Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İç sularda çarpma iğnesi kullanımı hk.

BalikAvcisinaHeves

Yeni Üye
Adı
Kemal
Kan Grubu
A Rh Pozitif
3lü iğne diyebileceğimiz çarpma iğneleri iç sularında kullanmak yasak mıdır? Genelde sahte yem ve rapalalarda iki tane çarpma iğnesi bulunuyor.
Bu konuda bilginiz var mıdır? Sonuçta iç sularda sadece rapala, vibrasyon sahte yemle tutabileceğimiz balıklar var.

xKralTR

Üye
Adı
Hasan U.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İçsulardaki yer yasakları ve sınırlamalar
"Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir."

Benim anladığım kadarıyla alabalık avı hariç olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez dediğine göre sadece 1 tane üçlü çarpma takılabilir. Alabalık olan yerde üçlü kullanılamaz. Yani benim anladığım bu.

İç sularda mantıken sahtelerdeki üçlüleri teklilerle değiştirmek mantıklı olur. Mesela Owner 51642 yada bkk lone diablo.

Şurada güzel bi konu var sahtelerdeki üçlüleri tekli "inline" iğnelerle değiştirme hakkında. Böyle yatay delikli inline iğne yerine extra bi halka ekleyip dikey delikli iğne de takılabiliyor.

Bunlar benim değiştirdiklerim. Daha az takılma ve pislik toplama yapıyor üçlüye göre ve çıkartması daha kolay.

1726603513259.jpeg

Son düzenleme:

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Hocam ordaki çarpma iğne iğnenin kendisi değil o iğneleri sıralı 8 10 tane dizerek yapılan çarpma takımlarıdır , yasak yada değil bilmiyor ama ister tatlı suda ister tuzlu suda çok etik bir av şekli değil..

BalikAvcisinaHeves

Yeni Üye
Adı
Kemal
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sahte genlerdeki üçlü iğneyi tekli ile değiştirip bu şekilde yapacağım teşekkürler

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
İçsulardaki yer yasakları ve sınırlamalar
"Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir."

Benim anladığım kadarıyla alabalık avı hariç olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez dediğine göre sadece 1 tane üçlü çarpma takılabilir. Alabalık olan yerde üçlü kullanılamaz. Yani benim anladığım bu.

İç sularda mantıken sahtelerdeki üçlüleri teklilerle değiştirmek mantıklı olur. Mesela Owner 51642 yada bkk lone diablo.

Şurada güzel bi konu var sahtelerdeki üçlüleri tekli "inline" iğnelerle değiştirme hakkında. Böyle yatay delikli inline iğne yerine extra bi halka ekleyip dikey delikli iğne de takılabiliyor.

Bunlar benim değiştirdiklerim. Daha az takılma ve pislik toplama yapıyor üçlüye göre ve çıkartması daha kolay.

Ekli dosyayı görüntüle 124995
Burada bahsi geçen "olta başına 3 adedi geçemez" ibaresi yemli takımları ifade eder.
Dip oltası yaptığımızda en fazla 3 saçak/kol kullanılabilir.
Sahte balıklardaki üçlü iğneler "tek bir iğne" olarak görünür.

xKralTR

Üye
Adı
Hasan U.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sahte balıklardaki üçlü iğneler "tek bir iğne" olarak görünür.
"Olta başına iğne adedi" dendiğine göre yani doğrudan bir ayrım yapılmadığı için sadece yemli takım kastedildiğini sanmıyorum. Yemli yada sahte ne atılıyorsa üzerindeki iğne sayısını kastediyorlar muhtemelen. Yani işlerine geldiği gibi yorumlayabilirler.

Aşağıdaki maddeye göre ikili ve üçlüleri de "olta iğnesi(tekil)" olara sayıyor olabilirler o konuda bir fikrim yok.

"Olta iğnesi: Çeşitli yemler takılarak balık tutmak için kullanılan, metalden yapılmış, tekli, ikili, üçlü olarak üretilen materyali,"

BalikAvcisinaHeves

Yeni Üye
Adı
Kemal
Kan Grubu
A Rh Pozitif
sanırım yasaklanan av türü bu şekilde olmalı.
çarpma iğneyi bu şekilde kullanmak.

onun dışında üçlü iğne kullanımında sahte yemlerde yasak olmayacağını düşünüyorum.