Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

El oltası ile kofana-lambuka

Dr.melanur

Yeni Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
El oltası ile çelik bedenli canlı takımı yapmak istiyorum FC misina önerisi alabilir miyim kaçlık almalıyım 0,40 mı 0,50 mi 0,60 mı ?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Celik beden kullanacağından FC misinayi 0.40 yapabilirsin. Daha kalın fc misinayı celik beden ile birlestirmeye kalktiginda sıkıntı olur. Gecen adamın birini izledim çelik bedeni 5 metre tutmuş 0.40 fc misina ile dev kofanalar avladı. Sende beden boyu ile oynayarak en verim alacağın uzunluğu bul. 0.40 fc misinanin ceker degeri zaten o baliklari ceker. onemli olan burada kofananin fc misinayi isirmamasi. Bu sebepten celik bedeni uzun tutuyoruz.

Dr.melanur

Yeni Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Celik beden kullanacağından FC misinayi 0.40 yapabilirsin. Daha kalın fc misinayı celik beden ile birlestirmeye kalktiginda sıkıntı olur. Gecen adamın birini izledim çelik bedeni 5 metre tutmuş 0.40 fc misina ile dev kofanalar avladı. Sende beden boyu ile oynayarak en verim alacağın uzunluğu bul. 0.40 fc misinanin ceker degeri zaten o baliklari ceker. onemli olan burada kofananin fc misinayi isirmamasi. Bu sebepten celik bedeni uzun tutuyoruz.
Uzun çelik tel kullanmam lambuka açısından bir sıkıntı olur mu aynı takımı lambuka için de kullanabilir miyim daha önce lambuka yakalama tecrübem olmadığı için soruyorum

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Uzun çelik tel kullanmam lambuka açısından bir sıkıntı olur mu aynı takımı lambuka için de kullanabilir miyim daha önce lambuka yakalama tecrübem olmadığı için soruyorum
Lambuka için sırtı çekmek daha verimli oluyor. Ama yine kofana takımıyla da lambuka avlayabilirsin. Bazen lambukanın çok alakasız rapalaya bile vurduğu oluyo. Ama sadece hedefin lambukaysa ava lambuka için çıkıyorsan bunun için özel sırtı takımları var. Onlardan alıp kullanman gerek. Tekneden sırtı çekersin.

Bost Lures – Flying Fish Daisy Chain
Fladen Orange Abalone Ahtapotlu Hazır Takım

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Öncelikle selamlar el oltasına Fc misina almana gerek yok alabildiğin en kalın normal misinayı al hatta büyük hazır kasnaklar var 100 metre 150 metre sarılı şekilde satıyorlar bende 150 ve 200 metre olanlar ile yıllardır av yapıyorum imzamdaki Kasnakpower da o :D
Benim av şeklim gezer kurşunlu tabi kurşunsuz avlandığımız dönemlerde oluyor sana tecrübeme dayanarak vereceğim tavsiye fırdöndü bunu kaliteli kullan kabaca takımı tarif etmek gerekirse
Kasnak ( normal misina ) ------- gezer kurşun ( 60 gr ) --- fırdöndü ---- mono lider ( 1 metre veya 1.5 metre burada uzunluk tamamen meranın derinliği ile alakalı 40 cm 50 cm yaptığım yerler de var 100 lb kullanıyorum ) ---- çelik telli takım ( 30 lb - 50 lb - 75 lb - 150 lb - 200 lb kalınlıklarda yaptığım takımları kullanıyorum )

Çelik teli crimper pensesi ile sıkmanı tavsiye ederim normal pense ile sıkılan burçlar çok sağlıklı olmuyorlar..
Çelik telin kalınlığı ile burç delik genişliği ne kadar yakın olursa takım o kadar sağlam olur...
Burç un geleceği yerdeki çelik telin üstündeki kaplamayı yakmak yaptığın takımda avantaj sağlar..
Çelik telli takımları canlı yemin boyundan biraz daha uzun tutuyorum 30 cm civarı..

Aklıma gelen detaylar bunlar farklı sorularınız olursa severek cevaplarım

Yaptığım takımlarda hedef avım kofana ve kuzu ve Balon :D

Dr.melanur

Yeni Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle selamlar el oltasına Fc misina almana gerek yok alabildiğin en kalın normal misinayı al hatta büyük hazır kasnaklar var 100 metre 150 metre sarılı şekilde satıyorlar bende 150 ve 200 metre olanlar ile yıllardır av yapıyorum imzamdaki Kasnakpower da o :D
Benim av şeklim gezer kurşunlu tabi kurşunsuz avlandığımız dönemlerde oluyor sana tecrübeme dayanarak vereceğim tavsiye fırdöndü bunu kaliteli kullan kabaca takımı tarif etmek gerekirse
Kasnak ( normal misina ) ------- gezer kurşun ( 60 gr ) --- fırdöndü ---- mono lider ( 1 metre veya 1.5 metre burada uzunluk tamamen meranın derinliği ile alakalı 40 cm 50 cm yaptığım yerler de var 100 lb kullanıyorum ) ---- çelik telli takım ( 30 lb - 50 lb - 75 lb - 150 lb - 200 lb kalınlıklarda yaptığım takımları kullanıyorum )

Çelik teli crimper pensesi ile sıkmanı tavsiye ederim normal pense ile sıkılan burçlar çok sağlıklı olmuyorlar..
Çelik telin kalınlığı ile burç delik genişliği ne kadar yakın olursa takım o kadar sağlam olur...
Burç un geleceği yerdeki çelik telin üstündeki kaplamayı yakmak yaptığın takımda avantaj sağlar..
Çelik telli takımları canlı yemin boyundan biraz daha uzun tutuyorum 30 cm civarı..

Aklıma gelen detaylar bunlar farklı sorularınız olursa severek cevaplarım

Yaptığım takımlarda hedef avım kofana ve kuzu ve Balon :D
Cevaplarınız için teşekkürler hepsini kayıda alacağım bi sonuca varırsa eğer buraya tekrardan fotoğraflarını atarım balıkların , el oltası ile büyük balık tutanları duymak mutlu etti ben de güzel bi jigging takımı canlı takımım olsun isterdim ama güzel uzun ömürlü güçlü takımlar 6 haneli fiyatlara kadar çıkıyor daha keyiflidir tabi ama büyük balık yakalamaya engel olmaması sevindirdi

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Hangi bölgede av yapıyorsunuz bilmiyorum fakat kasnak avının bir diğer önemli noktası misinadan kalama vermek yani balık yemi aldıktan sonra yürümesine izin verecek kadar misinayı kasnak önüne açın ben yaklaşık 15 metre kadar salıyorum 15 metre yürüyen balık genelde balığı yutmuş oluyor ayrıca kasnağın kendisini gömüyorum buda balığa tasma atıyor..

Kasnak ile kıyıdan aldığımız en büyük balık 20 kilo civarında eğer merada böyle balıklar var ise kasnak aynı zamanda tehlikeli bir ekipman oluyor ele sararak çekme gibi durumlarda çok ciddi yaralanmalara sebep olabilir dikkatli avlar dilerim..