Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Derede İlk Defa Alabalık Avı Yardım

meeerrrttt

Yeni Üye
Adı
mrt
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar. Memleketim karadeniz. Yazın tatilde karadenizin hızlı akmayan normal akıntılı bir nehrinde alabalık (önceliğim alabalık) tutmak istiyorum. Kasnak (el oltası) ile tutacağım. Kasnağa nasıl bir misina nasıl bir yem nasıl bir kanca takacağımı bilmiyorum kasnakla alabalık nasıl avlayabilirm ? At çek yapmadan oltayı salıp bekleme tarzında düşünüyorum.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Mert hoş geldin ,balık avı kasnak ile zor oluyor akarsuda , alabalık hamurları var berkley ve bir kaç markanın onları deneyebilirsin ama ne kadar verimli olur onu orada avlananlara sorman lazım , klasik şamadıralı takım yapman lazım resim yüklüyorum.

Ekli dosyalar

• 101.8 KB Görüntüleme: 8

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar. Memleketim karadeniz. Yazın tatilde karadenizin hızlı akmayan normal akıntılı bir nehrinde alabalık (önceliğim alabalık) tutmak istiyorum. Kasnak (el oltası) ile tutacağım. Kasnağa nasıl bir misina nasıl bir yem nasıl bir kanca takacağımı bilmiyorum kasnakla alabalık nasıl avlayabilirm ? At çek yapmadan oltayı salıp bekleme tarzında düşünüyorum.
Derenin dip yapısı uygun olan bölgelerini tesbit edip sektirme tekniği ile güzel alabaliklar almanız mümkün. Benim videolarımda deniz avlarım da çupra sargoz avlarına uyarladigim tek iğneli gezer kurşunlu takımı kullanabilirsiniz. Bu sistem orijinalinde dere ve nehirlerde alabalik yakalamak için kullanılır ve adı "Sektirme" dir. Kasnaktan gelen ipinize sırası ile bir adet zeytin kurşun takın sonra bir adet küçük boncuk taktıktan sonra bir fırdöndü ekleyin. Böylece gezer kurşunu hapsetmiş olursunuz. Fırdöndü alt halkasına 1 metre kadar köstek ekleyip uç kısma iğne bağlayın. Burada kurşun ve iğne için gramaj yada ölçü özellikle vermiyorum akıntı durumu ve balık büyüklüğüne göre belirlemeniz gerekiyor. Yem olarak hamur, solucan yada kokulu silikon larvalar kullanabilirsiniz. Kullanımı ise şu şekilde. Başta da söylediğim gibi dip yapısı uygun bir yere konumlanın sonra akintinin geldiği yöne atış yapın. Kurşun dipte hafif hafif kayarak akıntı ile ilerleyecek ve dibi tarayacak. Eğer alabalık varsa alacaktır. Rast gelsin 🙋🏻

Ekli dosyalar

meeerrrttt

Yeni Üye
Adı
mrt
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Derenin dip yapısı uygun olan bölgelerini tesbit edip sektirme tekniği ile güzel alabaliklar almanız mümkün. Benim videolarımda deniz avlarım da çupra sargoz avlarına uyarladigim tek iğneli gezer kurşunlu takımı kullanabilirsiniz. Bu sistem orijinalinde dere ve nehirlerde alabalik yakalamak için kullanılır ve adı "Sektirme" dir. Kasnaktan gelen ipinize sırası ile bir adet zeytin kurşun takın sonra bir adet küçük boncuk taktıktan sonra bir fırdöndü ekleyin. Böylece gezer kurşunu hapsetmiş olursunuz. Fırdöndü alt halkasına 1 metre kadar köstek ekleyip uç kısma iğne bağlayın. Burada kurşun ve iğne için gramaj yada ölçü özellikle vermiyorum akıntı durumu ve balık büyüklüğüne göre belirlemeniz gerekiyor. Yem olarak hamur, solucan yada kokulu silikon larvalar kullanabilirsiniz. Kullanımı ise şu şekilde. Başta da söylediğim gibi dip yapısı uygun bir yere konumlanın sonra akintinin geldiği yöne atış yapın. Kurşun dipte hafif hafif kayarak akıntı ile ilerleyecek ve dibi tarayacak. Eğer alabalık varsa alacaktır. Rast gelsin 🙋🏻
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim abi. Dereyle ilgili biraz bilgi aldım akıntı gücü çok güçlü değil atabileceğim kısımlar 1-2 metre civarları. Genellikle dere balığı oluyormuş sınır boylarında. Amacım hiç balık tutmadığım için ilk defa tutup salmak olur sanırım. Dere balığı için de bu yöntem geçerli olur mu ? Bir daha şamandıra ile uğraşmama gerek var mı ? Bir de kasnağa kaç mm misina lazım

