Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Egi Kalamar Kamış İle Balık Avı

onurhizlican

Yeni Üye
Adı
Onur Hızlıcan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abiler ve dostlar herkese öncelikle selamlar. Aranızda yeni sayılırım.
Değerli hobidaşlara ve üstadlara sormak istediğim, gerek tecrübe gerek ise bilgi anlamında verilecek cevaplar beni ve benimle aynı merakı olanları aydınlatacaktır diye umuyorum.
Kalamar avında epeyce mazim var, tecrübeli sayılırım kendi çapımda. Levrek kamışı (Legalis SeeBass) ile kalamar avı yapıyordum. Bu kamışı sattım çünkü kalamar avı için fazlasıyla sert kalıyordu.
Asıl sormak istediğim soru şu;
Mesela Shimano Salty Advance S83M Kalamar kamışı ile kalamar haricinde balık avı (levrek, baraküda) avı mümkün olurmu?
Yardımcı olursanız ve fikir belirtirseniz çok sevinirim, herkese saygılar ve sevgiler.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
levrek avı yapılır baraküda uymaz, kalamar avına özel bir kamış ticari olarak yapılmış bir üründür bana göre. m aksiyonlu herhangi bir kamış işini görür kalamarda. levrek avında da kullanılır ama baraküda için sert bir kamış gerekli. balığı kontrol etmesi zor kaldırıp atmak gerekiyor çoğu zaman.

onurhizlican

Yeni Üye
Adı
Onur Hızlıcan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
levrek avı yapılır baraküda uymaz, kalamar avına özel bir kamış ticari olarak yapılmış bir üründür bana göre. m aksiyonlu herhangi bir kamış işini görür kalamarda. levrek avında da kullanılır ama baraküda için sert bir kamış gerekli. balığı kontrol etmesi zor kaldırıp atmak gerekiyor çoğu zaman.
Semih üstadım değerli yorumun için teşekkür ederim. Kalamar hassasiyetini iyi şekilde hissettirecek ve levrek avında başarılı olabilecek spin kamışı önerin var mıdır?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Semih üstadım değerli yorumun için teşekkür ederim. Kalamar hassasiyetini iyi şekilde hissettirecek ve levrek avında başarılı olabilecek spin kamışı önerin varmıdır?
levrekte ne tür yemler kullanıyorsunuz? su üstü, silikon, dalarlı? nerede av yapıyorsunuz? bunlar önemli etken. ben mesela geçenlerde light spin bir kamış aldım levrek avında kullanayım diye, major craft crosstage 234 cm 5-20 atarlı ama hoşuma gitmedi. çünkü ben genellikle su üstü sahtelerle av yapıyorum. yumuşak geldi bana kamış ama kalamar avı için mükemmel uyum sağladı bana göre. legalis mesela uyum sağlamaz, satmışsınız zaten. elimde 259 10-35'i mevcut, lrf modelini de kullandım. yoruyor insanı legalis serisi. şahsen hem levrek hem kalamar için kullanacaksam. daiwa team alırım 244 7-28 modelini alırdım. hem silikon hem su üstünde çok başarılı bir kamış, zoka ile de kullanılabilir. ya da kendim kullanmadım ama arkadaşımda vardı denedim birkaç defa, shimano moonshot 259 6 32 de uyar. biraz daha esnek bu kamış su team'e göre ama başarılı. bütçenizi de bilmediğim için daha üst seviyeleri önermek istemiyorum.

onurhizlican

Yeni Üye
Adı
Onur Hızlıcan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
levrekte ne tür yemler kullanıyorsunuz? su üstü, silikon, dalarlı? nerede av yapıyorsunuz? bunlar önemli etken. ben mesela geçenlerde light spin bir kamış aldım levrek avında kullanayım diye, major craft crosstage 234 cm 5-20 atarlı ama hoşuma gitmedi. çünkü ben genellikle su üstü sahtelerle av yapıyorum. yumuşak geldi bana kamış ama kalamar avı için mükemmel uyum sağladı bana göre. legalis mesela uyum sağlamaz, satmışsınız zaten. elimde 259 10-35'i mevcut, lrf modelini de kullandım. yoruyor insanı legalis serisi. şahsen hem levrek hem kalamar için kullanacaksam. daiwa team alırım 244 7-28 modelini alırdım. hem silikon hem su üstünde çok başarılı bir kamış, zoka ile de kullanılabilir. ya da kendim kullanmadım ama arkadaşımda vardı denedim birkaç defa, shimano moonshot 259 6 32 de uyar. biraz daha esnek bu kamış su team'e göre ama başarılı. bütçenizi de bilmediğim için daha üst seviyeleri önermek istemiyorum.
ıma sasuke, ryuji dog strike, ve silikon kullanıyorum levrek için. Bütçem 10.000 civarı.
Daiwa Emeraldas V 259 5-21 bu kamışta gözüme çarptı hem egi için hibrit kamış, hemde levrek için diye düşündüm ama kullanmadım daha önce. Kararsız ama yüksek sayılırım.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ıma sasuke, ryuji dog strike, ve silikon kullanıyorum levrek için. Bütçem 10.000 civarı.
Daiwa Emeraldas V 259 5-21 bu kamışta gözüme çarptı hem egi için hibrit kamış, hemde levrek için diye düşündüm ama kullanmadım daha önce. Kararsız ama yüksek sayılırım.
Arkadaşım da vardı Esmeralda’s denedim ben, dediğim gibi ticari olarak üretilmiş kamışlar. M aksiyonlu her kamışla kalamar avı yapılır. Kullandığınız sahteler de uygun emeraldas alırsanız da bu yemlerle kullanabilirsiniz. Birde caldia 5-21 var mesela o aklıma geldi o da uygun hem levrek hem kalamar için 251 boy 5-21 atarı var.