Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

GARGUR BALIĞI CANLIYA ATILIRMI?

Adı
Fatih türker
Herkese selam arkadaşlar yazın gelmesiyle birlikte adana yumurtalık bölgesine gideceğim canlı balık ile balık avı nasıl olur kıyıdan kurşun kullanılırmı , şamandirali avmı? Bulunduğum bölge taşlık bir bölge Son olarak aşağıdaki resimde bulunan gargur balığı canlıya atılımı burda cok fazla ne diyorsunuz ?

Ekli dosyalar

Mustafaalmış

Aktif Üye
Adı
Mustafa Almış
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam selam, gargur kullanacaksan şamadıralı yüzdürmeni tavsiye ederim. Kurşunluyu saklanmak için dibe takıyor. Ayrıca güzel levrek almışlığımız var Mersin'de gargur yüzdürerek. Çok iri olmasın kullandığın gargur, şöyle lokmalık işini görür.

Adı
Fatih türker
Çok sağol mustafa abi şamandıralı sisten nasıl oluyor ne kadar misina yüksekliği vermeliyiz kaç m ileri göndermeliyiz veya kendisinemi bırakıyoruz tamamen kendisine bırakırsak kontrol zor olmazmı ? Cevaplarsanız çok sevinirim zargana topu gibi bir sistemmi ?

Mustafaalmış

Aktif Üye
Adı
Mustafa Almış
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çok sağol mustafa abi şamandıralı sisten nasıl oluyor ne kadar misina yüksekliği vermeliyiz kaç m ileri göndermeliyiz veya kendisinemi bırakıyoruz tamamen kendisine bırakırsak kontrol zor olmazmı ? Cevaplarsanız çok sevinirim zargana topu gibi bir sistemmi ?
Atacağın mera derinliğine göre şamandıra altı köstek yap biraderim. Mesela 5m ise derinlik 4-4.5m yeterli olacaktır. Çünkü kayalık yer ise gargur kendini kurtarmak için kaya altı yapıyor sonra takılıp kalıyor. Şamandıra altına sabitlemek için derin meralarda 40g şamandıra için 30g civarı kurşun salarsan da olur ama gargur hep dibe yöneleceği için kurşun mantıksız olacak.
Balık zaten bir sağa bir sola yüzüyor. Balığı yırtmayacak şekilde kendinden 20-30m uzağa atsan yeterde artar bile.

Eğer taşlık bölge dediğin yer kurşun takmayacak şekilde ise kurşunlu dip takımı olarakta atabilirsin. Ben klipsten önce kurşunu koyuyorum sonsuz gezer olması için, klipsten sonra da 2 m kadar tek iğneli köstekle salıyorum. Her iki sistemi de deneyebilirsin. Amaç zaten hareketi kısıtlı balığı yedirmek. Rastgelsin

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Hocam neden gargur yakalaması mı kolay genelde canlı yem tercihimi kefalden yana kullanıyorum suyun üstüne doğru yüzme eğiliminde olduğu için kurşundan sonraki mesafeyi meranın derinliğine göre ayarlıyorum yaşama süresi de uzun olduğu için başarılı avlar yapma şansımız oluyor.

Mustafaalmış

Aktif Üye
Adı
Mustafa Almış
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam neden gargur yakalaması mı kolay genelde canlı yem tercihimi kefalden yana kullanıyorum suyun üstüne doğru yüzme eğiliminde olduğu için kurşundan sonraki mesafeyi meranın derinliğine göre ayarlıyorum yaşama süresi de uzun olduğu için başarılı avlar yapma şansımız oluyor.
Hocam hemen hemen her yerde denk geliyor, kefalden kolay gargur yakalaması. Tabi kefal daha çok tercih edilir ama bazen kefale denk gelemiyoruz, 8-10 numara iğne ile gargur yakalayıp yem yapıyoruz bizde.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Evet bazen kefal bulmak başlı başına problem olabiliyor taşımalı sistem yapıyoruz :) bildiğim birkaç dereden ve liman içinden kefal tutup araba ile geri meraya geliyorum :)
Garguru hiç denemedim denk gelirsem onu da deneyeceğim

Screenshot_2024-02-13-15-17-55-727_com.miui.gallery.jpg

Adı
Fatih türker
Atacağın mera derinliğine göre şamandıra altı köstek yap biraderim. Mesela 5m ise derinlik 4-4.5m yeterli olacaktır. Çünkü kayalık yer ise gargur kendini kurtarmak için kaya altı yapıyor sonra takılıp kalıyor. Şamandıra altına sabitlemek için derin meralarda 40g şamandıra için 30g civarı kurşun salarsan da olur ama gargur hep dibe yöneleceği için kurşun mantıksız olacak.
Balık zaten bir sağa bir sola yüzüyor. Balığı yırtmayacak şekilde kendinden 20-30m uzağa atsan yeterde artar bile.

Eğer taşlık bölge dediğin yer kurşun takmayacak şekilde ise kurşunlu dip takımı olarakta atabilirsin. Ben klipsten önce kurşunu koyuyorum sonsuz gezer olması için, klipsten sonra da 2 m kadar tek iğneli köstekle salıyorum. Her iki sistemi de deneyebilirsin. Amaç zaten hareketi kısıtlı balığı yedirmek. Rastgelsin
Çok sağol abi bana vakit ayırdığın için bu gidişimde yengeç ile çupra ve canlıya oynayacağım rastgelsin hepimize

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bizim hırhır dediğimiz balık sanırım gargur. Çok deneyip hiç verim alamadığım balık, klasik sonsuz gezer altı 1/0 iğne ile. Ancak mırmır güzel iş yapıyor. Önümden sırtı çeken tekneler yakın geçmese asansör sistem yapardım. O zaman parlayan her balık iş yapar canlıda. Kısaca biliyorsanız asansör sisteme yönelin derim.

Mustafaalmış

Aktif Üye
Adı
Mustafa Almış
Kan Grubu
A Rh Pozitif