Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çember İğneler (circle hook)

brshh

Aktif Üye
Adı
faik
Bence hiçte sportif yönü yok. Ha gidip akvaryumdan canlı balık almışsınız ha balığa çıkıp bu iğnelerle balık tutmuşsunuz. Demem o ki balığa kaçma şansı an bu iğnenin diğer tırıvırı,ağ v.s ile avlanılmasından hiç bir farkı yok. İki yöntemdede sadece ağırlık çekersiniz. Halbuki amatör balıkçılık dediğin balık yemi çalarken şamandra suya hafif batarken vurduğun tasmadır. BU dünyada hiç bir şeyle değişilmez :) Bence sizde almayın bu iğnelerden. Haftasonları stres atmak için gittiğiniz balık avından tad alamaz hale gelirsiniz :)
size bu konuda balıgın vuruş esnasında tasmalamanın verdigi keyif konusu dısında katılmıyorum. belki balığin kscması gerektigini, bu igneyle tasmanın kendinden yapildigi icin tembellik oldugunu düşünebilirsiniz ancak en onemlisi,bizlr digr ignelerle tasma atip keyiflendigimizde balik yemi yutmuşsa gecmis ola cikaramiyoruz, cikarsak sa mundar oluyoe. esas bu sekilde salinmasi gereken baliklarida ne yazikki gondersekte yasamayacagi dusuncesiyle ali koymak zorunda kaliylruz. varsin hicbir baligi kacirmasin, biz salinacak boydaki baliklari bu sayede zarar vvermeden salabilliyorsak varsın yakalansin.. selamlar. rasgele..

brshh

Aktif Üye
Adı
faik
uakesen in se dedigi gibi baligi kendiliginden tasmaliyor, bende cogu kez yemli avlarimda circle igne kullaniyorum ve gayet memnunum.. bildigim kadariyla capraz olanları yok, bende marka olarak owner da ve gamakatsuda var biliyorum ve bunları kullanıyorum. . ayrıca simdiye kadar bu igneyle tuttugum hicbir balığın ağız etrafı disindan yakalandığinı görmedim.. bu nedenle cikarmasi ve limit altiysa salması kolay.. benim icin tek dezavantaji ucundan dolayı yemi takmadı diger ignelere göre daha zor. rasgele..

havatemiz

Aktif Üye
Adı
İhsan Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
http://catchandrelease.org/SFEF-170_web.pdf

Çember iğneler için detaylı bir yorum yapılmış. Çember Çapraz ( Circle Offset ) iğnelerin Florida'da kullanımının yasak olduğu yazılmış. Ebay'da araştırdım gerçekten bütün çember iğneler non offset. Yani çapraz değil. Belki de bütün ülkelerde yasaktır. Çünkü, mutlaka çinliler çaprazını üretirdi.

yyildirayy

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu iğne ile yaptığım dip takımı ilk defa dün kullandım ve atıp unuttuğum oltayı çektiğimde ucunda 28 cm.lik 1 adet pisi balığı vardı.
Ondan önce de 2 atış yapmıştım ve 2 köstekli takımda 2 şer adet kaya balığı vardı.
Kısaca bu iğneler gerçekten iş yapıyor.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bilgileri paylaşan ve şuanda belki burda olmayan ustalara selam olsun.. çok kısa bir süre önce yemli avlara merak saldık okuduğum kadarı ile iğne salınımı adına paylaşılmış resimler maalesef uçmuş bu konu ile ilgili bilgi ve tecrübesi olan ustalardan tavsiye almak isterim...