Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Doğru Oltayı Seçtim mi?

ugur.simsek90

Yeni Üye
Adı
ugur can
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba,

Bir tanıdığımız aşağıda marka ve fotoğraflarını paylaştığım kamış, makina ve ip misina ile birlikte olayı sıfır olarak 3100 TL' ye sağlayacak. Bu olta ile, sahte kullanımı dışında, istavrit için çapari de kullanabilir miyim? Malum İstanbulda bu tip oltayı kullanabilir miyim bilmiyorum.

*Sorum için sitede daha uygun bir kategori bulamadım, sizce bu oltayı almalımıyım.

*kamış 2.7 CM olacak
1704970769341.png
1704970785569.png

Ekli dosyalar

Faryalı

Daimi Üye
Öncelikle çapari avı yapılmaz bu setle. Light spin setine yakın bir set yapmışsınız. Hafif sahtelerle avlanabilecek bir set bu. Silikon yüzdürürsünüz, 3-10 gr jig ve maket atarsınız. Bu şartlarda Türkiye'nin bütün denizlerinde meraya göre av yapabilirsiniz.

ugur.simsek90

Yeni Üye
Adı
ugur can
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Öncelikle çapari avı yapılmaz bu setle. Light spin setine yakın bir set yapmışsınız. Hafif sahtelerle avlanabilecek bir set bu. Silikon yüzdürürsünüz, 3-10 gr jig ve maket atarsınız. Bu şartlarda Türkiye'nin bütün denizlerinde meraya göre av yapabilirsiniz.
Anladığım kadarı ile lüfere, çipuraya falan sahte atabilirim bununla. Doğru değil mi

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben 04.5 fujin raijin ile yaz akşamları çapari ile av yapıyorum. Kurşun olarak 5 gram jig takiyorum. Dişli zamanı, bu jig ignesine istavrit de takip dişli kovaliyorum 😂 Fakat; boğaz gibi çok akıntılı yerlerde çapari avı yapamazsınız ama sakın yerlerde uygun gramaj ile av yapılır :)

Ek not; kamış ve kombin uygun olmadığını biliyorum, seninki de benim gibi zorlama olur :) uygun bir set değil çapari için ama yapılır mı oluyor olduğu kadar :)

Faryalı

Daimi Üye
Çipura İstanbul'da yok maalesef. Lüfer için kaşık, jig, rapala çalışacaksanız spin ya da light shore jig kamışlarını tercih edin. Makineyi de yükseltmek gerek tabi.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
O LRF kamışına 1000 lik makine tercih edin. 2500 lük makine sorun yaratır.

ugur.simsek90

Yeni Üye
Adı
ugur can
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Anladığım kadarı ile ben bu olta ile, at çek yaparak sahte yemle falan İstanbulda balık tutamam :D Neyse aldık bir kere, kalsın kenarda satarım sonra.