Herkese merhaba ,
Sevgili Akın Kaptan ,
Öncelikle dip sırtı hakkında verdiğiniz bu çok güzel bilgiler için size en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Katalog verilerini değil de kendi yaşadıklarınızı ve bilinçli ve maksatlı deneylerinizi ve onların sonuçlarını bizlerle paylaşmanız olaya apayrı bir güzellik ve samimiyet katmış.
Kaptan , sırtı ve özellikle dip balıklarını hedefleyen sırtı benim öteden beri dikkatimi çekmiştir. Ben sizin kadar kapsamlı deneyler yapmadım , aslında yapmayı çok isterdim ama zaman ve maaliyet kıstaslarım oldu. Bunun yerine , yurt içinde ve yurt dışında sizin gibi paylaşımcı insanların yaptığı deneylere göre bir yol çizmeye çalıştım kendime.
Neticede sizin vardığınız ya da geçtiğiniz yere vardım ve 2-3 gün önce bir downrigger satın almaya karar verdim. Benim küçük bir şişme botum var. İnternet'te küçük şişme botlarda da downrigger kullanılabildiğini gördüm.
Scotty 1092 manual bir downrigger satın aldım. Şu günlerde elime geçti geçecek. Arkadaşımın yardımı ile bir ağırlık kalıbı yaptık. Hesabımıza göre bizim top ve kuyruğu ~ 5300 gr gelecek. Kalıp elimde olduğu için durum ve şartlara göre ağırlıkta değişiklik yapabilirim.
Kaptan , sizin bahsettiğiniz gürültü hakkında hiç bir yerde ,şikayet bahamında bir şey okumadım. Ama siz bunu yaşamışsınız ve de paylaşıyorsunuz. Acaba diyorum bu vınlamayı ağırlığın geometrik şekli ve/veya bağlı olduğu ipin çelik olması yapıyor olabilir mi ?
Sadece deneme amaçlı çelik halat yerine esnemeyen bir ip kullanmayı denediniz mi ? Disk şeklindeki ağırlıkların daha başarılı olduğunu okumuştum bir yerlerde , hatta kalıbımı da disk çıkaracak şekilde yapacaktım ama rigger üreticileri kuyruklu top kullanıyor. Vardır bir bildikleri diyerek ben de top yaptım.
Bu vınlama ile alakalı bir gelişmeniz oldu mu ?
Teşekkür ederim ,
Sağlıkla kal,