Dr.melanur
Yeni Üye
- Adı
- Görkem
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
El oltası ile çelik bedenli canlı takımı yapmak istiyorum FC misina önerisi alabilir miyim kaçlık almalıyım 0,40 mı 0,50 mi 0,60 mı ?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Uzun çelik tel kullanmam lambuka açısından bir sıkıntı olur mu aynı takımı lambuka için de kullanabilir miyim daha önce lambuka yakalama tecrübem olmadığı için soruyorumCelik beden kullanacağından FC misinayi 0.40 yapabilirsin. Daha kalın fc misinayı celik beden ile birlestirmeye kalktiginda sıkıntı olur. Gecen adamın birini izledim çelik bedeni 5 metre tutmuş 0.40 fc misina ile dev kofanalar avladı. Sende beden boyu ile oynayarak en verim alacağın uzunluğu bul. 0.40 fc misinanin ceker degeri zaten o baliklari ceker. onemli olan burada kofananin fc misinayi isirmamasi. Bu sebepten celik bedeni uzun tutuyoruz.
Lambuka için sırtı çekmek daha verimli oluyor. Ama yine kofana takımıyla da lambuka avlayabilirsin. Bazen lambukanın çok alakasız rapalaya bile vurduğu oluyo. Ama sadece hedefin lambukaysa ava lambuka için çıkıyorsan bunun için özel sırtı takımları var. Onlardan alıp kullanman gerek. Tekneden sırtı çekersin.Uzun çelik tel kullanmam lambuka açısından bir sıkıntı olur mu aynı takımı lambuka için de kullanabilir miyim daha önce lambuka yakalama tecrübem olmadığı için soruyorum
Cevaplarınız için teşekkürler hepsini kayıda alacağım bi sonuca varırsa eğer buraya tekrardan fotoğraflarını atarım balıkların , el oltası ile büyük balık tutanları duymak mutlu etti ben de güzel bi jigging takımı canlı takımım olsun isterdim ama güzel uzun ömürlü güçlü takımlar 6 haneli fiyatlara kadar çıkıyor daha keyiflidir tabi ama büyük balık yakalamaya engel olmaması sevindirdiÖncelikle selamlar el oltasına Fc misina almana gerek yok alabildiğin en kalın normal misinayı al hatta büyük hazır kasnaklar var 100 metre 150 metre sarılı şekilde satıyorlar bende 150 ve 200 metre olanlar ile yıllardır av yapıyorum imzamdaki Kasnakpower da o
Benim av şeklim gezer kurşunlu tabi kurşunsuz avlandığımız dönemlerde oluyor sana tecrübeme dayanarak vereceğim tavsiye fırdöndü bunu kaliteli kullan kabaca takımı tarif etmek gerekirse
Kasnak ( normal misina ) ------- gezer kurşun ( 60 gr ) --- fırdöndü ---- mono lider ( 1 metre veya 1.5 metre burada uzunluk tamamen meranın derinliği ile alakalı 40 cm 50 cm yaptığım yerler de var 100 lb kullanıyorum ) ---- çelik telli takım ( 30 lb - 50 lb - 75 lb - 150 lb - 200 lb kalınlıklarda yaptığım takımları kullanıyorum )
Çelik teli crimper pensesi ile sıkmanı tavsiye ederim normal pense ile sıkılan burçlar çok sağlıklı olmuyorlar..
Çelik telin kalınlığı ile burç delik genişliği ne kadar yakın olursa takım o kadar sağlam olur...
Burç un geleceği yerdeki çelik telin üstündeki kaplamayı yakmak yaptığın takımda avantaj sağlar..
Çelik telli takımları canlı yemin boyundan biraz daha uzun tutuyorum 30 cm civarı..
Aklıma gelen detaylar bunlar farklı sorularınız olursa severek cevaplarım
Yaptığım takımlarda hedef avım kofana ve kuzu ve Balon![]()