Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Daiwa Regal Mi Yoksa Okuma Inspira Mı?

Daiwa Regal mi yoksa Okuma Inspira mı?


  • Kullanılan toplam oy
    34

simetri

Aktif Üye
Katılım
15 Haz 2017
Mesajlar
298
Tepkime puanı
417
Puanları
63
Yaş
44
Konum
İstanbul
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba,

LRF ve Light Spin için 2000 lik makine arayışında 2 makine arasında kaldım. Fiyatları birbirine yakın olan bu modellerden drag ve sarımı yüksek olanı mı tercih etmeliyim yoksa düşük olanı mı?

Tahminimce ikisi de aynı malzeme kalitesinde ürünlerdir. Segmentlerinin de birbirine denk olduğunu düşünüyorum ama çok ta bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışmak istedim.

İstanbul/Marmara'da tuzlu su için 1-15gr kamışla kullanacağım. İleride farklı kamışlarla da kombine etmek istiyorum. Lütfen değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz.
Ekran Alıntısı.JPG
 

Astek

Üye
Katılım
16 Tem 2019
Mesajlar
61
Tepkime puanı
64
Puanları
18
Adı
Astek
Drag olayına fazla takma bunlar genelde ölçümlerde tutmaz bunları testleri var bence sağlamlık,devir ve tur sarımı önemli
Daiwanın değerleri daha stabil...
 

Mektupla

Daimi Üye
Katılım
12 Eyl 2017
Mesajlar
5,469
Tepkime puanı
12,240
Puanları
113
Yaş
56
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

LRF ve Light Spin için 2000 lik makine arayışında 2 makine arasında kaldım. Fiyatları birbirine yakın olan bu modellerden drag ve sarımı yüksek olanı mı tercih etmeliyim yoksa düşük olanı mı?

Tahminimce ikisi de aynı malzeme kalitesinde ürünlerdir. Segmentlerinin de birbirine denk olduğunu düşünüyorum ama çok ta bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışmak istedim.

İstanbul/Marmara'da tuzlu su için 1-15gr kamışla kullanacağım. İleride farklı kamışlarla da kombine etmek istiyorum. Lütfen değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 99372
Okuma olta makinelerindeki, ücretsiz servis desteğini de gözönünde tutmalı.
 

simetri

Aktif Üye
Katılım
15 Haz 2017
Mesajlar
298
Tepkime puanı
417
Puanları
63
Yaş
44
Konum
İstanbul
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar, oy verenler sebeplerini de belirtirse sevinirim.
 

Adalı17

Aktif Üye
Katılım
21 Kas 2017
Mesajlar
356
Tepkime puanı
514
Puanları
93
Konum
ÇANAKKALE
Adı
DÖNMEZ
Ben Daiwa derdim. Okuma servis avantajı var ama ben Daiwa kamışımı Ankara Remixona yolladım halka değişimi için, hiçbir ücret almadılar. Hem de kargo ücreti de almadılar. Benim için Daiwa, Ankara Remixon sayesinde diğer markaların bir adım önüne geçti.
 

Faryalı

Aktif Üye
Katılım
25 Eki 2017
Mesajlar
472
Tepkime puanı
474
Puanları
63
Kıyaslanamayacak kadar kalite farkı var bence. Fazla düşünmeye gerek bile yok. A- Daiwa.:harika:
 

Mektupla

Daimi Üye
Katılım
12 Eyl 2017
Mesajlar
5,469
Tepkime puanı
12,240
Puanları
113
Yaş
56
Konum
İstanbul
O konuda bir kısırlık var elbet... Daiwa'yı kimin getirdiği; hangi modeli getirdiği belli değil... Sorarsanız herkez distribütörü... Ama ne servis var; ne parça bulmak pek mümkün...

Shimano'da ise durum böyle değil; yıllardır yetkili satıcısı vardı; şimdi ya değişti; ya iki tane oldular; durumu bilemiyorum... Ancak hem ürün grubu hem de kısmen yedek parça getiriyorlar...Garanti ise sürekli uygulanmış sanıyorum...

