Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fırat nehri avcılığı

Kmrcgl

Yeni Üye
Merhaba değerli hobidaşlarım, ben Muğla'da yaşayan ve deniz balıkçılığı yapan biriyim. Malum yaz geliyor ve bende okulun bitmesiyle memleketim Şanlıurfa'ya döneceğim. Bundan sonra ki avlarımı Fırat Nehri ve Atatürk barajı üzerinde yapmaya devam edeceğim. Eğer Şanlıurfa'da avlanan abilerim ve akranlarım varsa tavsiyeleriniz için bu başlığı açıyorum. Hangi yemler daha çok iş yapar, hangi meralarda hangi türler çıkar, özellikle alabalık için Birecik'de nasıl yöntemler izliyorsunuz? Umarım derdimi anlatabilmişimdir, şimdiden hepinize teşekkür ve saygılarımla...

Ziya21

Aktif Üye
Adı
Ziya öngören
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba. Atatürk barajinda avlaniyorum ben. Spin yapıyorum. Atatürk barajında baskın tür bizir balığıdır. En çok yakalanan balık da budur. Daha sonra fırat turnası ve şabut gelir. Fırat turnası için kaşık kullanılır. Daha çok derinden avlanıyor. 15 25 gram arası S kaşıklar ve yaprak tarzindaki kaşıklar en ideal olanlardır. Sabut ve bizir balığı hem derinde hem de su yüzeyinden avlanır. Yani bu iki tür balik için hem kaşık hem de su üstü sahtelerden verim alınabilir. Başka sormak istediğiniz soru varsa yazın lütfen. Cevaplamaya calisirim.

Ziya21

Aktif Üye
Adı
Ziya öngören
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hansen pilgrim 14 gr mavi, albastar toby 602 2 veya 3 numara, avcı kaşık (yaprak) 13 veya 21 gram buralarda en sık kullanilan kaşıklardir.

Ziya21

Aktif Üye
Adı
Ziya öngören
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamis olarak 240 veya 270 boyunda 10-30 veya 10-40 gr atar aralığinda kullanilmasi uygundur.

Kmrcgl

Yeni Üye
Merhaba. Atatürk barajinda avlaniyorum ben. Spin yapıyorum. Atatürk barajında baskın tür bizir balığıdır. En çok yakalanan balık da budur. Daha sonra fırat turnası ve şabut gelir. Fırat turnası için kaşık kullanılır. Daha çok derinden avlanıyor. 15 25 gram arası S kaşıklar ve yaprak tarzindaki kaşıklar en ideal olanlardır. Sabut ve bizir balığı hem derinde hem de su yüzeyinden avlanır. Yani bu iki tür balik için hem kaşık hem de su üstü sahtelerden verim alınabilir. Başka sormak istediğiniz soru varsa yazın lütfen. Cevaplamaya calisirim.
İlgilenip cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim 🙏 peki meralar hakkında ne aktarabilirsiniz, ben şanlıurfa merkezde yaşadığım için git gel yapa yapa doğru meraları bulmam çok uzun sürecek sanırım. Mesela Çatak'da ki mesire alanında verim nasıl, özellikle yarışmaların yapıldığı yeri merak ediyorum.
Ben lrf için çeşitli silikonlar kullanıyorum, sizin silikonlarla deneyiminiz oldu mu?
Alabalık için sadece Birecik mi var?

Ziya21

Aktif Üye
Adı
Ziya öngören
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Atatürk barajında yasak dönemde çok ciddi oranda kaçak avlanma oluyor. Bu yüzden son yıllarda balık orani baya azaldi. Sabut ve firat turnasi artik nadiren yakalanır oldu. Barajin cevresindeki köyler özellikle yumurta döneminde kilometrelerce ağ atiyor. Ve maalesef denetimler yeterli değil. Bu duruma çok üzülüyorum.

Ziya21

Aktif Üye
Adı
Ziya öngören
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Birecik ve alabalik hakkinda deneyimim yok. Youtube kanalı balıkgüncem var. Orda birecekli bir hobidaşin guzel videolari var. Alabalik da yakaliyor. O kanala bakmanızı tavsiye ederim. Yani urfa merkezden gelenler genelde hilvan ve bozova taraflarina gider. Siz de oralara gidebilirsiniz. Balığin nerden cikacagi belli olmaz. Ben oralara haritadan bakıp gidiyordum.

Ziya21

Aktif Üye
Adı
Ziya öngören
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Silokon yemle bir kac kez deneme yaptim. Hic verim alamadim. Yukarda yazdigim yemler en verimli yemler. Onlari tavsiye ederim.

Ziya21

Aktif Üye
Adı
Ziya öngören
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Lrf yöntemiyle daha çok bizir balığı avı yapabilirsiniz. Belki denk gelirse sabut. Lrf cok uygun değil buralar icin. Cunku genelde hedef baligi firat turnasi oluyor. Bu balik 100 kusur kiloya kadar buyuyebiliyor. Bunun icin uzağa ağir kaşik atmak gerekir. Spin takimi kurmanizda fayda var bence. 5 yildir avlaniyorum. Daha lrf kullanan kimseyi görmedm Ataturk barajinda. Olamaz mi tabi ki olur. Ama daha cok bizir yakalarsiniz. Denk gelirse belki sabut. Ama trofe sabut ve firat turnasini lrf ile yakalamak cok zor olabilir.