Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

En son aldiğiniz Sahte?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
120, 140mm sahtelerde kuyruk ve gövde kısmına ama iğneleriniz kaliteli değilse iğneleri de ST46 tip iğne ile değiştirin.

Son olarak sert kamış kullanın. Lüfer kafa atan bir balık ve kamış esnerse ağzında iğne deliğini büyütüp atabiliyor. Yumuşak kamışla yaptığınız avda lüfer düşürme ihtimaliniz çok fazla.
Ben bu konuda tam tersini düşünüyorum Don lastiği gibi olan kamışları bir tarafa koyarsak 14-42 ve 7-35 kamışlar arasında en verimli avlarımı 7-35 kamış ile yaptım balık bindiğinde kamışın en uçtan bükülmesi balığa çoğu zaman kafa atma şansı bile vermiyor ayrıca sahteyi suda yüzdürürken suyunu çok daha rahat bulabiliyorum.. sert kamıştan ölü sarım ile sahteye jerk vermek zulüm iken görece daha yumuşak kamışta o aksiyonu vermek de çok kolay oluyor..

Oguzhan_T

Üye
Adı
Oğuzhan
Ben bu konuda tam tersini düşünüyorum Don lastiği gibi olan kamışları bir tarafa koyarsak 14-42 ve 7-35 kamışlar arasında en verimli avlarımı 7-35 kamış ile yaptım balık bindiğinde kamışın en uçtan bükülmesi balığa çoğu zaman kafa atma şansı bile vermiyor ayrıca sahteyi suda yüzdürürken suyunu çok daha rahat bulabiliyorum.. sert kamıştan ölü sarım ile sahteye jerk vermek zulüm iken görece daha yumuşak kamışta o aksiyonu vermek de çok kolay oluyor..
1. olarak 7-35 olması demek değildirki yumuşak olucak. Major craft'ın sanırım crostage'tı 10-35'i sopa gibi kamış. Yumuşak kamış kısmına gelirsek benim tecrübemde bunun tam tersi yönünde. Jerk vericeksiniz diyelim kamışın arkasını sabit kabul edip uç kısmından 20cm sola vurdurdunuz, sert kamış 18cm sahteye hareket verir, yumuşak kamış 13cm. Kamış sizin aksiyonunuzun %20-25'ini çalıyoken sizin rahat etmenizi veya balık almanızı ben el melekeniz oturmuş olmasına bağlıyorum. Kullandığınız sahte sert bir kamışta hafif veya orta sert tık tık vuruşlarla max performası gösterecekken örnek siz orda sert veya orta sert bir jerkle balığı yapıştırıyosunuz gibi anladım anlattıklarınızdan. İşin wtd kısmına gelirsek su üstü sahtelerde yumuşak kamışla aksiyon hiç gitmiyo o sebeple ben sert kamıştan yanayım. Dediğim gibi balığında ağzından atamadığına inanıyorum ancak herkesin el melekesi

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dün akşam üstü meraya gittim, bu sahte ile tam 4 tane bindirdim yaklaşık 40 dakikada, sonra acıkta bir balık daha bindi, ben cekerim balık ceker ben cekerim balık ceker, bi ara bir rahatlama oldu, içimden dedim balık ya kaçtı gitti ya da mücadeleden vazgecti ama olta ucunda direk boşluk. allahım dedim sahtem gimesin sakın. direk cekince gördüğüm ip kesmi ne sahte var ne balık. evde yedek vardı ama bugün gidip bir tane daha yedek aldım.

dünden beri kendimde değilim valla :/

2F4A0076-D405-4A18-9C20-CBFD27BE4762.jpeg

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Dün akşam üstü meraya gittim, bu sahte ile tam 4 tane bindirdim yaklaşık 40 dakikada, sonra acıkta bir balık daha bindi, ben cekerim balık ceker ben cekerim balık ceker, bi ara bir rahatlama oldu, içimden dedim balık ya kaçtı gitti ya da mücadeleden vazgecti ama olta ucunda direk boşluk. allahım dedim sahtem gimesin sakın. direk cekince gördüğüm ip kesmi ne sahte var ne balık. evde yedek vardı ama bugün gidip bir tane daha yedek aldım.

dünden beri kendimde değilim valla :/

Ekli dosyayı görüntüle 125526
Lider kullanmıyormusun ?
Geçmiş olsun

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Lider kullanmıyormusun ?
Geçmiş olsun
Ben lideri mantıklı mantıklı bulmuyorum o pirana kılıklı denk getirirse lideri de keser gider. Çelik tel kullanana saygım sonsuz.

Not: Lider kullanmıyorum. Tel de kullanmıyorum. ip/klips/sahte üçlüsü candır. Klipsi de merada hızlı sahte değiştirmek için kullanıyorum.

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben lideri mantıklı mantıklı bulmuyorum o pirana kılıklı denk getirirse lideri de keser gider. Çelik tel kullanana saygım sonsuz.

Not: Lider kullanmıyorum. Tel de kullanmıyorum. ip/klips/sahte üçlüsü candır. Klipsi de merada hızlı sahte değiştirmek için kullanıyorum.
Geçmiş olsun lideri ip kadar kolay kesemez bence liderlede deneyin derim.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ben cok fazla sahte değiştirmediğim için, her merada sahte favorilerim var 2 şer tane onlardan başkasına dönmem kolay kolay direk ip üzerine bağlar gecerim. ama dün sanırım sıkıntı ipimde hasıl oldu çünkü diğer ip kısalmıştı, evde kenarda duran ipi bağladım gittim, kalınlığı iyiydi ama muhtemelen cinden getirttiğim veya beğenip kullanmadığım bir ip olduğundan sahtem de ucu gitti. kaç kere avlandım ilk kez bu durumla karşılaştım ama sağlık olsun yapacak da bi şey yok.

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş

Abi bunu imza kısmına eklesene "LİDER ASLA KULLANMAM, AV SONU YIKAMA YAĞLAMA YAPMAM" :D

Lider bağlamak bir keyif ya, hele fg knot. Keşmekeş spin merasında bile olduğum yere çömelip yenilediğim oluyor. Keşke shorejig yapabilsek, o kalın iple bi sağdan bi soldan bi sağdan bi soldan :D

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abi bunu imza kısmına eklesene "LİDER ASLA KULLANMAM, AV SONU YIKAMA YAĞLAMA YAPMAM" :D

Lider bağlamak bir keyif ya, hele fg knot. Keşmekeş spin merasında bile olduğum yere çömelip yenilediğim oluyor. Keşke shorejig yapabilsek, o kalın iple bi sağdan bi soldan bi sağdan bi soldan :D
Gece levrek merasinda tam zulüm ama ışık yakamazsin düğümü goremezsin yamuk yumuk olur ip agzindan kayar bulamazsin

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi