Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

eski iğne iş yapar mı,ölçütler

Kullanmakta olduğunuz iğnenin paslandığını fark ederseniz ne yaparsınız?

• Direk çöpe

• Temizler kullanırım

• Ne kullanırım, ne çöpe atarım. Bir kenara kaldırırım

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

muhsinayhan

Aktif Üye
Adı
Muhsin Ayhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sabit konularda malesef fotolar silinmiş.
Evde bir takım çantası dolusu iğne var belki 500 tane vardır. Bu sene hobiye çapari, sıyırtma, kurşun arkası rapala ile başladım. Yemli olayı için de forum ve youtube da araştırma yapıyorum.
1-İğnede kusur yoksa eski olması bir şeyi değiştirir mi? Pas nasıl bir dezavantaj yaratır?
2-İğnenin ismi, modeli yoksa anlatımlarda tavsiye eden boyutlara nasıl uyduracağım? Misal bir takım tavsiyesinde 2/0 Mustad 1251c tavsiye edilmiş diyelim. Ben cetvelle aynı ebatlarda tip olarak da örtüşen bir iğneyi kullansam olur mu?

zargana34

Üye
Adı
adnan dağ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
paslı kirli iğneleri kullanma verimi düşürür.mümkünse her avında sıfır iğne ve takım kallanmakta fayda var.ben en güzel avlarımı mustad 8 no iğne ile aldım istavrit mırmır ispari gibi balıklar için çok iyi avcı iğne. paslı ve eskiden yem takılımış iğnelerde balık seçici olur.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
El motorlarının çok ince metalleri kesmek için aparatları var... İsterseniz keskinliğini kaybetmiş iğnelerin uçlarını hafif dokunuşlarla açabilrsiniz... Eğer bu işe doğru yaparsanız iğne orjinalinden bile keskin oluyor... İğnenin paslı yada ucunun keskin olmaması avı ciddi anlamda etkiler... Özellikle nazlı balıkları ve balıkların nazlı yemlendiği zamanlarda...

Aksesuar danışmanı

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Büyük balıklarla sorun yaşatabilir belki ama küçük balıklarda sıkıntı çıkarmaz.
Çok paslı olanları zımpara ile daha düzgün hale getirebilirsin.

muhsinayhan

Aktif Üye
Adı
Muhsin Ayhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Değerli bilgiler için teşekkürler

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

YEKTA

Daimi Üye
Adı
YEKTA
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Temizlerini ayır işine yarayacakları kullan mm mikron o kadar önemli değil çopu zaman göz kararı seçiyoruz zaten iğneleri

muhsinayhan

Aktif Üye
Adı
Muhsin Ayhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kutuyu baya düzenli hale getirdim zaten. Şimdi aklımda kamış sehpası ve yağmurluk almak var.Onları da hazır ettim mi yemliye hazırım. Sırt çantasına sığacak kadar katlanabilen tavsiye edebileceğiniz bir kamış sehpası var mı? Üsküdarda dükkanlara bi göz attım da öyle ufak bir sehpa bulamadım

Son düzenleme: