Merhabalar Erdekte edincik açıklarında tekne ile avlanıyorum.Şu ana kadar genelde çapari ile istavrit, mezgit tuttum. Jig ile büyük balık çekmek istiyorum var mı bu yöntemle tutan? Diğer konularda çoğunlukla canlı yem tavsiye etmişler. Eğer tutulursa kaç gr jig kullanılmalı?
Jig ağırlığı avlandığımız derinlikle ve akıntı ile alakalıdır . Akıntısız sularda 20 metreye kadar 20 gr 40 metreye kadar 40 gr 60 metreye 60 gr jig işinizi görür Akıntı varsa bu rakamları 20’şer gr artırın Renk olarak istavrit ve mezgit renklerini tercih edin Aksiyon olarak çapari aksiyonu Jig boşta hiç sallanmayacak kadar sürekli hareket ettirmelisiniz Balık genelde jig düşerken biner Uzun düşüşler olmamalı kamışı orta hızda kaldırıp serbest düşmeye bıraktığınızda bir taraftan da boşunu almalısınız Yüzeye gelene kadar aynı aksiyona devam edin Zaman içinde ustalaştıkça farklı aksiyonlara da geçersiniz YouTube da videoları izleyin çok faydasını görürsünüz 2 kulaç lider kullanın Bu anlattıklarım tekneden dikey avcılık için geçerlidir Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biraz kafam karıştı. Serbest düşmeye bırakınca jig nasıl boşta sallanmayacak. Boşluğu alana kadar jig düşerken serbest düşüş yapmayacak mı??
Yemli avlanırken kurşun sabit durur ya onu kast ettim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
marmara dip yapısı itibarıyle jigle avlanabilecek balık meraları açısından biraz yoksundur. Bildiğiniz kerteriz falan var mıdır? hedef balık ne mesela? ona göre jig çalışır veya çalışmaz diyelim.