Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Daiwa new ballistic lt hakkında bilgi talebi..

Nomad

Üye
Adı
hll
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar..

Spin avlarımda evvelce kullandığım stratic ci4 2500fb; 190gr ağırlığı ve 9kg drag kuvveti, gayet hızlı&akıcı bir makine idiyse de sonrasında exence C3000M edinince yollarımız onunla ayrıldı. Yedek kamışım için makine ihtiyacı nedeniyle araştırma yaparken karşılaştığım Daiwanın yeni seri "New Ballistic LT" makinelerini görünce aklıma ilk gelen şey; Daiwa Ballistic LT'nin, Shimanonun Stradic Ci4'ün alternatifi olarak geliştirilen bir modeli galiba diye düşündüm doğrusu.

Serinin asıl ilgimi çeken BLSLT2500D-XH koduna sahip makaralı modeli ise; 6.2: 1 devri, 178-gr ağırlığı ve 10-kg drag gücü ile beni oldukça etkiledi ve akabinde google translate çevirileri ile elimden geldiğince ürün hakkında bişeyler öğrenmeye çalıştım.

"LT" kısaltmasının "Hafif ve Sert" anlamına geldiğini, zaion teknolojisinin maksimum darbeye karşı dayanıklı ve Nylon veya ABS'den% 20 daha güçlü olan yüksek yoğunluklu bir karbon gerilim malzemesi olduğunu, ana dişlisinin işlenmiş bir A7075 uçak sınıfı alüminyum malzeme olduğu vs vb gibi bilgileri öğrendim.

Hali hazırda kullandığım exence C3000M gece avları için düşük devri ile bana yetip artıyor lakin gündüz ve suüstü sahte aksiyonları için yeterince hızlı değilmiş gibime geliyor ve new ballistic lt BLSLT2500D-XH modeli hızlı devriyle fazlasıyla ilgi alanımda ve dolayısıyla konuya daha hakim olan arkadaşlarımızın bu makine hakkındaki olumlu/olumsuz yorumlarını merak ediyorum, bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba?

Sayfa; Daiwa | BALLISTIC LT

Teşekkür ederim.. :)

Son düzenleme:

Nomad

Üye
Adı
hll
Kan Grubu
A Rh Pozitif
LT hakkında olumlu/olumsuz yorum yapacak yok mu acep? :islik:

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bende merak ediyorum ama sanirim çok yeni makina alıp deneyen varmıdir acaba

Alper Saraçoğlu

Aktif Üye
Bu ürünü bir arkadaşım anlatmıştı sanırım Türkiye'de henüz daha satışta değil. Katalog üstündeki verileri gayet güzel.
Daiwa'nın orta sınıf diye tabir edilen fiyat yönünden erişilmesi daha kolay olan modelleri genel olarak Shimano modellerine göre ağır ve kabaydı.
Daiwa LT serisi ile bu durumu ortadan kaldırmayı hedeflemiş gibi.
Yıllardır oluşan bu ön yargıyı silebilecekler mi?
Eski Daiwa modellerinde ki sağlamlık bu modellerde ne denli başarılı olacak göreceğiz.
Mesela 2013 yılından satın aldığım Daiwa Ballistic 4000SH makinem spinde, shore jigde, zaman zaman yemli avlarda dahi kullandığım halde ve henüz tek bir bakım görmeden yağ gibi sorunsuz çalışmakta. :harika:

Nomad

Üye
Adı
hll
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daha fazla dayanamadım ve yurt dışında ikamet eden oğlumdan BLSLT2500D-XH modelini sipariş ettirdim, İngiltere içinde bulamayınca o da gidip Amerika'dan sipariş etmiş lakin ürün İngiliz gümrüğüne takılınca 53 paund vergiyi de itelemişler! :(

Şubat başlarında bi arkadaşı İngiltere'ye yanına gidiyor, sanırım Şubat ortası gibi elime ulaşır ürün.. Bakalım nasıl olacak.. :rolleyes:

Nomad

Üye
Adı
hll
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Makine sonunda geldi, ilk deneyimler; oldukça hafif, dengeli ve sağlam hissi veriyor, sarımı gayet hızlı. Av esnasında sarıkanat beklerken bi' kefal atladı sahteye, pürüzsüz ve güçlü sarımı ile ilk avını da almış oldu. Hayırlısı artık... :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Makine sonunda geldi, ilk deneyimler; oldukça hafif, dengeli ve sağlam hissi veriyor, sarımı gayet hızlı. Av esnasında sarıkanat beklerken bi' kefal atladı sahteye, pürüzsüz şekilde sarımı ile ilk avını da almış oldu. Hayırlısı artık... :)

Hayırlı olsun
:harika::harika::harika::harika::harika:

Benimde hoşuma gitti inceleyince
Çanakkalede olunca yüksek devirlisini tercih etmişsiniz anladığım kadarı ile :harika:
3000 lik benim gözüme çarptı :kötü::islik::islik::kötü:

maliyet nasıl oldu aceba vergi dahil toplamda merak ettim

BLSLT3000D-C 6 (1CRBB, 5BB, 1RB) 5.3:1 31.6” 6.5 MONO: 12/220, 16/160, 20/130 22.0

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ana şase rengi hariç 1'e 1 stradic benzeri olmuş ;);):)

Nomad

Üye
Adı
hll
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@KaNKuRT Teşekkür ederim.
Oğlum İngiltere'de yaşıyor, ondan rica etmiştim. Avrupa da bulamamış ve Amerika'dan sipariş etmiş, 230 Dolar alış fiyatı ancak 53 paund gümrük vergisi de ekleyince maliyet yükseldi.. Onu ziyarete giden bi arkadaş vasıtası ile de TR'ye gelmiş oldu..

Gece avları için düşük devirli makinem var onun için yüksek devri tercih ettim..