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim abi. Dereyle ilgili biraz bilgi aldım akıntı gücü çok güçlü değil atabileceğim kısımlar 1-2 metre civarları. Genellikle dere balığı oluyormuş sınır boylarında. Amacım hiç balık tutmadığım için ilk defa tutup salmak olur sanırım. Dere balığı için de bu yöntem geçerli olur mu ? Bir daha şamandıra ile uğraşmama gerek var mı ? Bir de kasnağa kaç mm misina lazım
İki sistem de iş yapan klasikleşmiş takımlar. İkisini de kullanabilirsiniz. Sektirme alabalık takımıdır ben denizde cupra sargoz bile alıyorum. Derede yeminize ilgi gösteren tüm balıkları alır.

meeerrrttt

Yeni Üye
Adı
mrt
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İki sistem de iş yapan klasikleşmiş takımlar. İkisini de kullanabilirsiniz. Sektirme alabalık takımıdır ben denizde cupra sargoz bile alıyorum. Derede yeminize ilgi gösteren tüm balıkları alır.
Son bir sorum olacak abi. Uygun derinlik 1-2 metre arasında değişiyor (genellikle sığ ve 1 mertreyi geçmiyor)ve su çok hızlı değil buna göre kasnaktan gelen misina ve köstek ölçüsü, iğne boyu ve kurşun ağırlını hangilerinden seçmeliyim ? teşekkürler

Son düzenleme:

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Son bir sorum olacak abi. Uygun derinlik 1-2 metre arasında değişiyor ve su çok hızlı değil buna göre kasnaktan gelen misina ve köstek ölçüsü, iğne boyu ve kurşun ağırlını hangilerinden seçmeliyim ? teşekkürler
İğne 6-8 arası olabilir ancak markaya yöre boylar değişebilir, eğer dere çok küçük balık yapıyorsa iğneyi kücültmeniz gerekir. Köstek boyu 1 m civarı olmalı ve kurşun ağırlığını da akıntıya göre ayarlamaniz gerekiyor şöyle ki ; Atış yaptıktan sonra kurşun akıntı ile dipte yavaş yavaş kaymalı eğer hafif olursa çok hızlı ilerler ağır olursa da kayma yapmaz ve klasik dip oltası gibi sabitlenmiş olur. Bu şekilde de balık yakalanması mümkün ancak doğru ağırlık ile hafifçe kaymasını sağlarsınız geniş bir alanı taranmış olursunuz aynı zamanda yeminiz akıntı ile suda kayan doğal bir yemi taklit ederek balıkların yeme atlamasını sağlar avcılığı artar.

meeerrrttt

Yeni Üye
Adı
mrt
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tamamdır hari76 ve can abi ilginiz için teşekkür ediyorum yazın ilk balığımı sizin verdiğiniz bilgiler ile tutacağım inşallah:). Yazın durum bildiririm Allah'a emanet:)

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tamamdır hari76 ve can abi ilginiz için teşekkür ediyorum yazın ilk balığımı sizin verdiğiniz bilgiler ile tutacağım inşallah:). Yazın durum bildiririm Allah'a emanet:)
Ricalar , alabalıkta canlı yem kullanmak yasak diye biliyorum değişmediyse , şimdiden rast gelsin.

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Rica ederim. İyi eğlenceler. Allaha emanet ol kardeşim.