Bir de sanki Shimano ürünler bizim sularımız ve kullanıcı özelliklerimiz için daha uygun gibi duruyor; belki bu yüzden daha çok tercih ediliyor...

Şöyle makinanın özelliklerine baktım ve sanıyorum bir tek 2500'lük gibi bir model var; Stella ise 3000'lerden başlıyor 18000'lere kadar değişik boyu ve özellikli makinası var; belki bu Stella'nın daha çok tercih edilmesine neden oluyordur...
Kesinlikle katılıyorum. Bu kadar iyi bir markanın bu kadar kötü bir satış ve teknik servis ağı olması üzücü. Dolayısıyla Tüekiye'de shimano var ama daiwa aslında yok gibi bu da tercihleri shimano'dan yana etkiliyor.
Daiwa yi Sincan Av Kamp ve Balýk Malzemeleri yani Remixon getirmekte ancak tabiki Shimano gibi bir servisi bulunmamakta. Türkiyede Daiwa Shimanodan her konuda geride denilebilir bu sebeple daha önce yazdýðým gibi japon iç piyasa ürünlerine bakmak gerek yoksa Shimano rakipsiz. Bence Shimano burun farký ile çeþitlilik bakimindanda, teknik bakimdanda önde. Fiyat konusuna gelince ayný segmentte bulunan ürünlerde hep Daiwa daha pahalý. Fiyat konusunda da Shimano önde.
shimano vs daiwa linkinden alıntıdır...


Tek parça atkı telini ve AR-C kafayı ilk Shimano buldu. Daha sonra Daiwa atkı telinin benzerini içi boş olarak yaptı bir nevi taklit etti. En son birkaç sene önce de Shimanodaki AR-C kafanın benzeri bir yapıda kafaya geçti ve adınıda ABS II koydu :) Daiwanın her modelinde ABSII yoktur ama Shimano'nun en alt modelinde bile AR-C kafa vardır.

İki marka da kalitelidir. Shimanonun makine şemaları daha anlaşılır olup (rulman çapları vs. yazar.) yedek parça temini daha kolaydır.

Ayrıca spin makinelerde Daiwa kafaya misinayı son derece düzgün saran solucan dişli sistemine hala geçmemiştir. Son bir husus ise Shimano daha pürüzsüz dönüşe sahiptir. Eee google a Shimano yazınca dişli sistemlerinin çıkması tesadüf değildir. :)
Ekli dosyayı görüntüle 12272
Birol abinin mesajı bence çok önemli konulara değiniyor, peki Birol abi daiwa neden bu kadar pahalı :D @balıkoltası ?
Evet japon sitelerde çok ucuz neredeyse yarıdan ucuz :) Türkiye de biraz fiyat şişirme mi var diyorsun yani :D Gerçi JDM diye shimanoyu da şişik fiyattan satanlar gördüm de daiwa haddinden pahalı :D @balıkoltası
Her iki markada kalite olarak ön sıradadırlar. Lakin, +++++++ ve ------ leri önümüze koyarsak, açık ara tercihim SHİMANO olur ve oluyor.

Neden dendiğinde ise ?

1 - Fiyat skalası. 2 - Satış sonrası olası parça ve servis hizmeti. 3 - İstediğin ürünü, istediğin bayi aracılığıyla alabilmen. 4 - Konuyla ilgili her türlü arzu ve isteğini iletebileceğin ve hatta talep edebileceğin bir kurumun olması. vs.vs.vs.vs.

SHİMANO ;

Karşınızda direk distiribütör vardır.

Shimano Tr. fiyatları, diğer EU fiyatları seviyesinde ve hatta daha da uygun. Nedeni ise, fiyatlandırma ülkelerin avlanma potansiyel konumlarına ve çeşitliliğine göre ana distiribütör tarafından belirlenir ve ciddi ciddi uygulanır. Dikkat ederseniz 50.10 € yazan bir ürün her yerde aynıdır. ( Kur çevirmelerinden ötürü çok küçük farklılıklar olasıdır ) Yani ana bayii dahil hiç kimse bir ürüne istediği fiyatı koyamaz. ( Ha, kişinin yapacağı pazarlıkla, satıcı kendi kar marjından düşerek 100 liralık bir ürünü 90 liraya verebilir.)

