcı olabileceğine inanıyorum.Saygılar...
Earth Sports: How to Snell a Circle Hook - YouTube
Surf casting de pater noster takım kullanıyorum.Balık yemi aldığında direnç kuvvetli olsa da olmasa da yemi aldıktan sonra mutlaka takılıyor.Yıllardır kullanıyorum olumsuzlukla karşılaşmadım.Adını duydunuz mu bilmiyorum.Çember iğnenin biraz daha geliştirilmişi orak iğne.Çember ile oktopus arası çok veril alıyorum.Güzel ve zengin bir konu olmuş, ben de kendimce deneyimlerimi ekleyeyim.
Ben Marmara bölgesinde avlanıyorum, yaklaşık 4 yıldır tüm yemli avlarımda çember iğneleri tercih ediyorum. Uygun boyda iğne kullandığınızda balığı dudağından yakalıyorsunuz, hedef dışı balıkları zarar vermeden rahatlıkla salabiliyorsunuz. Uygun boyda derken biraz açayım, örneğin merada 300-400 gr. yada daha küçük eşkina var iken 1/0 iğne kullandığınızda iğne balığın ağzından çıkarken yapması gereken dönme hareketini yapamıyor , solungaçlarına takılıyor ve balığı öldürüyor, iğne boyunu mevsime ve meradaki balığa göre seçmelisiniz. Mırmır avında iğne boyu eşkinadaki kadar önem arz etmiyor, büyük boy iğneler küçük mırmırları da dudağından yakalıyor. Bahsettiğim sorun eşkina balığının morfolojisiyle ilgili sanırım.
Uygun balıklarda kesinlikle diğer iğnelere göre daha verimliler, bu iğnelerle izmit körfezi ve istanbulda mırmır , eşkina , levrek, pisi, minekop, kırlangıç gibi balıklar yakaladım. Özellikle eşkina , mırmır ve levrek gibi yemi yutan balıklarda çok etkili olduğunu söyleyebilirim.
Hem avınızın verimini artırıp hem de hedef dışı balıkları rahatça zarar vermeden salabileceğiniz iğneler.
Küçük bir ayrıntı daha, bu iğneler ile yaptığınız takımlarda köstek boylarını uzun tutmayın, örneğin surf disiplininde kullanılan pater noster türü takımlar, yada akıntıda salınması için kullanılan uzun köstekler için hiç uygun değildir. Balık iğneyi ağızlayıp uzaklaşmaya başladığında karşılığında mutlaka bir direnç görmeli ki iğne gereken hareketi yapıp balığın damağına otursun...
Orak igne dediginiz ignelere ornek olmasi icin marka ve model onerebilirmisiniz acaba? Tesekkurler.Uzun yıllardır circle iğne kullanırım Surf Casting de hiçbir sıkıntı yaşamadığım gibi daha verimli oluyor av beklemeli olunca balık yemi alınca tasmalama gerektirmeden balığın dudağına takıldığından diğer iğneler gibi kusma sırasında kurtulmuyor.Ayrıca delikli çember iğnelerde palomar düğümü kullanıyorum.Yukarıdaki gibi bağlamada son ucu çok küçük bırakmak lazım aksi halde kurt takarken yemin ilerlemesinde sorun oluyor.Palomarda böyle bir sorun yok ve daha sağlam bir düğüm.
Surf casting de pater noster takım kullanıyorum.Balık yemi aldığında direnç kuvvetli olsa da olmasa da yemi aldıktan sonra mutlaka takılıyor.Yıllardır kullanıyorum olumsuzlukla karşılaşmadım.Adını duydunuz mu bilmiyorum.Çember iğnenin biraz daha geliştirilmişi orak iğne.Çember ile oktopus arası çok veril alıyorum.
Uzun köstekli takımlarla çember iğnelerden verim almanıza sevindim, benim deneyimlerim olumsuz yönde, çevremde surf casting ile ilgilenen arkadaşlarım da çember iğnelerden verim alamadılar. Dediğim gibi uzun zamandır yemli avlarımda bu tür iğneler kullanıyorum, pek çok takım denedim ve uzun köstekli düzeneklerde verim alamadım, hatta aynı merada peşisıra köstek boylarını kısalttığımda verimin bariz şekilde arttığını gözlemledim.Surf casting de pater noster takım kullanıyorum.Balık yemi aldığında direnç kuvvetli olsa da olmasa da yemi aldıktan sonra mutlaka takılıyor.Yıllardır kullanıyorum olumsuzlukla karşılaşmadım.Adını duydunuz mu bilmiyorum.Çember iğnenin biraz daha geliştirilmişi orak iğne.Çember ile oktopus arası çok veril alıyorum.