DAIWA ;

Karşınızda her hangi bir muhattap yoktur. Kendini distiribütör olarak lanse etmeye çalışan 2-3 firma, sadece ithaalat yoluyla istedikleri ürünleri getirir ve istedikleri fiyatı kendileri belirleyerek satarlar.. Ürünü satana kadar yetkilidirler, mangalda kül bırakmazlar. Sonra ise '' Nerede gördüm ben seni '' hesabı. Yani, sonrası hizmet, hak getire.

KALİTE VE PERFORMANS

Nacizane, kullanmaya çalıştığım Shimanoları, kullanacağım diğer Shimanoların referansı olarak görürüm.

Diğer üretim kıstaslarını yazmaya gerek bile görmüyorum.
Ben şöyle bir karıştırayım kazanı. :) çok çok acemi olarak bir iki arkadaşımın daiwa ve shimano'sunu atma fırsatım oldu. Shimano akıyor güzel golf gti gibi, daiwa dizel audi gibi kararlı ve torklu. Amaaaa okuma lpgli broadway gibi ucuz, dizel focus gibi çekerli hem de manda kasa mercedes gibi sağlam. Sonuçta okuma neredeyse dünyanın en hassas, toleransı en düşük cnc makine üreticisi. :)
APPLE Sarp kardeşim benzer bir başka konuda, '' Turkiyede ozellikle alınacaksa Daiwa alınmalı distribitörleri çok ilgili. '' demiş.

Sarp kardeşim, ilgili distiribütör link ve bilgilerini paylaşırsan sevinirim.
Cevap: Gerekmiyor.

Evdede bakımını yapabilirsin. Ancak şu var. O yağ zamanla bakımı yaparken yok olursa makine sorunsuz işleyişini sürdürür. Sadece magseal işlevi geçersiz olur yani makineyi suya atarsan içine su alır. :) Ben makineyi suya atmadığım için bakımlarını kendim yaparım. Ha japonyaya göndermek isteyen tabiiki gönderebilir :D
Kendimiz temin edemiyoruz. Sadece daiwa servisinde var bu yağ.
Bu videoda 3:00 dakikada magseal ı görebilirsin. Sadece su girmesini engelleyen bir sistem. Mıknatısın üzerine yağ koymuşlar. Yağ mıknatısa yapışık duruyor sürekli.
O kadar param olsa stella alırdım ben :) SW olmayan modeli.
Sade ve çekici :D
Daiwanın içi fazla karışık.
Ben şahsen Stella derim gerçekten çok hoş makine ve insana güven veriyor özellikle 2014 olanı. Daiwa nin da güzel makineleri var ama avrupa ile arasinda iki katı fark var kendimi kaziklanmis hissediyorum alınca shimano hemen hemen aynı avrupa ile
Daiwa spin makinelerde orta segment Freams ten başlıyor,alt segment almayın üzülürsünüz,Shimano bildiğimiz makine ,stella belkide biraz twinpower sağlam duruyor,orta segment yenileniyor,daha önce sorunlu model çoktu maalesef ,yeni nesil makineleri nasıl iş çıkarır şu an belli değil.Sonuçlara göre değerlendirmek lazım.Makine merakınız varsa bütçeyi denkleştirip üst düzey bir makine alıp konuyu kapatmak lazım aslında.Artan kurlarla beraber zorlaştı iş,bu sebeple elemizdeki makineden memnun isek ,bakımını yapıp uzun süre kullanmak lazım.
Ben Okuma trio 40S aldım.Daha 2. avımda dişli hatası verdi ve makine boşa sarıyor.Bu yüzden okumadan kesinlikle ve kesinlikle uzak duracağım.
servisi yok yedek parça temini yok :)
shimano ,daiwa makınelerin kalitesi ortada . tercıh konusu olunca servısının daiwadan daha sorunsuz olduğunu öğrendiğim shimano derim.
Çevirmeye uğraşmayacağım...Zaten Dünya'da olta balıkçılığı pazarında neler olduğunu takip edecek kadar İngilizce bilmiyorsanız "hangi marka en iyi" sorusuna vereceğiniz cevap mutlaka eksik olacaktır. Neden çok sevdiğim, hatta öldüğüm 2010 Saltiga'mı satmak üzereyim, neden imkanım olduğu halde ağır sınıf makinelerin tartışmasız kralı "Saltiga Expedition" almadım, neden hiçbir halta benzemeyen yeni Stella yerine fellik fellik arayıp sıfır kondisyonda 2008 Stella'lar aldım ve neden ağır sınıf makine parkımın çoğunluğunu bugün Tica Talisman'lar oluşturuyor hepsinin cevapları son paragrafta...

Planet Daiwa - AlanHawk.com

Ha şimdi diyeceksiniz "neden hep ağır sınıf ve pahalı makineleri örnek verdiniz?" Kusura bakmayın ama beş kilonun altında her hangi bir balık için makine alacaksanız Okuma ve Spro fiyat-performansta tüm Japonları döver... Paranıza yazık olmasın daha fazla...
Daiwa kullanan biri olarak shimano.
İki markanında prestij ürünleri var.Ama çeşitlilik yönü ve istanbul boğazı avlaksa shimano daha ağır basıyor.
zorlu Tekne avlarında daiwa saltıga'yı tek geçerim.
Okuma örgü ile sağlıklı kullanılabilen bir makine değildir.

GT-S7580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilgi ihtiyacı olanlara not olsun diye yazıyorum.Daiwa üst serilerde iyi ürünler yapsada fiyat performans ürünlerinde shimano ezer geçer.Örnek DAİWA STRIKEFORCE 1000 aldım wilyy nash 2.10 kamışıma önceden shimano ax2500 vardı dedim hadi az daha hafif olsun takım lanet olsun nereden aldım ip misinada sürekli düğüm yapıyor ipi incelttim olmadı kalınlaştırdım olmadı yağladım olmadı kesinlikle sorunlu makina sonra gittim SHİMANO AX1000 aldım sardım ipi kullandım en küçük bir sorum bile yok...
Anladığım kadarı ile en iyileri kıyaslarsak Daiwa ama ortalama balıkçının ulaşabileceği ayardaki makinelerde Shimano gibi. Shimano spinde genel olarak daha iyi gibi izlenimim oldu.
daiwa bg ve üzeri makinelerde yorumlamak gerekir dayanıklılık güç pürüzsüzlük
Shimano mu? Yoksa Daiwa mı? Yorumlarınızı Alalım :) linkinden alıntıdır...
 
Son düzenleme:

Ahmahm

Yeni Üye
Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
22
Tepkime puanı
34
Puanları
13
Adı
Ahmet
Hem spin hem lrf aynı makine olmaz.lrf düşük sarim hızlı olmalı daiwa exceller lt 1000d yi ben lrf de kullandım tavsiye ederim.Bila sayısına aldanmayın exceler regal den iyidir.spinde 3000 veya 4000lik makinaolabilir.çinekop lüfer levrek için exceller 3000d-c olabilir.palamut içinse yüksek sarimli makina ister exceller 3000 d xh vb..... ne avlayacaginiz önemli.
 

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Katılım
12 Ara 2017
Mesajlar
4,232
Tepkime puanı
8,355
Puanları
113
Yaş
54
Konum
İSTANBUL
Adı
Erkan
Regal
Iyidir
2000 d derin kafa
5 kg drag ile güzel bir iple canavar gibi olur
@başminkopos su an kullanıyor
Sorun bir
Şimdiden hayırlı olsun
;)
 

ColorTR

Aktif Üye
Katılım
18 Tem 2019
Mesajlar
486
Tepkime puanı
1,190
Puanları
93
Yaş
34
Konum
İstanbul
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Okuma olta makinelerindeki, ücretsiz servis desteğini de gözönünde tutmalı.
Valla hocam servis desteği evet var ama piyasada çook yaygın olarak kullanılan ceymar10 makinemin kolu bozuldu tam 2.5 ay kol bekledim defalarca arayıp mail attım önümüzdeki hafta geldi gelecek diye 2.5 ay oldu sonunda geçen hafta geldi gönder dediler şimdi makineyi bekliyorum. Tüm sezon bitti falan bu da ayrı bir olay :(